Webbradio: Henrik von Eckermann laddar för EM

Senaste nytt

2013-08-15

Webbradio: Henrik von Eckermann laddar för EM

Henrik von Eckermann från Söderköping är en av fem ryttare som kommer att representera Sverige i hästhoppning under EM i Danmark nästa vecka. Nu pågår uppladdningen för fullt.

Läs mer i Östergötland - Sveriges Radiosenaste nytt

2019-01-22

Polisen Marie om shirehästen Albins makalösa dressyrstart

Förra veckan skrev Hippson om polishästen ”Albin” i Göteborg, som tillsammans med sin ryttare Marie Larsson hade vunnit en dressyrtävling på över 80 procent. Albin är shire – här berättar Marie mer om den allsidiga träning som har gjort honom smidig och lyhörd.

Läs mer på Hippson.se
2019-01-22

Ridsportförbundet har fått två nya medlemsföreningar

Svenska ridsportförbundet välkomnar Häggums sportryttarförening, tillhörande Västergötlands ridsportförbund, och Bommedal ridsportförening tillhörande Östergötlands ridsportförbund som...

Läs mer hos Svenska Ridsportförbundet
2019-01-22

Svenska hopp- och dressyrryttare till världscupen i Amsterdam

Till helgen avgörs den tionde deltävlingen av hoppningens Longines FEI World Cup Western European League i Amsterdam. Flera svenska ryttare deltar, dessutom blir det svenskt deltagande i världscupdressyren. Här hittar du listan med anmälda.

Läs mer hos World of Showjumping
2019-01-22

Webbradio: "Småstjärnorna" lär sig tävla till häst i Sjonhem

I Sjonhem på Suderbys gård vill man få fram nästa ryttartalang på Gotland. Genom projektet "Småstjärnorna" får barn och ungdomar lära sig...

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-01-21

Här är lagen inför årets Folksam Elitallsvenska

Nu är startordningen lottad i hoppningens högsta lagserie Folksam Elitallsvenska. Totalt blir det 38 lag från Piteå i norr till Sydslätten i söder deltar i årets serie.

Läs mer hos Svenska Ridsportförbundet
2019-01-21

Efter insamlingen – skulpturen Syrian Horse får stå kvar

Under förra året startades en insamling för att skulpturen Syrian Horse, som skapades av konstnären Mohannad Soleiman skulle få stå kvar i Uddevalla – nu blir det verklighet. Tidigare har den bara hyrts av Uddevalla kommun.

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-01-21

Webb-tv: Hästar och voltige skapar band och vänskap

I ett nyhetsinslag på STV News at Six i Skottland står Equi-Powers arbete, med att ge funktionsnedsatta barn självförtroende och glädje på hästryggen, i fokus

Läs mer på Hippson.se
2019-01-21

Undersökning visar att ryttare sällan mätte sina stigläder

En undersökning, gjord vid Hartpury Universitetet tillsammans med högskolan Brooksby Melton i Storbritannien, med över 2 000 deltagande ryttare visar att känslan inte alltid stämmer överens med verkligheten i sadeln. 

Läs mer på Hippson.se
2019-01-21

Klassförändring på årlig fälttävlan för unga hästar

I enlighet med sitt mål, en hållbarare sport, gör R&B Eventers en förändring i sin årliga fälttävlan för unga hästar och ersätter klassen för...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-01-21

Trefaldiga mästaren Fiontini tar klivet ut i Grand Prix

Att som nybliven 9-åring debutera i Grand Prix dressyr tyder på viss begåvning. Är man som Fiontini trefaldig mästare i unghäst-VM så finns talangen på plats.

Läs mer hos Ridenews
2019-01-21

Kedjan Myone ansöker om konkurs – butikerna stängs

Butikskedjan Myone, som säljer prylar och kläder för häst-, katt- och hundägare, har begärts i konkurs. Samtliga butiker kommer att stängas, skriver Breakit.se.

Läs mer på Hippson.se
2019-01-21

Webb-tv: Benedikte rider sin fjordhäst för toppryttaren

I julas deltog Benedikte Palm i en tävling hos Blue Hors. Hon vann och priset var att hon fick rida lektion för den danska ryttaren Daniel Bachmann Andersen. Med sig till privatlektionen tog Benedikte sin fina fjordhäst, Dorella Fjordlyst. Se hur det gick här.

Läs mer på Hippson.se
2019-01-21

Systrarna Elfstrand om "fat shaming" inom ridsporten

I förra veckan berättade Hippson att Emma och Anna Elfstrand lanserat "inkluderande" ridleggings för olika kroppsformer. Inlägget fick stor uppmärksamhet av våra läsare på Facebook och en diskussion om ryttarvikt följde. Nu lyfter systrarna ämnet i en videoblogg.

Läs mer på Hippson.se
2019-01-21

Ponnyn Molly fyller 40 år – var Martinas sjuårspresent

När Martina Nelje fyllde sju år fick hon en fin födelsedagspresent av sin mormor och morfar. Än i dag, 24 år senare, har hon kvar sin ponnyvän – som är född 1979 och alltså fyller 40 år i år.

Läs mer på Hippson.se
2019-01-21

Familjen Bowallius lever sin dröm på hästgården i Portugal

Portugal är ett land fyllt av såväl hästar som golfbanor. I och med att Katarina Bowallius är domare i working equitation, dottern Malin tävlar dressyr och maken spelar golf fanns det gott om anledningar för familjen för att flytta dit. Nu lever de sin dröm.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet


Galleriet på Hippson Market