21-åriga stoet Inez kan ha attackerats med hacka

Senaste nytt2017-07-27

21-åriga stoet Inez kan ha attackerats med hacka

Natten till söndagen skadades det 21-åriga stoet Inez svårt då en eller flera personer verkar ha gått in i sommarhagen hemma i Jula och med stor kraft attackerat henne med en jordhacka. För Mariestads-Tidningen berättar ägaren om sina misstankar.Läs mer på Hippson.sesenaste nytt

2018-06-22

Sista chansen att tycka till om TR 2019

Sedan 2013 gäller Svenska ridsportförbundets tävlingsreglemente, TR, två år i taget. Nästa TR-uppdatering görs 2019 och fram till måndag kan alla vara med och tycka till och lämna synpunkter.

Läs mer på Hippson.se
2018-06-22

Minihäst spårlöst försvunnen i Eskilstuna

Minishetlandsponnyn Urbina är sedan torsdagseftermiddagen spårlöst försvunnen från Egelsäters gård utanför Eskilstuna. Frida Erixon, som...

Läs mer i Ekuriren.se
2018-06-22

Ryttarpappa döms till böter efter att ha slagit häst

En ryttarpappa döms till böter, samt har tilldelats gult kort, efter att han slagit sitt barns häst med ett spö, efter en tävlingsklass. Det meddelar SvRF:s disciplinnämnd.

Läs mer på Hippson.se
2018-06-22

Hjärtebarnsritten i gång: ”Vill stötta ett livsviktigt arbete”

För fjärde året i rad rider Erica Svensson och Sofia Larsson på långtur för välgörenhet. Målet för insamlingen är satt på 25 500 kronor – till barn och familjer som drabbats av hjärtsjukdomar.

Läs mer på Hippson.se
2018-06-22

Orosmolnen hopar sig över ryttarförening

Krav på att spiltor byts ut, akut ombyggnads- och renoveringsbehov för många miljoner och korta arrendeavtal. Uppsala ponnyklubb, med...

Läs mer i Svt.se
2018-06-22

Ny forskning kring PPID – men många frågetecken kvar

Hormonsjukdomen PPID är inte ovanlig längre, upp till var tredje äldre häst kan vara drabbad. Det saknas mycket forskning, men bara i år har det kommit flera nya studier och man har kunnat se starka samband – men också kunskapsluckor hos hästarnas ägare.

Läs mer på Hippson.se
2018-06-22

Jennifer Gates inleder samarbete med Harrie Smolders

Den amerikanska U25-ryttaren Jennifer Gates, som äger Evergate Stables och är dotter till Bill Gates, meddelar att hon inleder ett tränings- och tävlingssamarbete med Harrie Smolders.

Läs mer i World of Showjumping
2018-06-22

Midsommarkär? Så fångar du en hästtjej eller hästkille!

På självaste midsommarafton måste vi bara påminna om Niclas Janssons charmiga ryttarversion av Eric Amarillos "Om sanningen ska fram". Lyssna och/eller spela upp för den du tycker om.

Läs mer på Hippson.se
2018-06-21

Information om kommande tävlingar vecka 25 och 26

Här samlar vi samtliga större tävlingar de kommande två veckorna. Du hittar även länkar till arrangörernas hemsidor, där du ofta kan hitta resultat.

Läs mer och kommentera

2018-06-21

Tinne om Antons comeback: "Jag är så glad att han är här"

Just nu befinner sig Tinne Vilhelmson Silfvén med teamet och svenska laget i Rotterdam. Nations Cup har varit fokus för dem alla, men Tinne har en egen framgång att njuta av. Nämligen att Don Auriello är med.

Läs mer på Hippson.se
2018-06-21

Ponnyer omtyckta på Trosagårdens midsommarfirande

Runt om i landet och i kommunen firas det i dagarna midsommar. Alla har dock inte själva möjligheten att ta sig till festligheterna. På Trosagården tar man därför festligheterna – och ponnyerna – till de boende.

Läs mer i Södermanlands Nyheter
2018-06-21

Ytterligare Helgstrand-hingstar bär anlag för WFFS

Helgstrand Dressage har två WFFS-bärare till i For Sure och Jovian, men de flesta av deras Tysklandsstationerade hingstar som har testats är negativa. Det är hingstarna For Sure (e. Finest – De Niro) och Jovian (e. Apache – Tango) som har den muterade genen.

Läs mer i Tidningen Ridsport
2018-06-21

Försenat stallbygge på Gamleby ridskola

Gamleby Ridklubb förlorar mycket pengar på att stallbygget har blivit försenat. Nuvarande byggnad är dessutom i riktigt dåligt skick.

Läs mer i VT.se
2018-06-21

Halmstadryttaren Lina Forsberg uttagen till EM

Lina Forsberg, 18, avstod från att försvara sitt SM-guld för unga ryttare (19 till 21 år) häromveckan, på grund av studentfirande. Men snart väntar ett större mästerskap.

Läs mer i Hallandsposten.se
2018-06-21

Toppresultat av svenska laget i Rotterdam

Svenska dressyrryttarna är med i toppen efter torsdagens Grand prix, den första rundan i FEI Dressage Nations Cup.

Läs mer i Svenska Ridsportförbundet

 Tillbaka till Nyhetsarkivet


Galleriet på Hippson Market

Populärt hos Granngården

Husbloggare

Gästblogg: Häng med Julia till USA och en av världens främsta sporthästkliniker!

Veterinärbloggen

Hatten av

Kajsa Boström

Stalltvätt!

Stalldrömmar

Till Husbloggarna