Stolpe ut för Johan Lundh i världscuphoppningen

Senaste nytt

2014-03-02

Stolpe ut för Johan Lundh i världscuphoppningen

Två fallande bommar skilde Johan Lundh från en plats i världscupens omhoppning. "Det är små marginaler", konstaterar hoppryttaren som ändå är väldigt nöjd med tävlingarna i Scandinavium.

Läs mer i Västgöta-Bladetsenaste nytt

2019-12-07

Ta ut dina pengar ur TDB innan årsskiftet

Från och med årsskiftet gäller nya regler för både anmälare och arrangörer i tävlingsdatabasen, TDB. Svenska ridsportförbundet uppmanar därför alla involverade till att ta ut sina pengar ur databasen innan den 1 januari 2020.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-07

Seger för Europalaget i Riders Masters Cup

Under fredagskvällen avgjordes Riders Masters Cup i Paris, där Henrik Ankarcrona ledde Europalaget till seger mot Amerika – för femte året i rad. Henrik von Eckermann var en del av vinnar-laget.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-07

Hippsons julkalender: 20 % på träns, schabrak och benskydd

Varje dag fram till jul öppnas det en ny lucka i Hippsons julkalender. Bakom varje lucka döljer sig ett riktigt bra erbjudande från oss eller någon av våra partners. I dag, lördagen den 7 december, bjuds det på finfin rabatt hos Hööks.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-06

Video: Pensionerade topphästarna njuter i gröna hagar

Hos Madden Mountain får de pensionerade tävlingshästarna gå utomhus 24 timmar om dygnet. Hör Beezie Madden berätta mer om deras filosofi – och se hästarna njuta till fullo av pensionen i det härliga klippet.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-06

Gnestaryttaren byter B-landslaget mot A

Från B-landslaget till A på bara ett år. Gnestaryttaren Ebba Odén trodde inte det var möjligt.

Läs mer hos Ekuriren.se
2019-12-06

Två svenska Henrik kan ta Europa till en vinst mot Amerika

Henrik Ankarcrona mot Robert Ridland, Henrik von Eckermann mot Laura Kraut. Snart avgörs det om det blir lag Europa eller lag Amerika som tar hem Riders Masters Cup i Paris – och frågan är om det blir en femte seger för européerna.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-06

Tävlingsarrangör tillrättavisas för att ha kortat starttiden

Vid Helsingborgs fältrittklubbs hopptävlingar tidigare i höstas hade man över 350 starter. Därför valde tävlingsledningen att korta starttiden från 45 till 30 sekunder. För detta tilltag får arrangören en tillrättavisning av SvRF:s disciplinnämnd.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-06

Charmig mindre hästgård utanför Finspång

Sugen på en flytt till Östergötland? Då finns en mindre charmig hästgård till salu i Djurslanda, utanför Finspång. Stallet har sex boxar och ridbanan underlag av gummiflis. Boningshuset är äldre men har renoverats under senare år.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-06

Video: Tobbes hästar ”sjunger” i reklamfilmer på tv

Tobbe Larsson firar som bekant 20 år som hästartist. Nu har hans fyrbenta vänner utvecklat oanade talanger – i reklamfilmer som kommer att visas i tv sjunger de nämligen. Eller?!

Läs mer på Hippson.se
2019-12-06

Video: Tullen går lös – men kommer när matte ropar

Mina Möllers fjording Kjensrud Tullen går lös med matte på promenad – och kommer på inkallning. Här berättar Mina mer om sin mycket speciella häst, missa inte det fina klippet.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-06

Hippson Market: Hästskötare sökes till Ågevall dressyr

Martin Ågevall driver verksamhet med dressyrhästar utanför Stockholm. Här tränas både unga talanger och Grand Prix-hästar. Nu letar han efter en hästskötare till sitt team.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-06

Dags för Försvarsmaktens julgransflygning

Flygflottiljer, från norr till söder, kommer att genomföra traditionsenlig formationsflygning – julgransflygning – över delar av Sverige i december. Som hästägare kan det vara idé att ha extra koll på sina djur när planen passerar.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-06

Nora: Häst påkörd av bil – avled på platsen

Strax före klockan 22.30 på torsdagskvällen kördes en lösspringande häst på av en bil, på riksväg 50 i Nora kommun. Hästen avled på platsen.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-06

Bajsprov kan användas för att mäta hästars tandhälsa

En regelbunden genomgång av hästens tänder är en självklarhet för de flesta. Tänder och munhåla måste fungera bra för att vi ska kunna använda hästen till ridning eller körning, däremot kan det vara svårt att veta hur mindre avvikelser i tandhälsan faktiskt påverkar hästens fodersmältning. Nu föreslår forskare att vi borde analysera hästens bajs för att få svar på frågan.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-06

Sverige mot Danmark i finalen av Baltic cup

I den femte och sista omgången av Baltic cup har Sverige goda chanser att ta hem segern i flera av klasserna, men danskarna har ett stadigt...

Läs mer hos Tidningen Ridsport

 Tillbaka till Nyhetsarkivet