Nytt hagstaket nominerat till innovationsgala

Senaste nytt

2013-11-25

Nytt hagstaket nominerat till innovationsgala

I två år har Catrine Doverholt arbetat på sin uppfinning Y-system. Uppfinningen är nu nominerad till pris på en innovationsgala i Stockholm den 27-28 november.

Läs mer i Avesta Tidningsenaste nytt

2019-04-25

Tobbe Larsson gör entré på vinterns hästfest – biljetter släppta

Under första advent samlas världens bästa ryttare och kuskar återigen på Friends Arena. Dessutom bjuds publiken på shownummer av Tobbe Larsson och Lorenzo. Biljetterna till Sweden International Horse Show har släppts.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-25

Umeå: Premiär för ny islandshästtävling i helgen

Den 27-28 april är det premiär för Umeå Icelandichorse Meeting, Norrlands största inomhustävling för islandshästar. Arrangör är anrika Vallholt Islandshästförening, arenan Hippologum och tävlingsdeltagare och publik kommer från Norrbotten, Västerbotten, Jämtland och Västernorrland samt även från Finland.

Läs mer hos MyNewsdesk Sweden
2019-04-25

Webb-TV: Hästar missbrukas i den Egyptiska turismen

OBS: Varning för starka bilder i klippet!

Turister från hela världen lockas till sevärdheter i Egypten. Djurrättsorganisationen Petas senaste undersökning visar däremot att hästar, men också kameler, utsätts för ett förfärligt missbruk vid turistorterna.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-25

Nya föreskriften: Hämta utrustning i sadelkammaren går bra

De nya föreskrifterna om hästhållning som började gälla den 1 april har orsakat debatt. Bland annat att en uppbunden häst måste hållas under kontinuerlig uppsikt.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-25

Fodret var kontaminerat med cannabidiol

Misstankarna om att lucern kontaminerats med cannabidiol, CBD, har bekräftats. Det var när ett par travhästar i Frankrike tidigare under våren testades positiva för CBD som misstanken om kontaminering uppstod.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-25

Expertsvar: Hur träna unghäst som är stressad och otålig?

En läsare vill ha råd om hur man lär en otålig och stressad häst tålamod och att stå still. Jenny Yngvesson, universitetslektor i tillämpad etologi, ger råd och träningstips.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-25

Hagen: Tight i toppen – Patrik och "Welli" GP-tvåor

Patrik Kittel tävlar den här helgen utomhus i Hagen tillsammans med VM-hästen Well Done de La Roche Cmf. I torsdagens Grand Prix blev det en andra plats.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-25

Breeders: Dubbeldam tillbaka som testryttare i höst

Det blir repris på förra årets succé vid Breeders Trophy. Jeroen Dubbeldam återvänder som testryttare av de femåriga finalhästarna på Flyinge.
– Han är en av världens bästa ryttare. Det är en dröm att se honom på våra SWB-hästar, säger Helén Uddefors, SWB:s vd i ett pressmeddelande.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-25

Blogg: Unghästutbildning – rena rama förskolan

Det är förskola hos Kajsa Boström när unghästarna ska lära sig att hålla reda på sig själva och alla fyra benen. Nog så svårt men så härligt när det blir rätt.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-25

Irma Karlsson om att hantera motgångar som ryttare

Alla ryttare stöter då och då på motgångar inom ridningen som vi vill lära oss att hantera. Här berättar hoppryttaren Irma Karlsson om hur hon handskas med bakslag – och hur hon gjorde för att tagga om efter den där finalklassen i världscupen under Gothenburg Horse Show.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-25

Hoppfest på Sundbyholm – premiär för S2R Arena Tour

Så är den i gång igen, Sundbyholm Springtour. Under två veckor ska ryttare från hela landet, och även de nordiska länderna, göra...

Läs mer hos Ekuriren.se
2019-04-25

Vägval i nya säsongen om Hammarströms

Hundvalpar räddas på en soptipp, Selma är vankelmodig angående sin fälttävlanssatsning och Ingemar har fått Peder som mentor. Nu har SVT...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-04-24

Anna Hassö: ”Är inte allas rättighet att tävla”

I det senaste numret av kunskapsmagasinet Hippson går vi på djupet kring begreppet hästen i tävlingsmässigt skick. Anna Hassö tar här upp sitt perspektiv på saken, och påminner oss om att det faktiskt inte är en rättighet att tävla.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-24

Video: Elsas ökning med Mataro fortsatte ut

När Elsa Tolf var med sitt lag från Spekeröds RK för att rida Ponnyallsvenskans division I hos Hermanstorps kör- och ridklubb satsade hon rejält i galoppökningen med C-ponnyn Bjerregårds Mataro. Så bra att de inte fick stopp utan fortsatte ut från banan. Se det tokiga klippet i Hippson-TV.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-24

Ludger Beerbaums topphäst Chiara har gått bort

Under onsdagen meddelade Ludger Beerbaum att hans tidigare topphäst Chiara 222 har gått bort. Tillsammans fick de många fina framgångar och teamet sörjer nu det talangfulla stoet.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet


Galleriet på Hippson Market