Rolf-Göran Bengtsson världscuptvåa i Göteborg

Senaste nytt

2015-03-01

Rolf-Göran Bengtsson världscuptvåa i Göteborg

Rolf-Göran Bengtsson blev tvåa i världscuphoppningen i Göteborg på hästen Casall, som fyller 16 i år och är på väg att pensioneras. Duon var felfri i omhoppningen, men drygt en halv sekund långsammare än...

Läs mer i Aftonbladetsenaste nytt

2019-08-18

Alla EM-dressyrhästar fick grönt ljus av veterinärerna

Under söndagen var det besiktning av dressyrhästarna inför nästa veckas EM i Rotterdam. Samtliga fick grönt ljus, även om Isabell Werths favorittippade Bella Rose var väldigt exalterad.

Läs mer hos Eurodressage
2019-08-18

Gunilla Byström: "De tar hand om dressyrmedaljerna"

Måndag inleder dressyrryttarna EM i ridsport med den första omgången i lagtävlingen. Här tippar SVT:s expert Gunilla Byström...

Läs mer hos Svt.se
2019-08-18

Peder: "Måste kunna koppla av och på – hitta rätt energi"

Peder Fredricson, 47, kommer till start på EM med stjärnhästen All In. Han har ett guld att försvara, men känner ingen press.
– Däremot...

Läs mer hos Expressen
2019-08-18

Nilshagen: "Alla är inte födda med silversked i munnen"

Hennes plats på de stora mästerskapsscenerna var inte given. Som ung hade dressyrryttaren Therese Nilshagen egentligen bara en dröm – att...

Läs mer hos DN.se
2019-08-18

Webbradio: Betande gotlandsruss ger energirikare gräs

Gotlandsruss som betar utomhus året runt ökar näringshalten i växtligheten och gynnar den biologiska mångfalden. Det visar en studie som genomförts under flera år av Sveriges lantbruksuniversitet, SLU.

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-08-18

Henrik Ankarcrona inför EM: "Målet är ett lagguld"

Sverige spänner bågen inför ridsport-EM i Rotterdam. Henrik Ankarcrona, förbundskapten för hopplandslaget, ställer upp med ett toppat lag.

Läs mer hos Sydsvenskan
2019-08-18

Video: När man verkligen inte vill trilla av

Den senaste tiden har vi sett klipp på flera eleganta avramlingar. Hoppryttaren Tom Whitaker bjuder däremot på en video där han gör allt för att absolut inte trilla av, mitt under rundan. Se hur det gick här.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-18

Söderström i stor intervju: "All In är mina drömmars häst"

När det svenska hopplaget jagar medalj i Rotterdam finns hästägaren Charlotte Söderström på plats. H&M-arvingen äger ju halva det fyrbenta laget. Dagens Nyheter har träffat henne för en intervju.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-18

Så är läget för de svenska EM-ponnyerna

EM för de båda svenska ponnyerna Wise Guy och DJ San Diego slutade i sjukboxen, med utslag för den ena och hälta för den andra.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-08-18

Hästarna besiktigade och dressyrlaget redo för EM

De svenska, fyrbenta dressyrstjärnorna är i toppform och samtliga har klarat besiktningen. Nu är laget redo att ta sig an EM i Rotterdam.
– Det ska bli skönt att komma i gång, det är alltid lite pirrigt innan. Vi har laddat länge, säger Patrik Kittel.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-18

Ponny: My Sandgren nia i EM-küren – guld till Helgstrand

Alexander Yde Helgstrand åker hem till Danmark med tre guldmedaljer. I söndagens avslutande kür på ponny-EM kom My Sandgren på nionde plats.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-18

Expertsvar: Häst som alltid stannar ut sig på tävling

Hemma är hästen hoppglad och taggar gärna till när hinder är framplockade. Men på tävling är det tvärtom. Gnistan försvinner helt och han vägrar ut sig. Hur bryter man mönstret? Helena Persson ger råd.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-18

Video: De halvvilda fellponnyerna riskerar att dö ut

Den halvvilda fellponnyn lever fortfarande i frihet i Cumbria i norra England. Men allt färre är intresserade av att föda upp rasen i området och antalet ston är nere på cirka 150.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-17

Video: När lastningen går alldeles av sig själv

Den här hästen måste verkligen gilla att åka lastbil. Den tar sikte på lastbilen på långt håll och går självmant hela vägen dit – och upp på lämmen. Det är inte alla som har det lika lätt med lastningen!

Läs mer på Hippson.se
2019-08-17

Ponny-EM: Dramatisk terräng för svenskarna

De två svenska ekipagen på EM i fälttävlan för ponny fick en dramatisk lördag. Nicole Palm halkade omkull med DJ San Diego i slutet av terrängen. Men Wilma Nyhlén och Lacken King höll sig på benen – trots att utrustningen gick sönder.

Läs mer i Svenska ridsportförbundet

 Tillbaka till Nyhetsarkivet