Nytt hagstaket nominerat till innovationsgala

Senaste nytt

2013-11-25

Nytt hagstaket nominerat till innovationsgala

I två år har Catrine Doverholt arbetat på sin uppfinning Y-system. Uppfinningen är nu nominerad till pris på en innovationsgala i Stockholm den 27-28 november.

Läs mer i Avesta Tidningsenaste nytt

2019-01-21

Webb-tv: Benedikte rider sin fjordhäst för toppryttaren

I julas deltog Benedikte Palm i en tävling hos Blue Hors. Hon vann och priset var att hon fick rida lektion för den danska ryttaren Daniel Bachmann Andersen. Med sig till privatlektionen tog Benedikte sin fina fjordhäst, Dorella Fjordlyst. Se hur det gick här.

Läs mer på Hippson.se
2019-01-21

Systrarna Elfstrand om "fat shaming" inom ridsporten

I förra veckan berättade Hippson att Emma och Anna Elfstrand lanserat "inkluderande" ridleggings för olika kroppsformer. Inlägget fick stor uppmärksamhet av våra läsare på Facebook och en diskussion om ryttarvikt följde. Nu lyfter systrarna ämnet i en videoblogg.

Läs mer på Hippson.se
2019-01-21

Ponnyn Molly fyller 40 år – var Martinas sjuårspresent

När Martina Nelje fyllde sju år fick hon en fin födelsedagspresent av sin mormor och morfar. Än i dag, 24 år senare, har hon kvar sin ponnyvän – som är född 1979 och alltså fyller 40 år i år.

Läs mer på Hippson.se
2019-01-21

Familjen Bowallius lever sin dröm på hästgården i Portugal

Portugal är ett land fyllt av såväl hästar som golfbanor. I och med att Katarina Bowallius är domare i working equitation, dottern Malin tävlar dressyr och maken spelar golf fanns det gott om anledningar för familjen för att flytta dit. Nu lever de sin dröm.

Läs mer på Hippson.se
2019-01-21

Video: Match mellan skottkärra och hästägare slutar 1–0

Vi har alla varit där, puttandes den överfyllda skottkärran uppför rampen till gödselstacken. Oftast går det bra – men inte för den här ryttaren… Visst är ridsporten glamorös?

Läs mer på Hippson.se
2019-01-21

Ahlmann tar över världscupledning – Fredricson bästa svensk

Det återstår bara två omgångar av västeuropeiska ligan i hoppningens världscup. Efter deltävlingen i Leipzig i helgen leder Christian Ahlmann, bäst av svenskarna är Peder Fredricson på 13:e plats. Här hittar du hela tabellen.

Läs mer hos World of Showjumping
2019-01-20

Peder om rädslan att jaga framgång: "Aldrig nöjd"

Peder Fredricson har redan i SVT:s Skavlan sagt att han siktar på att bli nummer ett i världen. I SVT:s intervjuprogram ”Min sanning” utvecklar Fredricson, som just nu är femma på världsrankningen, målet – och rädslan kring det.

Läs mer hos Svt.se
2019-01-20

Irma Karlsson blev bästa svensk i Leipzig

Irma Karlsson fick med sig sju viktiga världscuppoäng från tyska Leipzig. Därmed tog hon ett steg närmare världscupfinalen i Göteborg.

Läs mer hos Svt.se
2019-01-20

Webb-tv: Det är snabba vändningar med unghästar

Över en miljon visningar har Chrisanna Hancocks klipp fått på Facebook. Hon rider sin unghäst hemma i Dunedin på Nya Zeeland, men det tar snabbt stopp. Eller som hon själv beskriver det i texten – det finns inget som gör dig så ödmjuk som unghästar.

Läs mer på Hippson.se
2019-01-20

Douglas och nyförvärvet Casquo Blue GP-placerade

Under lördagen berättade Hippson om Douglas Lindelöws två nyförvärv tillsammans med Stall Zet. Söndag kom den första stora placeringen i Holland.

Läs mer på Hippson.se
2019-01-20

Yngsta svenskarna briljerade på Baltic Cup-premiären

Årets Baltic Cup har dragit i gång. Vid säsongspremiären i Danmark har det blivit flera svenska framgångar – bland annat för de minsta ryttarna i nationshoppningen och Grand Prix.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-01-20

Trots nedslag – Irma närmar sig världscupfinalen

Det var en utmanande världscupbana som mötte ryttarna i Leipzig under söndagen. Av 40 startande red endast sju felfritt. Bästa svensk blev Irma Karlsson, som nu närmar sig finalen i Göteborg.

Läs mer på Hippson.se
2019-01-20

Hemmaseger för Marco Kutscher i Leipzig

Till publikens förtjusning blev det hemmaseger, efter att Marco Kutscher på Charo hade ridit omhoppning mot landslagskollegan Christian Ahlmann i 1,50-klassen i Leipzig.

Läs mer hos World of Showjumping
2019-01-20

Formstarka Janika Sprunger vann världscupen i Dubai

Det blev en solklar seger till Jannika Sprunger och Bacardi VDL vid lördagens 1,60-hoppning i Dubai. Endast två ekipage var dubbelt felfria.

Läs mer hos World of Showjumping
2019-01-20

SVA efterlyser träckprov med stor blodmask

Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, vill fortsätta att utveckla säker diagnostik och bättre kontroller av stor blodmask hos häst. Därför efterlyser man nu träckprover.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet


Galleriet på Hippson Market