Träningsakademin
Presenteras i samarbete med: NAF Sweden

Kunskapsbanken

Kunskapsbanken presenteras i ett samarbete mellan NAF Sweden och Hippson.


Risk för överträning? - Vikten av tid för återhämtning

Kunskapsbanken
De flesta av oss har någon gång känt att hästen är "ur form", att "det är något som inte stämmer” eller att "hästen inte är sig själv". Detta ses inte alltför sällan hos vältränade tävlingshästar, vilket så klart är frustrerande för alla inblandade. Resultaten börjar dala – trots att både ryttare och tränare arbetar hårt för att bibehålla hästens toppskick som det var tidigare under säsongen.
Läs mer

Tips och råd vid orolig mage

Kunskapsbanken
Kate Hore R Nutr (Animal) R.Anim.Technol , Senior Nutritionist vid NAF ger råd om hur vi minskar risken för matsmältningsproblem och stöttar en hälsosam tarmflora.
Läs mer

Träningsakademin: ”Rytmen är nyckeln”

Kunskapsbanken
Almida Eriksson har under året i Träningsakademin, ett samarbete mellan NAF Sweden och Hippson, haft hoppryttaren Irma Karlsson som mentor. Där har de slipat på detaljer och hon har fått ett antal bra övningar för att nå sina framtida mål. Här berättar hon mer om vad Träningsakademin har gett henne.
Läs mer

"Har fått många bra övningar och nya insikter"

Kunskapsbanken
Träningsakademin, samarbetet mellan NAF Sweden och Hippson, börjar gå mot sitt slut. Ida Pelander, dressyrryttaren som vann ett års mentorskap och coachning, berättar om vad hon tar med sig från akademin och vad som väntar här näst.
Läs mer

Mina lärdomar med NAF träningsakademin

Kunskapsbanken
Hejsan!
Nu är vi inne på sista tiden med Naf träningsakademin och jag tänkte dela med mig av mina lärdomar från denna tiden. Det har ...
Läs mer

Senaste numretLäs mer om nummer 5 2023

– Tema: Hantera konflikter i stallet
– Porträtt: Stephanie Holmén
– Grunda för god kondition

– Lätt i handen med bomövning
– Är havre så dåligt, egentligen?
– Allt om ledinflammationer
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajten

Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.