Senaste nytt
2020-02-05

Video: Nervösa ponnymammans hoppning – utanför banan

Ponnymamman Malin Olsson har följt sin dotter från sidan av tävlingsbanan under lång tid. Genom åren har hennes inlevelse i ritterna filmats och Malins ”hoppning” uppmärksammas av andra åskådare. Se kavalkadklippet i Hippson-TV.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-05

Fler förslag än vanligt till priset "Årets tränare"

Hela 32 tränare har nominerats till utmärkelsen "Årets tränare", som delas ut av Dressyrtränarklubben tillsammans med Svenska ridsportförbundets dressyrkommitté. Onsdag kväll röstar man om vem som ska få utmärkelsen.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-05

Sju hoppryttare uttagna till GHS:s femstjärniga klasser

Förbundskapten Henrik Ankarcrona har tagit ut sju svenska ryttare som rider i Scandinavium, detta under Gothenburg Horse Show den 19 till 23 februari. Listan kommer att kompletteras med ytterligare ryttare under nästa vecka.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-05

Blogg: Prestationstänkande i flygande fläng

När Kajsa Boström hjälper sina elever med yngre hästar att planera säsongen är viloperioder viktigt. Men hur är det för äldre tävlingshästar – när vilar de?

Läs mer på Hippson.se
2020-02-05

Zettermans hopphingst Magic Park blir dressyrhäst

Royne Zettermans hingst Magic Park (född 2007, e. Armitage u. Magic Feeling ue. Ahorn, uppf. Sisse Sejrbo) finns i år tillgänglig i aveln med färsk semin hos Björkhaga stuteri. Samtidigt görs en satsning på att skola om och tävla hingsten – som har gått upp till 1,60 i hoppning – i dressyr.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-04

Nya storsatsningen: Hall Media sänder ridsport

Här är en av årets gladaste sportnyheter. Hall Media storsatsar på livesänd ridsport med tidningens programledare Sophia Magasanik och Carl...

Läs mer hos Värnamo Nyheter
2020-02-04

Färdigtävlat för van der Vleutens stjärna Verdi

Med Maikel van der Vleuten i sadeln blev det bland annat lagguld både på VM och på EM för KWPN-hingsten Verdi TN. Nu ska han avtackas och...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-02-04

Veckans gård: Goldsteins Europa-bas är till salu

Hoppryttaren Danielle Waldman-Goldstein, hon med de färgsprakande fjädrarna i håret, säljer sin europeiska bas i Nederländerna. Anläggningen är en dröm med flera stallar, lösdrift, ridhus, ridbana och vacker bomiljö för gårdens tvåbenta.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-04

32 kandidater nominerade till Årets dressyrtränare

Efter att allmänheten fått nominera sina favoriter finns nu 32 kandidater på listan över de som kan utses till Årets dressyrtränare 2019.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-02-04

Miniatyr av hästen Jonte på Bims begravning

I den uppmärksammade SVT-serien "36 dagar på gatan" skildrade fotografen Christoffer Hjalmarsson hemlösheten i Stockholm. Hästtjejen Bim, som deltog i dokumentären, har nu avlidit.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-04

Vem ska utses till Årets hästföretagare 2020?

För tredje året i rad utser nu Hästföretagarcentrum Årets hästföretagare – en framgångsrik företagare som är en bra förebild och även kan...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-02-04

Ulla Håkanson prisades: ”Känns väldigt hedrande”

Dressyresset Ulla Håkanson, 82 år ung, hyllades på Västmanlands ridsportgala i helgen och fick ta emot pris som Årets dressyrryttare. Under 2019 gjorde Ulla 16 starter och var placerad i sju av dem.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-04

Evelina Tovek har sålt topphästen Mill's Sheridan

Evelina Tovek har utbildat och tävlat tolvårige Mill's Sheridan upp till femstjärnig 1,60-hoppning. Nu är SWB-valacken såld. Evelina berättar mer om vad han har betytt för henne.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-04

Webb-tv: Säkerhetsrutinerna på Bollerup ses över

Söndag kväll avled en 17-årig tjej när hon skulle ta in en häst från en hage på Bollerups naturbruksgymnasium. TV4 har varit på skolan och pratat med vänner till flickan plus skolans vd. Säkerhetsutinerna i privatstallen kommer nu att ses över.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-04

Klara Hammarström: "Vill undvika förnedrings-tv"

Talangprogrammet "Idol" har hört av sig till ryttaren Klara Hammarström sedan hon var 16 – men hon har alltid nobbat. Nu debuterar tv-personligheten i Melodifestivalen i stället.

Läs mer hos Göteborgs-Posten
2020-02-04

Träning ger tryggare veterinärbesök: ”Hästen slipper stress"

Att hästar är rädda för sprutor, för att blir tittade i öronen eller att klippas med maskin är problematiskt på många sätt. Dels är stressen i sig ett hästvälfärdsproblem, dels innebär det oro för ägaren och skaderisk för veterinären. Men rädslan kan avhjälpas – med rätt träning.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-04

Världscupen: Peder, Douglas och Henrik till Bordeaux

Sajten World of Showjumping presenterar anmälningslistan till femstjärniga Jumping International Bordeaux 2020, med världscupens europeiska liga i hoppning. Tre svenskar kommer till start.

Läs mer hos World of Showjumping
2020-02-04

Ridsportförbundet: "Det är ovanligt med dödsolyckor"

En tragisk dödsolycka inträffade på söndagskvällen vid Bollerups naturbruksgymnasium utanför Tomelilla, efter att en flicka blivit...

Läs mer hos Expressen
2020-02-04

Rektorn om minnesstunden för 17-åriga flickan på Bollerup

På naturbruksgymnasiet i Bollerup utanför Tomelilla samlades elever och lärare till en minnesstund på måndagsförmiddagen, efter den tragiska...

Läs mer hos Sveriges Radio
2020-02-04

Efter dödliga hästolyckan: "Går inte att skydda sig mot allt"

I helgen omkom en 17-årig flicka när hon blev nedsprungen av en häst på ett naturbruksgymnasium i Skåne. Johanna Nordström i Mellerud skadades själv allvarligt i en liknande olycka för över tio år sedan.

Läs mer hos Sveriges Radio
2020-02-04

Sorg i Tomelilla efter 17-årings död: "Fruktansvärt"

Eleverna på naturbruksgymnasiet i Skåne är i sorg. På söndagen omkom deras skolkamrat, en 17-årig flicka, när hon blev omkullsprungen av en häst. TV4 har intervjuat en av hennes vänner.

Läs mer hos Tv4.se
2020-02-04

Västmanland: Strömsholm stora vinnaren på ridsportgala

Under lördagskvällen samlades länets hästfolk på Steam Hotel för att fira 2019 års framgångar på Västmanlands ridsportgala. Galans stora vinnare blev Strömsholms ridsportförening.

Läs mer hos Vasteras Tinding
2020-02-03

Video: Se skolans fina hyllning till den omkomna eleven

Elever och lärare på Bollerups naturbruksgymnasium sörjer den 17-åriga elev som avled i en olycka på söndagen. Under måndagen inleddes den årliga traktorveckan – eleverna valde att hylla sin bortgångna kamrat med ett hjärta av uppställda traktorer.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-03

Video: Imponerande balansräddning – trots nedförsbacke

Ibland blir det inte helt som man har tänkt sig – men den här ryttaren lyckas rädda upp en knepig situation väldigt snyggt. Trots att den hänger halvt löst runt halsen på hästen i såväl nedförsbacke som genom vattnet lyckas ryttaren ta sig tillbaka i sadeln igen. Imponerande, eller hur?

Läs mer på Hippson.se
2020-02-03

Söker hästvana volontärer till OS i Tokyo

Vill du ha ett annorlunda sommaräventyr? Då kanske du är intresserad av att volontärarbeta under sommarens OS i Tokyo.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-03

Bruksprovet ändrar betalsystem från TDB till faktura

SWB väljer att byta betalningssystem till årets bruksprov, från Tävlingsdatabasen (TDB) till fakturering. Orsaken är de problem som uppstått kring TDB.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-03

Skolans rektor efter dödsolyckan: ”Känner en djup sorg”

På söndagen inträffade en dödsolycka på Bollerup naturbruksgymnasium. En 17-årig flicka miste livet efter att ha blivit nedsprungen av en häst. Nu samlas elever och personal på skolan för att stötta varandra.
– Det är en oerhörd tragedi, säger skolans rektor till P4 Kristianstad.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-03

Skånsta ryttare vill ha upprättelse efter EHV-katastrofen

Efter förra årets tragedi hos Skånsta ryttare, när flera hästar drabbades av den neurologiska formen av virussjukdomen EHV-1, har man nu skickat en skrivelse till Universitetsdjursjukhuset (UDS). Föreningen menar att bristande rutiner låg bakom att de drabbades så hårt. UDS svarar på kritiken.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-03

17-årig flicka avliden efter hästolycka på Bollerup

Söndag kväll inträffade en mycket tragisk dödsolycka på mark som tillhör Bollerup naturbruksgymnasium. Detta rapporterar Ystads Allehanda. En 17-årig elev har avlidit.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-03

Video: Kan detta vara kossan Ninjas hoppglada ”påläggskalv”?

För en vecka sedan berättade Hippson om hästtjejen Jonna Ahlner, som hade ridit in den nyfikna och självständiga kossan Ninja. Nu har en annan liten ko blivit viral – missa inte klippet från Storbritannien.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-03

Martinsen GP-vinnare i Tyskland: "Kämpade tillsammans"

Numera Tysklandsbaserade Karin Martinsen slog till och vann en nationell trestjärnig Grand Prix över 1,55-hinder i tyska Verden på...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-02-03

Hästtransport körde in i mitträcke – vägen stängdes av

En hästtransport har kört in i mitträcket på riksväg 27 i riktning mot Tranemo från Borås. Det ska inte röra sig om några person- eller hästskador och...

Läs mer hos Sveriges Radio
2020-02-02

Video: Blinda galoppören Laghat vann 26 lopp

Den tidigare galoppören Laghat från Italien har trollbundit publiken både vid tävlingsbanan och utanför den. För den fantastiska hästen – som startade i 123 löp, vann 26 och placerade sig i 30 – är blind. Han fick som ettåring ett virus som gjorde honom helt blind på ena ögat och gav honom 95 procent nedsatt syn på det andra. Enligt ägaren hade han ett sjätte sinne som gjorde att han visste var han skulle sätta hovarna.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-02

Mikaela Gustaphson 1,45-segrare i Helsingborg

Startfältet var fullt av tungviktare i lördagens 1,45-klass i Helsingborg. Men det hindrade inte Mikaela Gustaphson från att dundra in på...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-02-02

Rida och städa förbränner ungefär lika mycket

Skyller du på att du tränar i stallet och därför kan skippa gymmet? Hmm, men hur många kalorier förbränner du egentligen när du mockar och rider? Med hjälp av en träningsklocka har Horse & Hound tagit fram ungefärliga siffror. Glädjande eller nedslående? Läs själva.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-02

Manar till försiktighet med anledning av coronaviruset

I veckan gick Världshälsoorganisationen, WHO, ut med en deklaration om att utbrottet av coronavirus är ett globalt folkhälsoproblem. Det internationella ridsportförbundet FEI har därefter gått ut och uppmanat nationella förbund, tävlingsarrangörer med flera att följa rekommendationerna som kommer från WHO.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-02

Webb-tv: Ungdomar pratar om trafiksäkerhet till häst

Anni Hjertell och Tilda Åberg från Munkedals ridskola – samt Alva Christborn, Jonna Bjelvenmark och Emma Ragnarsson från Skaftö ridklubb – gjorde ett projekt ihop. Tillsammans gick de en ungdomsledarkurs hos Svenska ridsportförbundet, där de fick i uppgift att på valfritt sätt informera om trafiksäkerhet till häst. Se resultatet i klippet!

Läs mer på Hippson.se
2020-02-02

Innovativ hjälpreda som förenklar stallarbetet

Hos Axevalla hästcentrum har elever och personal i stallet, under ett par månader, fått prova på en ny hjälpreda. Det är en fjärrstyrd vagn som kan användas till allt möjligt som underlättar det dagliga arbetet i stallet.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-01

Steve Guerdats Alamo återvänder till Mexiko

Steve Guerdats tolvåriga Alamo återvänder till sina mexikanska ägare och kommer framöver att ridas av Gerardo Pasquel Mendez.

Läs mer hos World of Showjumping
2020-02-01

Webbradio: Tio meter slänt rasade över hästgård

I lördags förra veckan rasade en slänt rakt ner i Örekilsälven på en gård i Rölanda.

Läs mer hos Sveriges Radio
Sida: första  föregående 1 2 3 4 5 ... 1818 nästa  sista  

Aktuella samarbeten

Ridsportens Innovationer
Hållbara ryttare
Patrik Kittel Dressage Tour
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen
I hästhälsans tjänst

Senaste numret

Läs mer om Hippson Nr 1

SPECIAL: Klimat & Miljö!
– Dags att framtidssäkra ridsporten
– Inspiration: Hållbarhet som lönar sig
– Naturbete har många fördelar
– Vårda hagen för sjöarnas skull
– Hållbar hemmahoppning
– Dressyrträna i mobilen
...och mycket mycket mer

Läs numret i det digitala arkivet

Prenumerera till halva priset + rabatterade böcker!
OBS! Detta erbjudande gäller bara fram till och med den 25/2.
Just nu kan du teckna en prenumeration till halva priset! Prenumerationen startar med Hippson nr 2 2020, men du kan vid beställningen lägga till det aktuella numret. Dessutom kan du i samband med beställningen lägga till någon eller några av våra populära böcker till nedsatt pris. Men skynda dig, erbjudandet gäller endast fram till och med den 25/2.
Teckna prenumerationen här

Är du redan prenumerant köper du så klart böckerna till samma rabatterade pris i vår bokshop. Se bara till att logga in först så dyker specialpriserna upp.