Ridsportens innovationer
Presenteras i samarbete med: Saab och Ridsportens Innovationer

Ridsportens innovationer

I samarbete med projektet Ridsportens Innovationer lyfter vi här några av alla svenska innovationer, som just nu håller på att utvecklas inom ridsporten och hästnäringen.


Johan är Årets innovatör 2018: ”Om ett barn snuddar sargdörren kommer den öppnas”

Ridsportens innovationer
Med pompa och ståt, under en festlig ceremoni i Saabs loge i Friends arena på lördagseftermiddagen, tillkännagav juryn att Johan Törnblom har utsetts till Årets innovatör inom ridsporten. Detta med sitt smarta och säkra gångjärn till ridhussargdörrar. STORT GRATTIS säger vi på Hippson!
Läs mer

Medvetenhet viktigt för att bli en symmetrisk ryttare: "Ska finnas med jämt"

Ridsportens innovationer
Med hästens välfärd i fokus har Maria Terese Engell studerat hur ryttare använder sin kropp vid ridning. En första studie är avslutad – nu väntar nästa projekt. Här berättar hon mer om såväl sin doktorsavhandling som de kommande testerna.
Läs mer

Sensorer ska mäta dammpartiklar i ridhuset: ”Vill testa hur stallmiljön kan förbättras”

Ridsportens innovationer
Genom projektet Ridsportens innovationer blir Röda ridhuset på Strömsholm allt smartare. Det har nu försetts med sensorer som bland annat mäter dammpartiklar, temperatur och luftfuktighet. En typ av rörelsesensor för häst har också testats.
Läs mer

Presenteras i samarbete med:

Projektet Ridsportens Innovationer har som mål att på ett konkret och praktiskt tillvägagångssätt samla, utvärdera och driva utveckling av innovativa produkter, metoder och tjänster som är till stor nytta för ridsportens aktiva.
Läs mer på Hästsmart.se


Stefan de Flon, sponsoransvarig på Saab om varför Saab gick in i just ridsporten: "Det måste finnas en win-win-ekvation..."
Läs hela intervjun


Galleriet på Hippson Market