Hippson-tv

Hippson-TV

Här samlas hästiga videoklipp, både från Hippson-redaktionen och som har laddats upp på andra sajter. Tipsa gärna redaktion@hippson.se om du hittar en rolig eller intressant nätfilm.


Dags för massage – eller kramkalas!?

När Evelyn Banffy masserar sin fyrbenta kompis Akilles visar han direkt sin uppskattning. Evelyn skickar en hälsning:
"Till dem som kanske fortfarande tror att djur inte har känslor. Jag står och masserar honom och plötsligt så står han och kramar mitt ben...". 

Den charmiga ponnyn, 76 centimeter i mankhöjd, har tidigare nominerats till Årets vårdhjälte. Tillsammans med Evelyn besöker han olika äldreboenden och demensboenden. Där sprider de värme och glädje, och de boende får en chans till ett avbrott i vardagen. Coronapandemin innebär dock ett avbrott i hans viktiga arbete. Akilles är även en duktig körhäst, han är tränad i klassisk dressyr från marken och Evelyn tricktränar honom också.


Sett 4765 ggr

Om du kliar min rygg så kliar jag din

Att bli kliad är ju hur skönt som helst, härligt då när man kan hjälpas åt så att alla får sin del.


Sett 3794 ggr

Fysträning för ryttaren

I detta klipp från SmartPak blir vi guidade genom ett träningspass med övningar anpassade för ryttaren. Perfekt för dessa tider då man ska undvika gymmet men ändå behöver hålla sig i form. 


Sett 1684 ggr

Nina Kains sto Aria panikslaget under nyårskvällen: ”Viktigt att andra får se vilken skada de gör”

MEST SEDDA KLIPP 2020 - PLATS 1:
Vi återpublicerar det här klippet, filmat vid årsskiftet 2019-2020, då det var det mest sedda på Hippson.se under 2020.

Nina Kains sto Aria fick fullständig panik under nyårskvällen (årsskiftet 2019-2020, reds. anm) Nina förberedde med radio, lät det vara tänt i stallet och täckte över fönstren. Ändå blev smällandet för intensivt. Nina vill dela med sig av filmklippet för att andra ska se vad de ställer till med.


Sett 100936 ggr

Sötchock när Jolie och Napoleon glänser tillsammans: ”Älskar att dansa”

Det tredje mest sedda klippet är på radarparet Jolie och Napoleon, båda sex år gamla. De verkar redan vara riktigt samspelta, här bjuds vi på ett klipp där både piaff, stretch och sidförande rörelser visas upp. Sötchock, eller vad säger ni? Klippet kommer från Human & Horse Academy by Greetje Hakvoort.

Videon har blivit minst sagt viral, med många kommentarer och delningar. Det finns dock en del som vänder sig mot att ponnyn ser ut att vara väl rund om magen, vilket vi kan hålla med om. Kanske kommer han i ett mer optimalt hull framöver, i och med att han nu verkar få mer träning?


Sett 45632 ggr

När "monsterälgarna" tar över hagen

Somligt kan man aldrig se för många gånger. Som det här klippet från 2019 som även i år hamnar på topplistan över sedda klipp i Hippson-TV. Plats fyra – monsterälgarna tar över hagen.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Ursprunglig text (2019-09-30):
I helgen fick hästen Li Valentine, "Valle", oväntat besök. Det uppskattade han inte. När han får syn på de två superläskiga älgarna i hagen bestämmer han sig direkt för att dra. 
"En av våra stallkompisar lyckades få detta på film när hon filmade älgarna. Allt gick bra och Valle sprang till en kompis hage och väntade in att bli 'räddad' av vår snälla stallkamrat", hälsar hästägarna Anna och Amanda Arvsell i Växjö.


Sett 107500 ggr

Så ser du att den ridna hästen har ont – forskare har identifierat 24 varningstecken

I det här klippet från Padmavideo berättar veterinären och forskaren Sue Dyson, en av världens främsta experter på hälta hos hästar, hur man genom att studera beteendet hos den ridna hästen kan upptäcka att den har ont.


Sett 38993 ggr

Lodjuret besökte hästarna i hagen: ”Magnifika djur”

När Lillemor Burman och hennes dotter släppte ut hästarna en morgon fick de syn på en annorlunda gäst i hagen. Ett lodjur gick förbi och hästarna observerade det stora kattdjuret med nyfikenhet.


Sett 70842 ggr

Dressyrryttarnas första ponnyer

Vi ser dem på mästerskap där de, med världens bästa hästar, rider som många av oss bara kan drömma om. Men för dem, som för många ryttare, började allt med en liten ponny. Hör tre av dressyrens världsstjärnor berätta om den första ponnyn och hur allt började.


Sett 6792 ggr

Frieservalacken Ikaros unika löshoppningsteknik: ”Han har fullt upp med att kolla på sig själv i spegeln”

När den tioåriga frieservalacken Ikaros skulle hoppa för andra gången i sitt liv bjöd han på en riktig show. Varför hoppa när man kan studsa fram + göra någon form av passage mellan bommarna? Ägaren Cilla Lundin berättar mer om sin ”kung”.


Sett 70831 ggr

Sida: första  föregående 1 2 3 4 5 ... 414 nästa  sista  
Prenumerera på Hippson-TV