Hippson-tv

Hippson-TV

Här samlas hästiga videoklipp, både från Hippson-redaktionen och som har laddats upp på andra sajter. Tipsa gärna redaktion@hippson.se om du hittar en rolig eller intressant nätfilm.


Hippsons kandarskola del 2 (4.45 min)

I den andra delen av Hippsons kandarskola tittar vi närmare på hur man rider på kandar. Skiljer det egentligen så mycket från hur man rider på tränsbett? Och vilka är de vanligaste misstagen?
Sett 5817 ggr

Hippsons kandarskola del 1 (4.32 min)

Är du nyfiken på det där med kandar? Häng med i Hippsons kandarskola och lär dig mer om varför man rider på kandar, hur man passar in det och förstås även hur man rider på kandar.
Sett 6255 ggr

Ridövning: Tränar ryttarens position och hästens språng (1:38)

Den här övningen kommer från hoppryttaren Helena Persson och syftar till att träna ryttarens position och hästens språng. Hästen får jobba självständigt med hindren i serien och ryttaren kan koncentrera sig på att sitta stilla.
Sett 990 ggr

Ryttarträning: Yoga för ryttare del 2 (5:57)

Den andra delen i Hippsons yogaskola för ryttare går igenom några av de stående positionerna.
Sett 468 ggr

Ryttarträning: Yoga för ryttare del 1 (4:38)

Yoga ger kroppskontroll, styrka och smidighet - tre egenskaper som alla ryttare har nytta av. Följ med från början i Hippsons yogaskola för ryttare.
Sett 776 ggr

Hippsons spöskola, del 3 (4:54)

I den sista delen av spöskolan handlar det om finlir, när man använder spöet för att förstärka andra hjälper än den rent framåtdrivande och om ovanor. Agneta berättar också hur man hanterar en häst som är spörädd och hur man hälsar korrekt på domaren när man rider med spö.
Sett 4614 ggr

Bommar och hinder på hjärtformat spår (3:10)

Det här är en ganska enkel markarbetsövning som tränar ryttaren i att känna rytmen och rida bra vägar mellan hinder. Övningen passar inte minst för lite mer orutinerade ryttare och för dig som rider unghäst.
Sett 911 ggr

Hippsons spöskola del 2 (4:40)

I den andra delen av Hippsons spöskola tittar vi närmare på spöets position.
Sett 1227 ggr

Hippsons spöskola del 1 (3:58)

Ridspöet är, tillsammans med sporrar, extra hjälp för ryttaren och ett sätt att förstärka hjälpgivningen. Spö brukar man också få börja med ganska tidigt, men det är för den skull inte självklart hur spöet ska hanteras. Så nu startar vi Hippsons spöskola!
Sett 1147 ggr

Sicksack-hinder tvingar dig att hålla linjen (2:30)

Det här är en rolig hoppövning som är gymnastiserande för hästen och som tränar ryttaren att se och hålla den tänkta linjen. Målet är att ekipaget ska hitta ett jämnt flyt så att övningen bara "rullar på", det får inte blir orytmiskt eller hackigt.
Sett 913 ggr

Sida: första  föregående 1 ... 405 406 407 408 409 ... 414 nästa  sista  
Prenumerera på Hippson-TV