Senaste nytt
2020-05-26

Veckans gård: Hästig dröm på engelska landsbygden

När vi inte får lov att resa kan vi ju ändå drömma oss bort. Till exempel till den brittiska ön och idylliska Buckinghamshire. Här finns en otroligt vacker gård till salu. Efter en härlig ridtur över ägorna är det dags att duka upp "afternoon tea" på altanen.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-26

Video: Louise Etzner Jakobsson tränar mer ute

I ett klipp från Parasport Värmland berättar paradressyrryttaren Louise Etzner Jakobsson hur hon tänker kring träning under coronapandemin. Att ställa in Zernard i ett garage och säga att ”nu pausar vi ett tag” är ju så klart inte möjligt. Se klippet här.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-26

Världscupomgången i Lyon planeras att hållas

Longines Equita Lyon meddelar att de kommer att hålla världscuptävlingar för hoppning, dressyr och fyrspann. Detta i slutet på oktober.

Läs mer hos Ridehesten.com
2020-05-26

Busiga shettisen Dennis har haft samma ägare i 30 år

Förra helgen fyllde shettisen Dennis 30 år, han har bott hos Karina Ryberg i hela sitt liv. Dennis är en riktig liten buse med härlig karaktär. Karina berättar mer om sin ögonsten.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-26

Misstänkt mordbrand i hästhage – polisen utreder

Lokala medier rapporterar att det på måndagskvällen började brinna i en hästhage utanför Veberöd. Polisen misstänker att någon har satt eld på hö i hagen och händelsen utreds nu som mordbrand.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-26

Henrik von Eckermann och Mary Lou i härligt klipp

FEI-TV uppmärksammar Henrik von Eckermann och fantastiska Toveks Mary Lou. Under de fyra år de har haft tillsammans har de skapat ett fint samspel, med massor av framgångar. Missa inte det stämningsfulla klippet, som också bjuder på tillbakablickar med gåshudsvarning.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-26

Upptagningsområdet för tävling utökas

Svenska ridsportförbundet meddelar att upptagningsområdet för tävlingar utökas. Detta efter att Folkhälsomyndigheten ändrat rekommendationerna om resor från hemorten.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-26

SVT lämnar inte ut material till SvRF inför skadeståndstvist

Tvisten mellan den tränare som vill ha skadestånd av Svenska ridsportförbundet, SvRF, efter att ha fått sin diplomering indragen...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-05-26

Topphingsten Nonstop gick bort en vecka efter 30-årsdagen

Den kända avelshingsten Nonstop är död. Han fick tas bort bara dagar efter att ha firat sin trettioårsdag på stuteriet Berkenbroeck i Belgien.

Läs mer hos Ridehesten.com
2020-05-26

Pensionerade Sherri rids bettlöst och barbacka på sina villkor

När Lina Wikberg köpte ponnyn Sheridan's för 13 år sedan valde de varandra tydligt. Nu är ”Sherri” pensionerad, och på hennes egna villkor rids hon barbacka och bettlöst. Lina berättar mer om sin fantastiska ögonsten.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-25

Filmad frågestund med Ludwig Svennerstål

Vilket är det läskigaste fälttävlanshindret Ludwig Svennerstål har hoppat och vem är hans idol? FEI Eventing bad om frågor till den svenska landslagsryttaren. Här ger han sina svar på en mängd olika frågor – i en filmad frågestund med FEI-TV.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-25

Kvinna åtalas misstänkt för djurplågeri

En kvinna ska ha brustit i sin djurhållning på flera punkter och ha utsatt sina hästar för lidande i över ett års tid. Nu åtalas hon misstänkt för djurplågeri.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-25

Sista dagen att lämna in förslag om nya TR

Utesluten vid andra olydnaden på alla hinderhöjder. Alla bedömningar tillåts även i lägre klasser. Förbud mot att hålla i en mobiltelefon när hästen är i rörelse. Det är några av de nya förslagen till nästa tävlingsreglemente. I dag den 25 maj är sista dagen att lämna in synpunkter.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-05-25

GCT-säsongen ställs in – siktar på start igen 2021

Longines Global Champions Tour och League ställs in helt i år, som en följd av coronaviruset. Det meddelar arrangörerna på måndagen.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-25

Klimke skadad i fall – får ett ofrivilligt riduppehåll

OS-medaljören och Europamästaren Ingrid Klimke har skadat en kota i ryggen efter ett fall under träning. Det innebär att hon inte kommer att kunna rida på några veckor.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-25

Vårdar covid-patienter – får återhämtning till häst

Maria Vikbrant jobbar som röntgenläkare på Helsingborgs lasarett, som likt övriga sjukhus i Sverige tar emot och behandlar patienter som är svårt sjuka i covid-19. Arbetspassen är tuffa och ledig tid tillbringar Maria helst i stallet.
– Som tur är har jag en väldigt fin kompis med tre tävlingshästar som hon låter mig rida för att jag ska få återhämtning.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-25

Hingstsläpp på Lojsta hed – se när Clip får träffa flocken

I helgen var det dags. Russhingsten Clip 712 släpptes in i flocken med ston och föl på Lojsta hed, Gotland. Clip gick med flocken även förra året. Till nästa år beräknas drygt 30 föl komma. I år skedde hingstsläppet utan publik, på grund av coronasmittan, men du kan se hur det gick i klippet.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-25

Rainy – en mångsidig nordsvensk: "Tycker att allt är roligt"

Att hitta en mer mångsidig tävlingskompis än nordsvensken Rainy blir svårt. Tillsammans med sin ryttare Ann-Ida Fasth tävlar hon hoppning, dressyr, sportkörning och bruksridning. Ekipaget hoppar dessutom terräng och Rainy är så klart även en hejare på att dra hem timmer från skogen.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-25

Video: Hästarna som INTE tillämpar social distansering

Brittiska hopptränaren Claire Edwards har delat det här klippet på de båda hästarna Balou och Eric, som ”tungkysser” (eller vad man nu ska kalla det…) varandra i stallet. “Have had to have a word with Balou and Eric… Failing to adhere to social distancing.” är hennes kommentar på Facebook. Har ni sett något liknande?

Läs mer på Hippson.se
2020-05-24

Video: Hoppa utan stigbyglar – eller varför inte barbacka?

Så här i utmaningstider kan vi inte låta bli att dela med oss av ett helt galet klipp där militärer rider i strömhopp, barbacka och med sadeln i handen! En något mer sansad, men ändå imponerande, utmaning är den hoppryttaren Nicole Holmén visar – där hon uppmanar ryttarkollegorna att hoppa utan stigbyglar.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-24

Dansk Grand Prix-ryttare har fått hjärnblödning

Den danska beridaren Thomas Dolleris Larsen ligger i koma efter en hjärnblödning. Han är den tredje GP-ryttaren som drabbats under en...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-05-24

Tävlingar utan publik har redan genomförts i Tyskland

I Tyskland har det arrangerats tävlingar i dressyr och hoppning under kristi himmelsfärdshelgen. Men det har varit utan publik.

Läs mer hos Ridehesten.com
2020-05-24

Bundeschampionat 2020 kommer att hållas utan publik

På grund av coronapandemin har man beslutat att genomföra det tyska bundeschampionatet utan publik. 

Läs mer hos Ridehesten.com
2020-05-24

EM-hästen Chianti's Champion till Beerbaums stall

Den tolvåriga mästerskapshästen Chianti's Champion kommer framöver att ridas av Christian Kukuk.

Läs mer hos Ridehesten.com
2020-05-24

Edward Gal gratulerar Totilas på födelsedagen

I ett fint och känslosamt inlägg på Facebook hyllar dressyrryttaren Edward Gal sin tidigare tävlingskamrat Totilas på 20-årsdagen. Tillsammans satte de världsrekord, vann mästerskap och trollband dressyrpubliken.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-24

Grattis Totilas, dressyrhingsten har fyllt 20 år

Hingsten Totilas, som förtrollade dressyrpubliken tillsammans med Edward Gal, fyller i helgen 20 år.

Läs mer hos Ridehesten.com
2020-05-24

Veckans tävling: Vinn skyddande eksemtäcke

Sommaren smyger sig på och för eksemhästen kan det vara skönt med ett skyddande täcke för att lindra besvären. I veckans Hippson-tävling, som arrangeras i samarbete med Boett, har du chans att vinna ett.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-23

Kan arrangera ridläger trots indraget tillstånd

Efter år av anmärkningar från länsstyrelsen har en ridlägerarrangör i Skåne fått sitt paragraf 16-tillstånd indraget. Men trots det blir det ridläger i sommar då arrangören har överklagat till förvaltningsrätten som har gått med på inhibition. Vilket betyder att verksamheten får fortsätta tills fallet är avgjort i rätten.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-23

Sto fölade fem veckor efter bukoperationen

Operation för grovtarmsomvridning är en av de mest riskfyllda bukoperationerna man kan göra. Att ha ett föl som tar upp en stor del av buken gör det ännu svårare. För stoet Lilly Sånna och hela teamet hemma på gården har belöningen kommit – fölet Xanthis Image föddes i veckan, frisk och kry.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-23

Inställd världscupomgång i Madrid i november

Trots att det är hela sex månader kvar så ställer arrangören in Madrid Horse Week i november. Där skulle såväl dressyr som hoppning ha en omgång vardera av världscupen, där finalerna är planerade att gå i Göteborg 2021.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-23

Webbradio: Landslagsträning i Villvattnet

Tävlingssäsongen må vara inställd, men träna behöver man ändå. Delar av para- och ungdomslandslaget i körning har träningsläger i Villvattnet väster om Burträsk. P4 Västerbotten har pratat med 13-åriga Saga Pettersson som tagit en plats i ungdomslandslaget och som är med på lägret.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-23

Risk för magsår vid transportering – tre saker att hålla koll på

Forskarparet Barbara Padalino och Sharanne L Raidal har under flera år studerat hur hästar påverkas av att åka transport. I resultat som de har publicerat i år syns tydliga kopplingar mellan stress under transporten och magsår efteråt, även hos hästar som inte har haft problem med magsår innan.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-22

Digital käpphästtävling för glädje och välgörenhet

En käpphäst, en mobiltelefon och en hinderbana. Det är allt du behöver för att delta i Agria ponnyklubbs "Glädjehopp", en käpphästtävling online där pengar skänks till Barncancerfonden.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-22

Video: En svalkande dusch sitter inte fel i sommarvärmen

Sommarvärmen har gjort intåg i Sverige – vad passar då bättre än en svalkande dusch? Den här hästen har verkligen parkerat sig för att vattenspridarens strålar ska göra sitt.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-22

Ny supertalang till Henrik von Eckermann

Det åttaåriga stoet Happy Loma har landat hos Henrik von Eckermann. Hon har tidigare ridits av Antonia Andersson upp till 1,45-hoppning. Här berättar Henrik och Antonia mer om den fyrbenta supertalangen, plus delar med sig av ett klipp.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-22

Shirehästen Lord fastnade i kärr – kunde dras upp

Under torsdagen räddades shirehästen Lord, som hade gått ner sig i ett vattenfyllt kärr. Räddningstjänsten hann inte fram till platsen utan det var personer som kommit till undsättning som till slut kunde få upp Lord.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-22

Burghley Horse Trials ställs in på grund av corona

Burghley Horse Trials skulle ha hållits den 2–6 september. Nu ställs tävlingarna in, för första gången någonsin.

Läs mer hos Horse & Hound
2020-05-22

Brand på Mathilda Karlssons bas – två hästar avled

Under natten till torsdagen utbröt en brand i ett stall på den stora träningsanläggningen och stuteriet Grönwohldhof. Där har bland andra den svenska hoppryttaren Mathilda Karlsson sin bas. Två hästar dog i lågorna.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-22

Ökänd bedragare annonserar om hästar som inte finns

Linda höll på att köpa en häst av bedragaren som verkar över hela Europa. Med stulna bilder, förfalskade veterinärdokument och en snyfthistoria får mannen hästspekulanter att betala in stora pengar.
– Även om man vet i bakhuvudet att det är för bra för att vara sant är det lätt att bli lurad, säger Linda till Hippson.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-22

Världscuptävlingen Madrid Horse Week i november ställs in

Mer och mer av höstens tävlingssäong försvinner på grund av coronapandemin. Redan nu väljer Madrid Horse Week, som skulle ha gått den 26–29 november, att ställa in.

Läs mer hos World of Showjumping
Sida: 1 2 3 4 5 ... 1843 nästa  sista