Årets ungdomssektion och Årets ungdomsledare utsedda

Senaste nytt

2010-11-03

Årets ungdomssektion och Årets ungdomsledare utsedda

Theleborgs Ryttarsällskaps Ungdomssektion, TUSS, har utsetts till Årets Ungdomssektion 2010. Sara Nilsson från Karlstad Ridklubb blev Årets Ungdomsledare...

Läs mer i Svenska Ridsportförbundetsenaste nytt

2019-08-23

Svensk distansryttare bojkottar tävlingar

Distansryttaren Emma Svanäng Jinnestål har bestämt sig – hon kommer att bojkotta tävlingar där de så kallade G7-länderna deltar, inkluderat VM. Detta efter att med egna ögon sett hur en häst segnade ner och dog under tävlingar i anslutning till EM förra helgen.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-22

EM-guld till Werth igen – tre svenskar vidare till küren

Under torsdagskvällen var det dags för dressyrekipagen att jaga medaljer i Grand Prix Special på EM i Rotterdam. Ingen rår på dressyrdrottningen Isabell Werth och Bella Rose, som återigen försvarade mästerskapstiteln och tog hem det individuella guldet.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-22

Kittel: "Piloten måste skärpa sig och rida felfritt"

Bytena spökar för de svenska ryttarna på torsdagskvällen i Rotterdam. Även för lagankaret Patrik Kittel med Well Done de la Roche.
– Det har du inte råd med om du ska ta medalj, slår han fast.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-22

Juliette Ramel och Therese Nilshagen vidare till küren

Både Juliette Ramel och Buriel K.H samt Therese Nilshagen på Dante Weltino glänste i kvällssolen i Rotterdam. Några missar blev det för båda ekipagen, men det var tillräckligt stabilt för att ta sig vidare till lördagens kür.
– Jag missade en liten grej i ettorna i dag igen, det är retligt. Men jag är jättenöjd med honom, säger Juliette efteråt.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-22

"Vi visar kanske 75 procent av vad vi kan hemma"

Torsdag kväll i Rotterdam betyder att dressyrryttarna gör upp om de första individuella medaljerna, i Grand Prix Special. Första svensk till start var Antonia Ramel med Brother de Jeu som fick 73,435 procent.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-22

Svenskarna jagar individuella dressyrmedaljer

I dag står Grand Prix Special på schemat för dressyrryttarna under EM i Rotterdam. SVT sänder från arenan med start klockan 16.00.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-22

Nicola Philippaerts tvingas till uppehåll efter skada

Nicola Philippaerts har skadat axeln i en ridolycka och tvingas därför göra uppehåll i tävlandet.

Läs mer hos World of Showjumping
2019-08-22

Stolpe ut i laghoppningen – men än finns det hopp

Efter onsdagens fantastiska inledning för det svenska hopplaget, var dagens lagklass inte lika framgångsrik. Det blev inga felfria ritter för svenskarna, och laget halkar ner till en femteplats. Men förbundskapten Henrik Ankarcrona menar att hoppet om medalj fortfarande lever.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-22

EM: Inga felfria ritter av de tre första svenskarna

Det ser allt mörkare ut för det svenska hopplagets chanser att ta medalj vid EM. Det blev fyra fel för Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana. Fredrik Jönsson och Cold Play såg ut att kunna leverera en felfri ritt, men så kom den sista krävande linjen på banan och då föll bommarna.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-22

Paradressyr: Louise långa väntan på en bronsmedalj

Louise Etzner Jakobsson belönades med 72,902 procent av domarna för sitt program med Zernard – och hamnade på bronsplats med en ryttare kvar. Det blev en lång väntan på brittiskan Nicky Greenhill som red sist, med en paus på 45 minuter innan hon startade.
Brittiskan kom på fjärde plats och Sveriges andra EM-medalj i mästerskapet är därmed säkrad.

Läs mer i Hippson
2019-08-22

Tramp i vattnet för Henrik och Mary Lou

Den första omgången i laghoppningen är i gång i Rotterdam. För Henrik von Eckermann blev det ännu ett tramp i vattnet, i övrigt var det en lysande runda.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-22

Lippizanerhingsten har somnat in – blev 40 år gammal

Spanska ridskolan i Wien skriver på sin Facebooksida att Neapolitano Nima I har somnat in. Han blev 40 år gammal och han var världens äldsta lippizanerhingst som fanns registrerad hos Lipizzan National Federation.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-22

Torsdag: Dags för laghoppning på EM i Rotterdam

EM i Rotterdam började som bekant riktigt bra för svenskarna. Peder Fredricson och H&M All In ligger i ledningen individuellt, Sverige ligger trea. Torsdag gäller det i laghoppningens första omgång. Länk till direktsänd tv finns här.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-22

Kajsa Boström: "Den utan synd må kasta första stenen"

B-tränaren Kajsa Boström tycker att ”blodsregeln” är bra. Men hon är samtidigt övertygad om att det som ledde till Charlotte Dujardins EM-uteslutning var ett "olycksfall i arbetet".
– Hon har fått sitt straff och accepterade direkt, utan invändning, skriver Kajsa bland annat.
Läs blogginlägget här.

Läs mer i Hippson
2019-08-22

Ankarcrona nöjd med laginsatsen – men mycket är kvar

Tyskland tog direkt ett guldgrepp i EM-hoppningarnas lagtävling i Rotterdam – men förbundskaptenen Henrik Ankarcrona är optimist.

Läs mer hos Vasterbottens-Kuriren

 Tillbaka till Nyhetsarkivet