Cecilia Widegren (M) - ny på Häst-Sveriges maktlista

Senaste nytt

2011-04-19

Cecilia Widegren (M) - ny på Häst-Sveriges maktlista

Cecilia Widegren (M), personvald riksdagsledamot från Skaraborg med hästen som hjärtefråga har nu tagit plats på magasinet Hippsons lista över de 50 mest inflytelserika makthavarna i Häst-Sverige.

Läs mer i Hällekis-Kuriren



senaste nytt

2019-01-22

Fecybelle och Shane Carey rakade rent i Sopot

Efter två helger i polska Sopot på CSI2*tävlingar har Shane Carey en fin svit med sig hem. Fecybelle har varit 2-1-3-1 i sina starter.

Läs mer hos Ridenews
2019-01-22

Väsby ridskola står pall i foderkrisen

Den torra sommaren har tvingat många ridklubbar att höja priserna. Bristen på foder drabbar även Väsby ridklubb, men än så länge är höjda...

Läs mer hos Mitt i Stockholm
2019-01-22

Webb-tv: Hästarna är Peders bästa accessoar

Peder Fredricson fick gå upp på Idrottsgalans scen för tredje året i rad i Jerringprissammanhang. Men i år för att dela ut priset till skidskytten Hanna Öberg. Efteråt berättar han för SVT:s Maria Wallberg och Nassim Al Fakir vilken accessoar som passar honom bäst – en som kanske inte är helt enkel att ta med på röda mattan.

Läs mer på Hippson.se
2019-01-22

Veckans gård: Hästgård mitt i Wellingtons hästmecka

Trött på snö och kyla? Vad passar då bättre än att drömma sig bort till värmen i Florida och veckans lyxiga hästgård? På anläggningen finns det bland annat 22 boxar, en stor fiberbana, gräsbana, fint stall med kristallkronor i taket samt ett boningshus med fyra sovrum. 

Läs mer på Hippson.se
2019-01-22

Expertsvar: Konstigt beteende när flockens ledare gått bort

När ponnyns bästa hästkompis gick bort fick ägaren bevittna hur den härmade dess beteende. Finns det någon förklaring till beteendet?

Läs mer på Hippson.se
2019-01-22

Dressyrryttaren Amalias udda hoppträning

Det är inte helt enkelt att som lite hopprädd dressyrryttare ge sin häst allsidig träning. Men Amalia Di Mario gjorde slag i saken – och lät Cayenne hoppa på träning för första gången. Missa inte filmen, som väckt reaktioner på sociala medier.

Läs mer på Hippson.se
2019-01-22

Mardrömmen efter höimporten – fick slänga 36 rundbalar

Efter sommarens torka började många hästägare söka efter grovfoder utanför Sveriges gränser. För Lotta Jansson-Tamm blev det en mardröm att öppna de inköpta balarna, tillsammans med gårdsägaren. 

Läs mer på Hippson.se
2019-01-22

Delatio lämnar Kittels stall – såld till Danmark

På kort tid har Patrik Kittel haft fina framgångar med Delatio, nu meddelar ryttaren att den fyrbenta stjärnan är såld. Hingsten flyttar till Danmark och Dennis Fisker.

Läs mer på Hippson.se
2019-01-22

SvRF om spiltförbud: ”Måste vara en rimlig övergångsperiod”

Just nu utreder Jordbruksverket ett förbud mot att hålla häst i spiltor. Svenska ridsportförbundet har lämnat sina synpunkter, och menar att övergångsperioden måste vara rimlig. 2 917 ridskolehästar står i dag i spilta.

Läs mer på Hippson.se
2019-01-22

Vegansk utrustning för ridsport lanseras

Robert Dover, amerikansk OS-medaljör i dressyr, lanserar en vegansk kollektion för hästar och ridning. Utrustningen kommer att tillverkas i miljövänligt material och en del av intäkterna skänks till välgörande ändamål.

Läs mer på Hippson.se
2019-01-22

Polisen Marie om shirehästen Albins makalösa dressyrstart

Förra veckan skrev Hippson om polishästen ”Albin” i Göteborg, som tillsammans med sin ryttare Marie Larsson hade vunnit en dressyrtävling på över 80 procent. Albin är shire – här berättar Marie mer om den allsidiga träning som har gjort honom smidig och lyhörd.

Läs mer på Hippson.se
2019-01-22

Ridsportförbundet har fått två nya medlemsföreningar

Svenska ridsportförbundet välkomnar Häggums sportryttarförening, tillhörande Västergötlands ridsportförbund, och Bommedal ridsportförening tillhörande Östergötlands ridsportförbund som...

Läs mer hos Svenska Ridsportförbundet
2019-01-22

Svenska hopp- och dressyrryttare till världscupen i Amsterdam

Till helgen avgörs den tionde deltävlingen av hoppningens Longines FEI World Cup Western European League i Amsterdam. Flera svenska ryttare deltar, dessutom blir det svenskt deltagande i världscupdressyren. Här hittar du listan med anmälda.

Läs mer hos World of Showjumping
2019-01-22

Webbradio: "Småstjärnorna" lär sig tävla till häst i Sjonhem

I Sjonhem på Suderbys gård vill man få fram nästa ryttartalang på Gotland. Genom projektet "Småstjärnorna" får barn och ungdomar lära sig...

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-01-21

Här är lagen inför årets Folksam Elitallsvenska

Nu är startordningen lottad i hoppningens högsta lagserie Folksam Elitallsvenska. Totalt blir det 38 lag från Piteå i norr till Sydslätten i söder deltar i årets serie.

Läs mer hos Svenska Ridsportförbundet

 Tillbaka till Nyhetsarkivet


Galleriet på Hippson Market