Förbundskaptenen inför världscupen i hästhoppning

Senaste nytt

2013-04-14

Förbundskaptenen inför världscupen i hästhoppning

Svensk ridsport frodas! Fyra ryttare är klara för finalen i världscupen i hästhoppning som går av stapeln i Göteborg. Förbundskapten Sylve Söderstrand besöker Nyhetsmorgon.

Läs mer i Tv4.sesenaste nytt

2017-06-28

Janina Sandell virkar specialbeställda luvor

Janina Sandell har hittat ett sätt att kombinera sina två största intressen, hästar och att virka. Nu säljer hon specialbeställda luvor där kunderna själva väljer hur den ska se ut. Vi har pratat med henne om hur idén föddes samt om hur responsen varit. 

Läs mer på Hippson.se
2017-06-28

Häst hittad död i hagen – kan ha plågats ihjäl

I tisdags hittades en häst död i en hage utanför Rimbo. Hästen hade skador som den inte kan ha orsakat själv menar polisen.

Läs mer på Hippson.se
2017-06-28

Fälttävlansryttarna som åker till EM uttagna

Fälttävlans förbundskapten Fredrik Bergendorff har tagit ut sex ryttare att representera Sverige vid fälttävlans-EM i Polen i augusti. Fyra lagryttare och två som startar individuellt.

Läs mer på Hippson.se
2017-06-28

Ridsportsappen Equilab vill nå utövare i fler länder

Appen som ger smart återkoppling till ryttarna genom att analysera hästens rörelser tar in 3,5 miljoner för att nå utövare i fler länder. Investeringen kommer från Chalmers Ventures samt affärsänglarna Ted Nelson och Erik Fischbeck.

Läs mer i Mynewsdesk
2017-06-28

Douglas Lindelöw hoppas på repris i Falsterbo

Douglas Lindelöw hoppas på en upprepning av succén i Rotterdam när det är dags för nationshoppning i Falsterbo. Sveriges sista chans att plocka poäng inför finalen i Barcelona senare i höst.

Läs mer på Hippson.se
2017-06-28

Webb-tv: Fölet som är en riktig "Fighter"

När Avrils Fighter föddes hos Maria Hildingsson dog hans mamma på grund av svåra komplikationer. Det såg ett tag ut som inte heller fölet skulle klara sig men han hämtade sig. En efterlysning på Facebook efter en amma delades 22 000 gånger men hjälpen fanns närmare än man trodde, i egna stallet hos ponnyn Smulan. 

Läs mer på Hippson.se
2017-06-28

Häst avlivad efter trafikolycka i Danmark

Häst och ryttare blev på måndagen påkörda av en bil på Nordjylland. Hästen skadades så allvarligt att den fick avlivas.

Läs mer i Ridehesten.com
2017-06-28

Fälttävlansryttare tävlar igen efter allvarlig ridolycka

En fälttävlansryttare i Storbritannien har tävlat igen efter de livshotande skador hon ådrog sig i ett fall för två år sedan.

Läs mer i Horse & Hound
2017-06-28

Webbradio: Ridklubben räddas av tillfälliga renoveringar

Länsstyrelsen dömde ut Färjestads ridklubbs lokaler och även personalen vittnade om stallets dåliga skick. Nu har renoveringsarbetet påbörjats, men frågan är om det kommer att räcka till. "Det här är väl lite av en konstandning så klart", säger...

Läs mer i Radio Sweden på svenska - Sveriges Radio
2017-06-28

Döms för att ha slängt "banger" framför polishäst

En 27-årig man från Borlänge döms för "framkallade av fara för annan" efter att han slängde en pyroteknisk pjäs framför en polishäst. Händelsen inträffade efter en match mellan Dalkurd och Assyriska i Södertälje förra året.

Läs mer i Svt.se
2017-06-28

Billdals RK:s lagledare: ”Man måste ha roligt”

Billdals RK:s ponnylag vann lag-SM i hoppning på Strömsholm. Tack vare ett gäng skickliga, unga ryttare på fina ponnyer. Det handlar också om ett gäng ungdomar där flera har varit en del av klubbens lagsatsningar från lägsta nivå upp till SM, en av dem är Ida Selin.

Läs mer på Hippson.se
2017-06-27

Landvettersystrarna laddar för VM i Sydafrika

En har varit med i lag-VM tidigare, den andra debuterar. Om drygt en vecka åker Josefine Ericson och Nathalie Ericson till VM för att representera Sverige, men vägen dit har varit tuff.

Läs mer i Härryda-Posten
2017-06-27

Succén fortsätter för Hebyryttaren – klar för final i LFC

Sandra Dahlin och hästen Ichi fortsätter att imponera. Efter tre kvalvinster är ekipaget nu klart för finalen i Lövsta Future Challenge på Friends Arena.

Läs mer i Fagersta-Posten
2017-06-27

Toppmodern anläggning nära Göteborg till salu

I Onsala utanför Göteborg är nu en exklusiv hästgård till salu. I dagsläget bedrivs både inackorderingsstall och träningsverksamhet, samt grossistföretag för ridsportsprodukter på gården – som har allt man kan önska sig. För vad sägs om uppvärmt och isolerat ridhus, stor utebana, toppmodernt stall samt skrittmaskin? 

Läs mer på Hippson.se
2017-06-27

Hittarps ridklubb laddar för New Forest-SM

Det är svårt att hitta svenskfödda New Forest-ponnyer. Pia Kristoffersson bestämde sig för att göra något som kan gagna den svenska aveln, nu åker sex av hennes elever på fyra inlånade ponnyer till helgens New Forest-SM i Laholm.

Läs mer i Tidningen Ridsport

 Tillbaka till Nyhetsarkivet


Galleriet på Hippson Market

Populärt hos Charlies

Husbloggare

Gästblogg: ”SVT – ta era sportredaktörer i örat och få slut på ensidigheten”

Gästbloggen

Midsommar!

Therese

Gothenburg Summer Tour Dag 5

Saras vardag

Till Husbloggarna