Ridsportens innovationer
Presenteras i samarbete med: Saab och Ridsportens Innovationer

Ridsportens innovationer

I samarbete med projektet Ridsportens Innovationer lyfter vi här några av alla svenska innovationer, som just nu håller på att utvecklas inom ridsporten och hästnäringen.


Vendela kombinerar civilingenjörsstudier med elitsatsning i fälttävlan: "Fungerar bra!"

Ridsportens innovationer
Att kombinera en ridsportsatsning på elitnivå med universitetsstudier är fullt möjligt. Det bevisar landslags- och fälttävlansryttaren Vendela Eriksdotter Rubin, då hon vid sidan av tävlingskarriären studerar till civilingenjör genom Riksidrottsuniversitetet på Chalmers.
Läs mer

Deras smarta elektroniksystem ska upptäcka hälta i tid: "Finns redan ett stort intresse"

Ridsportens innovationer
Hältor blir ett allt vanligare problem hos våra hästar. I ett forskningsprojekt håller därför Sandra Pantzare och Jessica Åhlin på att ta fram ett smart elektroniksystem, där avvikelser i hur hovarna belastas ska upptäckas i ett tidigt skede.
Läs mer

Johan är Årets innovatör 2018: ”Om ett barn snuddar sargdörren kommer den öppnas”

Ridsportens innovationer
Med pompa och ståt, under en festlig ceremoni i Saabs loge i Friends arena på lördagseftermiddagen, tillkännagav juryn att Johan Törnblom har utsetts till Årets innovatör inom ridsporten. Detta med sitt smarta och säkra gångjärn till ridhussargdörrar. STORT GRATTIS säger vi på Hippson!
Läs mer

Presenteras i samarbete med:

Projektet Ridsportens Innovationer har som mål att på ett konkret och praktiskt tillvägagångssätt samla, utvärdera och driva utveckling av innovativa produkter, metoder och tjänster som är till stor nytta för ridsportens aktiva.
Läs mer på Hästsmart.se


Stefan de Flon, sponsoransvarig på Saab om varför Saab gick in i just ridsporten: "Det måste finnas en win-win-ekvation..."
Läs hela intervjunAktuella samarbeten

Ridsportens Innovationer
Hållbara ryttare
Patrik Kittel Dressage Tour

Senaste numret

Hippson nr 1
Special: Bli bäst på helheten. I årets första nummer djupdyker vi i Pether Marknes vinnande system. Tidningen innehåller även unika planeringsmallar för häståret.
Läs mer om innehållet

Dessutom:

  • Rid din häst med takt och schuvung
  • John Hickey tömkör över hinder
  • Rakriktad häst rör sig balanserat
  • Planera ditt foderår
  • Så lägger du ett sårbandage 
  • Fyra dagliga stretchövningar
  • Professorn om träningsfria perioder
  • Tips för ett systematiserat hingstval

Och mycket, mycket mer...

Bli prenumerant!
Tecknar du en prenumeration skickar vi specialnumret till dig direkt, utan extra kostnad. Därefter får du ytterligare sex utgåvor. Allt som allt sparar du 198 kronor jämfört med lösnummerpris.

Till erbjudandet
Galleriet på Hippson Market