Hippson-tv

Hippson-TV

Här samlas hästiga videoklipp, både från Hippson-redaktionen och som har laddats upp på andra sajter. Tipsa gärna redaktion@hippson.se om du hittar en rolig eller intressant nätfilm.


Glad Bruno lämnar hagen med elegant språng: ”Har vant mig vid hans hittepån”

Louise Svantes Annbjers valack Bruno är en spjuver utöver det vanliga. I klippet ovan hoppar han till exempel över hagtråden och ser väldigt nöjd ut med sig själv.
– Jag stod och smygfilmade honom bakom lastbilen. Han är en häst som ständigt hittar på tok, så det är tur att han är söt och att man vänjer sig, skrattar matte.


Sett 60152 ggr

Briars återkomst i Scandinavium fångad på film

Vår rapportering från lördagen, om hingsten Briars besök inne i Scandinaviums arena för att väljas in i GHS Hall of Fame, fick stor spridning. I vårt kommentarsfält på Facebook blandades kärleksförklaringar till den fantastiska hingsten med en fråga: "Finns det klipp?"
  
Svaret är ja, det finns det! Tullstorp delar med sig av den magiska stunden – även ni som inte var på plats kan få vara med och dela magin i klippet ovan.


Sett 39311 ggr

Se årets hingstsläpp på Lojsta hed

(Detta klipp återpubliceras då det var tionde mest sedda Hippson-TV under 2020)
I helgen var det dags. Russhingsten Clip 712 släpptes in i flocken med ston och föl på Lojsta hed, Gotland. Clip gick med flocken även förra året. Till nästa år beräknas drygt 30 föl komma. I år skedde hingstsläppet utan publik, på grund av coronasmittan, men du kan se hur det gick i klippet ovan.


Sett 41211 ggr

Hippson önskar God Jul med tomteparad

Med en tomteparad från Avesta önskar vi på Hippson alla våra läsare en riktigt God Jul. Det är stall Ingevallsbo som med tolv hästar, fem hundar, ryttare och personer till fots som bjöd på tomteparad härom sistens. Något som blev mycket uppskattat av folk längs deras väg berättar Ronja Lindberg, en av dem som deltog i paraden.


Sett 1858 ggr

Peder Fredricson och All In ser fram emot 2021

Med färre tävlingar under året har vi inte fått se topphästarna lika ofta som vi brukar. Hur ser vardagen ut för topphästarna när de är hemma? Hur ser planerna ut inför nästa år? Hur ser OS-satsningen ut? När Hippson nyligen besökte Grevlundagården fick de en pratstund med Peder Fredricson och ”Allan” där de berättar mer om vardagen och framtidsplanerna. Se intervjun i klippet ovan!


Sett 8345 ggr

Kavalettiövning med fokus på rytm och takt

I denna övning från YourHorseOnline ligger hästens takt och rytm i fokus. Genom att arbeta med långa travserier förbättras hästens takt samtidigt som man tränar styrka och får hästen lösgjord. 


Sett 4777 ggr

En smygtitt på Peders dokumentär "Nr 1 – med sikte mot världstoppen"

Att försöka hitta den perfekta hästen är som att leta efter kantareller i skogen. Det menar Peder Fredricson, som berättar mer i SVT:s nya dokumentär som sänds den 27 december. Spana in smygtitten i klippet ovan!


Sett 7575 ggr

Elin och Natos visar tomte-piaff barbacka

Elin Kärrman från Jämtland har ridit sedan hon var liten och har de senaste åren satsat på dressyren. Den tolvåriga valacken Natos (e. Dionysos), som vi ser i klippet, har hon lånat av mamma Mona. Han älskar att visa upp sig och beskrivs som en riktig "arbetsmyra" som tävlar medelsvår B dressyr. Här delar de med sig av en julhälsning i form av tomte-piaff utan sadel. Visst ser det härligt ut med både snö och solsken?


Sett 2011 ggr

Klipp din häst som proffset

I denna video från FEI-TV ger den professionella frilansande groomen Niki Baxter tips på hur man får till den där riktigt snygga klippningen. Hon tipsar även om olika typer av klippningar beroende på hur hårt hästen tränas. 


Sett 2703 ggr

Byggde tre meter hög ljusstake av höbalar – se klippet från TV4

Familjen Larsson i Överrödå, utanför Umeå, ville lysa upp i vintermörkret. Av ett par ensilagebalar skapade de en tre meter hög adventsljusstake som förbipasserande kan njuta av. Se mer i klippet från TV4


Sett 3116 ggr

Sida: första  föregående 1 2 3 4 5 ... 414 nästa  sista  
Prenumerera på Hippson-TV