Träningsakademin
Presenteras i samarbete med: NAF Sweden

Kunskapsbanken

Kunskapsbanken presenteras i ett samarbete mellan NAF Sweden och Hippson.


Stark muskulatur i hästens överlinje – därför är det så viktigt

Kunskapsbanken
Ett populärt begrepp när man pratar om hästens muskulatur, är hästens "topline". Till hästens topline räknas alla de muskler som sitter längs hästens nacke, hals, manke, rygg, länd och hästens bakdel (gluteala, dorsala och cervicala extensor muskler). En "topline" ska vara rund och stark, inte insjunken någonstans.
Läs mer

Lär dig mer om stoets brunst

Kunskapsbanken
Brunsten påverkar stoet på många olika sätt och oftast blir de mest påverkade av den första brunstperiod. För att förstå varför måste man också förstå den så kallade övergångsperioden - tiden då hon anpassar sig från vintermånadernas vila till aktiv brunstsäsong, så som naturen tänkt sig. Chefsveterinären förklarar mer. 
Läs mer

Behöver min häst ett tillskott för lederna?

Kunskapsbanken
Som hästägare har du någon gång förmodligen ställt dig själv frågan; ”Behöver min häst ett tillskott för lederna?” Kanske har du märkt av en skillnad i din hästs rörelsemönster eller inställning till arbete. Eller så vill du bara bibehålla välmående leder hos din unga häst. Oavsett orsak, så kan det vara svårt att hitta rätt bland all information som finns tillgänglig.
Läs mer

Kan tillskott hjälpa min känsliga och nerviga häst?

Kunskapsbanken
Hästar är flyktdjur, som behöver vara reaktiva för att snabbt kunna komma undan en potentiell fara. Tyvärr är det inbyggda beteendet inte alltid ett säkert alternativ för den moderna hästen. Fodertillskott kan här vara ett värdefullt stöd för hästen att hantera dessa utmaningar på ett lugnare sätt. Det finns många olika tillskott på marknaden, hur väljer jag rätt?
Läs mer

Risk för överträning? - Vikten av tid för återhämtning

Kunskapsbanken
De flesta av oss har någon gång känt att hästen är "ur form", att "det är något som inte stämmer” eller att "hästen inte är sig själv". Detta ses inte alltför sällan hos vältränade tävlingshästar, vilket så klart är frustrerande för alla inblandade. Resultaten börjar dala – trots att både ryttare och tränare arbetar hårt för att bibehålla hästens toppskick som det var tidigare under säsongen.
Läs mer

Senaste numretLäs mer om nummer 2 2024

– Tema: Hullbedömning
– Porträtt: Annelie Lundkvist 
– Den svåra skritten

– Konditionsträna i backe 
– Om hästens flyktbeteende
– Fixa tappskon
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajten

Ansvarig utgivare: Cajsa Ekström Arman

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.