Vi är Sporten
Presenteras i samarbete med: Svensk Travsport

Vi är Sporten

"Vi är Sporten" är Svensk Travsports projekt för att lyfta fram aktiva inom travsporten. I den här artikelserien får du träffa några av dem.


Experttips: Så tar du en bra hästbild

Vi är Sporten
Thomas Blomqvist är ett välkänt namn i trav-Sverige. Han har fotograferat hästar i hela sitt liv och när han jobbar kan det bli uppemot 2000 bilder på en dag.
Läs mer

Hästen i centrum för en god djurvälfärd

Vi är Sporten
Travarhälsan är Svensk Travsports djuromsorgsprogram. I det ingår regionkontrollanten, Mette Pökelmann, som regelbundet är ute på kontroller hos landets tränare.
Läs mer

"Det är lättare att köra en stor häst än en ponny"

Vi är Sporten
Det är en ständigt återkommande kommentar. Emilia Hiltula berättar att i stort sett varje vuxen elev på travskolan som tar steget från ponny till stor häst säger samma sak.
Läs mer

Upplev spänningen på plats!

Vi är Sporten
STL Sommartrav är en av de största publiksatsningarna på flera år. Förutom de spännande loppen får alla en chans att komma nära travsporten med aktiviteter för hela familjen på plats.
Läs mer

Simon Wall - uppfödare med stora ambitioner

Vi är Sporten
Han har både vunnit SM och haft en egen tv-serie. Idag är han både tränare och uppfödare.
Läs mer

Om Vi är Sporten

Travet är så mycket mer än bara ett spel. Det är en naturkraft, som engagerar människor i hela landet – från Boden i norr till Jägersro i söder. I grunden handlar det om tusentals människor som älskar att vara med sina hästar och ännu fler som älskar att titta på när de hästarna gör upp om vem som är snabbast runt banan.

Läs mer på www.viärsporten.se

Senaste numretLäs mer om nummer 4 2023

– Tema: Våga dig ut på tävlingsbanan
– Reportage: Henrik von Eckermanns drömgård
– Allt om senskador

– Sitsträning för ryttaren
– Allergivänliga hästar
– Delad häst – delad glädje?
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajten

Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.