Senaste nytt
2019-10-18

Starka reaktioner när norskan åt sin häst

När norska Pia Oldens häst avlivades valde hon att själv tillaga och äta upp kvarlevorna. Detta skapade starka reaktioner från omvärlden. För Hippson berättar nu Pia själv mer om sin häst, varför hon valde att äta upp den och vad hon tycker om hatet och hoten som hon fått efteråt.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-18

Hästar och flyg ledde Sanna till dubbla drömjobb

Sanna Wallenius är häst- och flygentusiasten med en fot i vardera värld. I dag projektleder hon både stundande Jönköping Horse Show och hos Saab – läs hur hästarna hjälpte henne på väg mot drömjobben.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-18

Dani G. Waldmans ridjacka i spets blev en snackis

Hoppryttaren Dani G. Waldman, född Goldstein, har gjort sig känd för sina fjädrar i håret. Under tävlingarna i New York var det dock något annat som blev en snackis, nämligen hennes egendesignade ridjacka i svart spetstyg.

Läs mer hos Horse & Hound
2019-10-18

Webbradio: Ansökan om skyddsjakt på varg avslås

Länsstyrelsen i Gävleborg avslår de fem ansökningar om skyddsjakt av varg som inkommit, en av dem från en hästägare.

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-10-18

Dressyr: Färre Nations Cup-tävlingar 2020 på grund av OS

Dressage-News avslöjar att bara fem arrangörer planerar att hålla deltävlingar i dressyrens Nations Cup nästa år, jämfört med årets åtta. Detta på grund av att OS ligger så tidigt på säsongen. En av arrangörerna blir dock Falsterbo.

Läs mer hos Dressage-News
2019-10-17

Hoppryttarna med flest felfria ritter i Nations Cup

Den schweiziska ridsporttidningen PferdeWoche har rankat de bästa hoppryttarna under Nations Cup-säsongen 2019. Tre svenskar är med på topp tio-listan.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-17

Webbradio: Tränare bekymrad efter klinikens nedläggning

Hästtränaren Emma Johansson är orolig inför framtiden efter hästkliniken Evidensias nedläggning i Kalmar.

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-10-17

Video: Tester av underlag ska minska skaderisken

Under en tävlingsvecka, när flera hästar rids på samma underlag, är det viktigt att underlaget är väl förberett och tas omhand under tiden. Detta för att kunna bibehålla en hög standard. Under EM i Rotterdam i somras träffade FEI den svenska forskaren Lars Roepstorff som berättade om den senaste utvecklingen inom tester av underlag på tävlingsarenor. Missa inte klippet!

Läs mer på Hippson.se
2019-10-17

Angelica Augustsson tillbaka i landslaget: "Jättekul"

Hoppryttaren Angelica Augustsson Zanotelli är tillbaka i landslaget, och är med i B-truppen 2020. Ett mål hon har jobbat hårt för länge. I helgen rider hon under Oslo Horse Show. Här berättar hon mer om nysatsningen mot toppen.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-17

Paris bjuder in till stortävlingen Pony Masters

De tio bästa ekipagen från sommarens ponny-EM i hoppning får nu en inbjudan till en riktig stortävling, Longines Masters of Paris, där de...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-10-17

Efter ridolyckan: Låg i korridor på akuten – i 22 timmar

Varje sekund är dyrbar på akutmottagningen. Mellan Sydsveriges snabbaste och långsammaste sjukhus skiljer nästan en timme i väntetid. Elin...

Läs mer hos Expressen
2019-10-17

Fälttävlansryttare i koma efter fall i terrängen

Den franska fälttävlansryttaren Thibault Fournier ligger i koma efter ett fall i terrängen under Pompadour Horse Trials i söndags. Via sociala medier tackar familjen för allt stöd.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-17

Molly Malone V pensioneras: ”Är henne evigt tacksam”

Den irländske hoppryttaren Bertram Allen meddelar via sina sociala medier att hans topphäst, Molly Malone V, pensioneras. Tillsammans har de fått mängder med framgångar.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-17

”GP-hästen ska kunna sträcka ut halsen som en unghäst”

Det har äntligen blivit dags för den fjärde och sista säsongen av Patrik Kittels filmade utbildningsserie. Denna gång handlar det om den allra högsta tävlingsnivån, som Patrik vill avdramatisera lite grann.
– Vi ska jobba med det alla tror är det svåraste, men som jag ska försöka bevisa är lätt – Grand Prix! utbrister han.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-17

Kalmarbygdens fältrittklubb utvald bland 2 000 – får ny ramp

Kalmarbygdens fältrittklubbs gamla slitna handikappramp är ett minne blott. Tack vare XL-hjälpen får föreningen en ny ramp. 
– Det här är...

Läs mer hos Östra Småland
2019-10-17

Klartecken för planering av nytt Hästcentrum i Axevalla

Regionstyrelsen har gett klartecken till att påbörja genomförandeplaneringen för etapp 1 av 3 avseende ett nytt hästcentrum i...

Läs mer hos Hällekis-Kuriren
2019-10-17

Hippoauktionen närmar sig – här är alla salufölen

På lördag är det dags att släppa lös de selekterade fölen i Strömsholms ridhus, då Hippoauktionen har premiär. Totalt ska 23 hopp- och...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-10-16

Hästklinik i Kalmar lägger ner – efter minskad efterfrågan

Nu står det klart att ännu en av Evidensias hästkliniker stänger. Näst i ledet att slå igen portarna är kliniken vid Kalmartravet.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-16

Dressyrhästen JoJo AZ pensioneras från tävlingsbanan

Agnete Kirk Thinggaard har gått ut med att hennes topphäst Jojo AZ pensioneras från tävlingsbanan efter den kommande helgen. Tävlingarna i Herning blir valackens sista.

Läs mer hos Eurodressage
2019-10-16

Explosion W är världens bästa hopphäst

Tioåriga Explosion W, som rids av brittiska Ben Maher, toppar WBFHS världsrankning över hopphästar 2019.

Läs mer hos World of Showjumping
2019-10-16

Daniel Deusser levereade flest nollor i Nations Cup

Daniel Deusser toppar rankningen över de ryttare som levererat flest felfria rundor under nationshoppningarna 2019. Tvåa på listan är Steve Guerdat, följt av Penelope Leprevost som trea.

Läs mer hos World of Showjumping
2019-10-16

Tre internationella GP-hästar gör comeback i Herning

Tävlingarna i Herning kommer inte endast att bjuda på det inledande världscupkvalet för säsongen. Dessutom kommer tre välkända hästar som inte synts på tävlingsbanan på ett tag att göra comeback.

Läs mer hos Eurodressage
2019-10-16

Video: Putsa stövlarna glansiga som Beezie Madden

När den amerikanska toppryttaren Beezie Madden putsar stövlarna använder hon sig av så lite produkter som möjligt. I det här klippet visar hon hur hon, steg för steg, får den där riktigt glansiga finishen.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-16

Ulla Håkanson om reaktionerna när hon bytte gren

Dressyresset Ulla Håkanson, snart 83 år, har en minst sagt lång meritlista och än är hon aktiv dressyrryttare på högsta nivå. För SVT Sport berättar hon om hur allt en gång började – och att hon än inte har några planer på att sluta.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-16

Hannah och Karolina på hästjobb i Storbritannien

Efter att Hannah Karlsson och Karolina Jansson tagit studenten i somras ville de testa på att jobba med hästar utomlands. Nu bor och arbetar de på en hästgård i North Devon, Storbritannien.
– Det är som att vara au-pair, fast vi jobbar med hästar, säger Karolina.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-16

Suarez, Kannatol och Baloé HP populäraste hingstarna

Swedish Warmblood Association (SWB) har publicerat den preliminära statistiken för avelssäsongen 2019. Sezuan-sonen Suarez toppar listan, följd av de två hopphingstarna Kannatol och Baloé HP.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-16

Video: När man är supertaggad på att få komma ut i hagen

Det här bedårande fölet, som i klippet bara är några dagar gammalt, tar internet med storm. Tehya och hennes mamma kunde inte komma ut i hagen dagen innan på grund av ett oväder. Så nu är fölungen verkligen ett litet energiknippe. Tehya och hennes mamma bor på Rainbow Meadows Equine Rescue i USA. De som driver stället tar hand om vanvårdade och övergivna hästar och ser till så att de kommer till bra hem i framtiden.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-16

Nilshagen och Langehanenberg klara för Friends

Therese Nilshagen och tyska stjärnan Helen Langehanenberg är klara för Saab Top 10 Dressage i Friends arena.
– Det känns jättebra. Stockholm är den bästa inomhustävlingen, säger Therese.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-16

Dressyr: Herning inleder världscupsäsongen

För 13:e året i rad inleder danska Herning världscupsäsongen i dressyr, och när tävlingarna drar i gång i helgen får spetstruppens Rose...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-10-16

Han har målat världens största dalahäst mitt i New York

När gatukonstnären Shai Dahan flyttade från Los Angeles till Sverige förälskade han sig i dalahästen. Nu har han precis avslutat sitt drömprojekt – en 18 meter hög dalahäst målad på en husfasad mitt i New York. Här berättar konstnären om varför hästen är ett återkommande motiv i hans verk.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-16

Kvarka – mindre stall utanför Kungsbacka isolerat

Ett mindre stall i Vallda utanför Kungsbacka är isolerat, då en ponny har insjuknat i kvarka.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-10-16

Snart dags för sadelvecka – lägg in din annons redan i dag

Vecka 43 är det dags för en ny sadelvecka hos Hippson. Det innebär att sadelannonser från Hippson Market kommer att lyftas fram på Hippson.se såväl som i Hippsons sociala mediakanaler. Se till att utnyttja den extra exponeringen och lägg in din sadelannons redan i dag.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-15

Skånsk drömgård skapad av OS-medaljör till salu

Finnhults gård utanför Höör är en sagolik idyll vid Ringsjöns strand. Sveriges första kvinnliga svenska mästare i dressyr – Ninna Swaab – skapade här ett ridcentrum och efterföljande ägare har fortsatt arbetet med att bevara den anrika gården och dess själ.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-15

Video: Förverkligade drömmen – red utan sadel och träns

Hoppryttaren Erica Johansson tycker att det är viktigt att bygga en relation till sina hästar. Häromdagen tog hon det hela ett steg längre – och hoppade upp på sin tävlingshäst utan både sadel och träns. Här berättar hon mer om hur hon förverkligat drömmen.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-15

Fråga experterna: Skillnad på mineralbalja och pellets?

Hippsons foderexpert har fått en läsarfråga om vilken skillnad det är på mineralpellets och mineralbalja. Hon svarar och ger tips kring tankesätt.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-15

Boråsryttare belönades av stiftelse

Två Boråsryttare fick stipendier när pengar ur Walter Kuusks stiftelse delades ut i helgen, en tidigare elitryttare som är tillbaka på...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-10-15

Dags för världscuppremiär – minns ni förra årets superstart?

I helgen är det äntligen dags. Världscupsäsongen drar i gång och precis som förra året går första omgången i Oslo. Ni minns väl hur bra det gick förra året? Då vann Douglas Lindelöw och Zacramento. I år är Douglas tillbaka i Norge. På plats finns även Peder Fredricson, Henrik von Eckermann och Evelina Tovek. Angelica Augustsson rider kringklasserna. SVT sänder direkt från alla världscuptävlingar i hoppning.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-15

Finalist nummer 1: "Hästsporten har alltid varit teknikfattig"

Nu är den första av fyra finalister i tävlingen "Årets innovatör" inom ridsporten utsedd. Det handlar om en automatisk lösning för höutfodring som dessutom är mobil och uppkopplad. Bakom idén står paret Anette och Anders Gunnarsson.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-15

"Kan vi göra affär av perfekta uppväxtförhållanden?"

Under året har Pia Petersson varit delaktig i Hästen i Skånes projekt med att släppa hoppstammade unghästar i flock på Brösarps backar, bland annat för att mäta hur de rör sig. Här gästskriver hon på Hippson om de insikter som har dykt upp.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-15

Världscuppremiär i Oslo i helgen – här är alla anmälda

I helgen drar världscupens västeuropeiska liga i gång i Oslo. För Sverige rider Peder Fredricson, Douglas Lindelöw, Evelina Tovek och Henrik von Eckermann. Här listar World of Showjumping samtliga anmälda ekipage.

Läs mer hos World of Showjumping
Sida: 1 2 3 4 5 ... 1786 nästa  sista