Ridsportens innovationer
Presenteras i samarbete med: Saab och Ridsportens Innovationer

Ridsportens innovationer

I samarbete med projektet Ridsportens Innovationer lyfter vi här några av alla svenska innovationer, som just nu håller på att utvecklas inom ridsporten och hästnäringen.


Sensorer ska mäta dammpartiklar i ridhuset: ”Vill testa hur stallmiljön kan förbättras”

Ridsportens innovationer
Genom projektet Ridsportens innovationer blir Röda ridhuset på Strömsholm allt smartare. Det har nu försetts med sensorer som bland annat mäter dammpartiklar, temperatur och luftfuktighet. En typ av rörelsesensor för häst har också testats.
Läs mer
Kommentarer

Hästnäringen framtidssäkras: ”Vill kombinera passionen för hästen med innovation”

Ridsportens innovationer
Ett stort antal aktörer går samman för att öka innovationskraften inom svensk hästnäring – målet är bland annat att det ska leda till bättre hästvälfärd och till smartare sätt att arbeta ute i stallarna.
Läs mer
Kommentarer

Deras vibrerande dosa hjälper ryttaren att titta upp – och att rida med känsla

Ridsportens innovationer
Upp med blicken! Hur många gånger har vi inte hört ridtränaren ropa det? Ett av de vanligaste problemen bland ryttare är att vi tittar ner när vi rider, något som påverkar sitsen negativt. Därför har entreprenörerna bakom Ride Q kommit på ett innovativt sätt att påminna ryttaren om att titta upp.
Läs mer
Kommentarer

Presenteras i samarbete med:

Projektet Ridsportens Innovationer har som mål att på ett konkret och praktiskt tillvägagångssätt samla, utvärdera och driva utveckling av innovativa produkter, metoder och tjänster som är till stor nytta för ridsportens aktiva.
Läs mer på Hästsmart.se


Stefan de Flon, sponsoransvarig på Saab om varför Saab gick in i just ridsporten: "Det måste finnas en win-win-ekvation..."
Läs hela intervjun


Galleriet på Hippson Market

Husbloggare

Sista tävlingen & Första träningen

Saras vardag

Alvin retades – vill inspirera andra killar att börja rida

Gästbloggen

Mitt åttonde Golega

Portugal-bloggen

Till Husbloggarna