Nytt hagstaket nominerat till innovationsgala

Senaste nytt

2013-11-25

Nytt hagstaket nominerat till innovationsgala

I två år har Catrine Doverholt arbetat på sin uppfinning Y-system. Uppfinningen är nu nominerad till pris på en innovationsgala i Stockholm den 27-28 november.

Läs mer i Avesta Tidningsenaste nytt

2018-04-22

Så går planeringen för nya Stockholm Horse Week

Arbetsnamnet är Stockholm Horse Week och det stora dragplåstret är Global Champions Tour. Ridsport har kollat hur planeringen går.

Läs mer i Tidningen Ridsport
2018-04-22

Hästar evakueras från gård i Attmar efter översvämning

En hästgård vid sjön Lyngstern i Attmar, Matfors, har fått sina vägar avskurna och larmade räddningstjänsten om hjälp för att evakuera hästarna.

Läs mer i Sveriges Radio
2018-04-22

Wathelet vann i Shanghai – nu styr GCT mot Europa

Gregory Wathelet hoppade hem årets tredje Global Champions Tour-GP. Efter att ha avverkat Mexiko City, Miami och Shanghai kommer snart tävlingen till Europa.

Läs mer i Tidningen Ridsport
2018-04-22

Efter år av otur med islandshästen Freyr ser Sofia framåt

De senaste fem åren har minst sagt varit en berg- och dahlbana för Sofia Norin Jansson och islandshästen Freyr. Deras skade- och sjukdomshistorik har löst av varandra genom åren – men nu ser Sofia ljust på framtiden.

Läs mer på Hippson.se
2018-04-22

Vinn populära ridbyxor med silikonskoning

Veckans tävling arrangeras i samarbete med Hööks och ett par ridbyxor av modellen Hahn CRW ligger i potten. Byxorna finns i grått som på bilden – men också i svart, marinblått eller vitt.

Läs mer på Hippson.se
2018-04-22

Marina och Lina toppade Lövsta-kvalen

Marina Mattsson och Lina Dolk blev vinnare i Lövsta Future Challenge-kvalen som reds på lördagen, i Lidköping. Marina vann i serien för unga hästar och Lina blev bästa unga ryttare.

Läs mer på Hippson.se
2018-04-21

Kristinehamn: Helsvenskt i topp i A9-ritten

Det blev en helsvensk uppgörelse i internationella A9-ritten i distans i Kristinehamn över 80 kilometer. Annelie Eriksson vann...

Läs mer i Svenska Ridsportförbundet
2018-04-21

Ridpodden: Jeanna om ridning under graviditeten

I det senaste avsnittet av Sveriges radios Ridpodden berättar dressyrryttaren Jeanna Högberg om hur hon tänkte med ridningen när hon var gravid. Hon red fram till dagen före sin förlossning. Jeanna menar att det är viktigt att själv känna vad man klarar av och inte.

Läs mer på Hippson.se
2018-04-21

Härlig seger till Stephanie Holmén och Carma

Stephanie Holmén fortsätter att skörda framgångar på tävlingsbanorna. På lördagskvällen vann hon en tvåstjärnig 1,45-klass med fina Carma. Riktigt snyggt!

Läs mer på Hippson.se
2018-04-21

Gregory Wathelet och Coree oslagbara i GCT-GP

Gregory Wathelet och Coree vann Global Champions Tour Grand Prix i Shanghai.

Läs mer i World of Showjumping
2018-04-21

Emelie Aldenfalk och Winton på väg tillbaka

Tävlingsåret 2018 fick en minst sagt tråkig start för dressyrtalangen Emelie Aldenfalk. Både hon själv och hennes topphäst Winton har opererats. Men nu är de på gång igen och ser fram emot att göra tävlingscomeback.

Läs mer på Hippson.se
2018-04-21

Välutbildade beridare tog examen på Flyinge

I fredags fick tre skickliga ryttare sin beridarexamen på Flyinge, efter två års utbildning. Vi fick en pratstund med Hanna Andersson, Amy Eriksson och Michaela Långberg – i solskenet utanför chefsbostaden.

Läs mer på Hippson.se
2018-04-21

Sverige trea efter terrängen i Nations Cup

Sverige representeras som bekant av tre ryttare i helgens Nations Cup i fälttävlan, som rids i Italien. Efter terrängen ligger det blågula laget trea, Christoffer Forsberg har slagit till med personbästa i dressyren och en felfri terräng.

Läs mer på Hippson.se
2018-04-21

Häst hittades svårt skadad vid väg – avlivades

Lokala medier rapporterar om att en häst ska ha hittats svårt skadad intill en väg utanför Söderköping. Hästen fick tyvärr avlivas på grund av sina skador.

Läs mer på Hippson.se
2018-04-21

Holländsk toppryttare till Sverige för clinic

Hoppryttaren Maikel van der Vleuten kommer till Sverige för att lära ut sitt system. Det är Trollhättans sportryttare som arrangerar clinicen och flera svenska ryttare får chansen att rida för världsstjärnan.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet


Galleriet på Hippson Market

Populärt hos Granngården

Husbloggare

Halsfluss!

Therese

Hårt och kort eller lätt och länge?

Kajsa Boström

Yrkeschaufförens uppmaning till hästägare

Gästbloggen

Till Husbloggarna