Hippson-tv

Hippson-TV

Här samlas hästiga videoklipp, både från Hippson-redaktionen och som har laddats upp på andra sajter. Tipsa gärna redaktion@hippson.se om du hittar en rolig eller intressant nätfilm.


När fölet har mer spring i benen än sin mor

De flesta föräldrar kan säkert relatera till småbarnsåren då barnen springer runt och utforskar, medans mamman försöker hålla uppsikt. Här har vi ett litet föl som gärna springer runt och leker, samtidigt som mamman har fullt upp med att hålla koll på den busiga lilla hästen. Se det söta klippet!


Sett 17919 ggr

Glad påsk – nu är påskharen på väg!

Påsken är här och vi önskar alla våra läsare en trevlig och hästig helg! Nu vet vi också att påskharen är på väg, så kanske ligger det några påskägg i stallet under helgen...

Länk till klippet på Instagram


Sett 1967 ggr

Nu dansar vi in påsken

Att dansa ut julen är ju ett välkänt begrepp men varför inte också dansa in påsken. Här är det eleverna vid Flyinges beridarprogram som gör just det, eller kanske dansade de in påsken till, passande nog, Fågeldansen. Klippet är en läsarfavorit från 2021.


Sett 6159 ggr

Genomför hopprundan trots att tränset sitter löst

Mitt under pågående hopprunda gled nackstycket plötsligt över hästens öron. Det hindrade däremot inte Gregory Wathelet från att fortsätta banan under en tävling 2014. Med tränset hängandes löst tar ekipaget sig obehindrat över flera hinder.

Länk till klippet


Sett 6473 ggr

Bordeaux Doc fixade lerinpackning deluxe: "Roade många med sin idé"

Har era hästar hunnit rulla in våren ännu? Travhingsten Bordeaux Doc älskar att rulla – och är han fick tillfälle att ta ett bad i en riktig lervälling, var han inte sen att ta chansen. Se klippet och läs intervjun med hans tränare Anna-Carin Laitinen.


Sett 14820 ggr

När en "vila på maten" tas på orden

Mikaela Markusdotter gick ut i hagen för att ta av Amonami Princess (född 2009, e. Amon Min u. Kildimo Princess ue. Glidawn Diamond) täcket i vårsolen. Planen ändrades dock ganska snart, då "Bling" som hon kallas hade lagt sig ner mitt i maten för en siesta. I stället blev det en härlig mysstund.
– Jag slog mig ner bredvid för att klia och mysa med en trött häst, mysigare än så  är det svår att bli! I hagens gäng är Bling den som kan gå från "popcorn" till lugnet själv på en millisekund, säger Mikaela om sin häst.


Sett 6152 ggr

När en råkar ångra sig lite för sent

Ibland blir det inte riktigt som en tänkt sig – som när den här ponnyn bokstavligt talat landar och blir ståendes mitt i oxern. Som tur är tar den situationen med lugn, om än lite förvånad.

Klippet publicerades ursprungligen 2019. Hippson väljer att återpublicera klippet som en läsarfavorit.


Sett 32537 ggr

Minna och 27-åriga "Pom" på terrängbanan

27-åriga b-ponnyn Pommelo känner ingen ålder. Tillsammans med sin ryttare Minna tar han sig lyckligt an hindren på terrängbanan för första gången i år. Det är mamma Sofia Widen som delat med sig av det fina klippet på ekipaget.


Sett 2764 ggr

Bästa belöningen – en stor hage

Vad är väl en världscupfinal, prisutdelning och ärevarv mot en stor gräshage? Precis ingenting, tycker Markan Cosmopolit som är hemma i Skåne igen och njuter av vårsolen i hagen med benen fulla av spring.


Sett 9909 ggr

När man sover så där riktigt djupt

Den här hästen har verkligen somnat så där riktigt gott i solskenet. Och mattes rop drar helt oberört förbi. Så som man önskar att man kunde göra när väckarklockan ringer emellanåt.

Se klippet på Instagram


Sett 2612 ggr

Sida: « första « föregående 1 ... 4 5 6 7 8 ... 466 nästa » sista » 
Prenumerera på Hippson-TV

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 2

– TEMA: Från idé till drömstall
– Porträtt: Lina Dolk 
– Hitta dragspelskänslan

– Nå målet med vinnande vanor
– Muskelsjukdomar hos häst
– Konditionsträna i naturen 
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajten

Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.