Annelies GHS-blogg - Young riders på blixtvisit ska rida fort!

Göteborg Horse Show 2013

Här samlar vi all bevakning från Göteborg Horse Show 2013. Nyheter, bakom-kulisserna, intervjuer, bildspel, Hippson ShoppningCam, erbjudanden och mycket mer.


APR
26
2013

Young riders på blixtvisit ska rida fort!

Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 

Jag gick ner till framridningen för att möta upp Nicole Holmén som startade i fredagskvällens sista klass, Young Rider Cup.

Nicole är en 19-årig tjej som bor med familjen i Vellinge och hon driver tillsammans med sin syster Stephanie företaget Stehicole.
En av Nicoles största framgångar är när hon 15 år gammal rider in i finalen på junior-SM mot sin syster Stephanie och kommer ut med en guldmedalj. Storasyster fick gott nöja sig med en silvermedalj den gången.

  
Men nu är syster med som coach här i Scandinavium och allt fokus ligger på Nicole. När jag kommer ner till framridningen så har Aernst fått jogga igång och nu väntar bangången.

Hela framridningen blir tom på ryttare och hästarna radar upp sig med medhjälpare som vandrar runt under tystnad.

Sedan händer det som jag gillar otroligt mycket, ryttarna anländer och stämningen förändras totalt. Nu blir det fokus, instruktioner och högt tempo.

Hästarna är pigga och lite taggade, men olikt juniorernas hästar när de tävlade så har de precis kommit till arenan. Det är nästan som att YR-ryttarna inte är välkomna här på Scandinavium. De fick anlända ikväll och hoppa en klass som slutar runt 23-tiden. Och som vi vet slutar inte deras arbete där eftersom hästarna ska tas omhand innan de kvällsfodras.

  
Jag skulle gissa att klockan blir närmare 00.30 när ryttarna kommer hem till hotellet för några få timmars sömn. Morgondagens klass startar nämligen redan klockan 09.00 och när prisutdelningen är över ska ryttarna packa in sina hästar och lämna arenan innan klockan 12.00.

 

Vore det inte bättre om ryttarna kunde få ha kvar sina hästar och samla inspiration på framridningen eller klasserna inne på arenan? Eller i alla fall att valmöjligheten fanns?
Nåväl, nu är de här och framridningen har börjat på denna blixtvisit - som inleds med en tidshoppning på 1,40-höjd - så nu fokuserar vi på Nicole istället.

 

För mitt i detta höga tempo skrittar en lugn Nicole. Hon har inte bråttom, hon kommer inte att hetsa upp sig utan tar god tid på sig med sin framridning.

Inte heller hoppar hon fram så mycket utan låter Aernst få gå på några lägre räcken innan det byggs upp en oxer för att avslutas på ett högre räcke.

  
Precis som jag har rapporterat från världsryttarnas framhoppning så följer Nicole samma mönster. Lugnt, kontrollerat och in i minsta detalj.

Teamet skrittar upp till arenan i god tid och det största problemet är filmningen, vem ska filma?
För att inte lägga fokus på detta tar storasyster Stephanie över och beslutar att en av kompisarna får filma med sin telefon - punkt slut.

 

Och vilken tur att de filmade eftersom Nicole och Aernst får till en klockren runda med en snabbtid - upp i ledning! Endast Julia Kringstad Håkansson och Victoria Wallenstam går om Nicole som slutar på en fin tredje plats.

Efter klassen ringer jag upp Nicole som fortfarande inte är klar för dagen för att höra hur det kändes
- Det kändes bra, Aernst kändes bra även om han stod emot väldigt mycket inne på banan eftersom han är så tittig för blommor säger Nicole.

Aernst är nämligen inte tittig på hinder utan just för blommor, oavsett om det är hemma eller på tävling.

- Det är upp till mig för jag måste anpassa mig till honom, säger Nicole, som hoppas och tror att han kommer att vara lite mer avslappnad på miljön.

I morgon är det alltså final och på frågan om Nicole vill vinna svarar hon snabbt att det är klart att hon vill, hon är ju en tävlingsmänniska!

Dock poängterar hon att hon kommer att rida precis som vanligt, hålla fokus och köra efter sin plan. Hon ska inte ta några risker nu när Aernst självförtroende är på topp!


Läst 7286 ggr

Fler inlägg

AUG
20
2016

Hylla Peder i Kungsan eller i tv-soffan på söndag



Foto: Jenny Abrahamsson
  
Kom och fira Peder Fredricson och de andra svenska OS-medaljörerna i Kungsträdgården i Stockholm i morgon söndag! Hyllningarna startar klockan 17.15, medaljörerna beräknas stå på scenen klockan 18. Kan du inte vara på plats? Lugn, hyllningarna direktsänds av TV3.
  
Text: Anna Carlsson-Käck
  
Förutom Silver-Peder träffar du även medaljörerna Sarah Sjöström, simning (ett guld, ett silver och ett brons), Marcus Svensson, skytte (silver), Jenny Fransson, brottning (brons), Sofia Mattsson, brottning (brons) och damlandslaget i fotboll.
– Vi är glada och stolta över att OS-truppen har tagit fler medaljer än i London, vilket var vårt mål. Hittills är antalet medaljer tio stycken och vi ser fram emot att få fira framgångarna med supportrarna på hemmaplan, säger Peter Reinebo som är truppchef i ett pressmeddelande.


Läst 43202 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
20
2016

Meredith efter kraschen: ”Fibonacci mår bra”



Foto: Tomas Holcbecher

  
I går kraschade Meredith Michaels Beerbaum och Fibonacci rejält i OS-finalens första omgång. Ekipaget landade mitt i en bred oxer och ett tag såg det ut som om den stora skimmeln skulle gå omkull. Meredith lyckades ta sig tillbaka i sadeln och fick styr på både sig och hästen, hon hoppade ett hinder till för att därefter – av omtanke om Fibonacci – utgå på egen begäran.

  
Text: Anna Carlsson-Käck
  
– Jag ville bara känna hur han kändes och att han inte hade skadat sig. Därför hoppade jag inte hela banan. Men han kändes okej och det är jag glad för, säger Meredith Michaels Beerbaum efter ritten.
Hon förklarar kraschen med att hon helt enkelt ville för mycket, och tappade koncentrationen för ett kort ögonblick.
  
På Facebook skriver Meredith:
"Nacho mår bra och det är huvudsaken!!" och ”Jag är glad över att kunna säga att Nacho är fräsch och mår bra efter dagens missöde. Han gnäggade och gjorde lufthopp när vi joggade honom innan jag lämnade Rio. Inte trött alls!
  
Den svenskfödda valacken Fendi (född 2005, e. For Feeling – Corland) är uppfödd av Tina Pettersson Lind. År 2012 köptes han av Lisen Bratt Fredricson som vidareutbildade och tävlade honom. Så småningom tog Stall Fredricsons beridare Stephanie Holmén över det framgångsrika tävlandet. Våren 2014 såldes Fendi till tyska Meredith Michaels Beerbaum och fick då namnet Fibonacci. 

Källa, citat: Horsenetwork


Läst 51044 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
20
2016

Extra: Peders långa medaljkväll i bilder


Yran efter Peder Fredricsons OS-silver ville aldrig ta slut, givetvis firades det natten lång i Rio de Janeiro. Men först skulle media får sitt.
    
Text: Jenny Abrahamsson
  
Efter prisutdelning, intervjuer och presskonferens skedde den obligatoriska fotograferingen vid OS-ringarna för Peder. Därefter fick han i ilfart bege sig till den ena tv-studion efter den andra ­– där ytterligare intervjuer och fotograferingar väntade.
  
Middag vid Copacabana
Sent omsider, när allt det mediala arbetet var färdigt, firades silvermedaljen med middag på en restaurang vid Copacabana. Och vi kan utgå från att intervjuer, tv-sändningar och fotograferingar är långt ifrån över för vår silvermedaljör.
Efter hemkomsten fortsätter resan direkt till Stockholm och Kungsträdgården där han kommer att firas offentligt, nämligen söndag klockan 18.30.
  

På podiet med guldmedaljör Nick Skelton och bronsmedaljör Eric Lamaze. Foto: Tomas Holcbecher
  

Svenska publiken i extas. Foto: Tomas Holcbecher
  

All In togs självklart omhand kungligt av Malin Henlöv efter prisutdelningen. Foto: Tomas Holcbecher
  

Obligatorisk fotografering vid OS-ringarna. Foto: Jenny Abrahamsson
  

Smajl! Foto: Jenny Abrahamsson
  

Den lika obligatoriska ”tummen upp”-bilden. Inte lika cool som en ”dab”… Foto: Jenny Abrahamsson
  

Peders fanclub ”gör en Bolt”. Rolf-Göran Bengtsson, teamkollegan Nicola Philippaerts, hästskötaren Malin Henlöv, förbundskapten Ragnar Bengtsson, Malin Baryard Johnsson och landslagsveterinären Jonas Tornell. Foto: Jenny Abrahamsson
  

Utanför restaurangen var det många som ville fotografera….
  

… och intervjua Peder.
  

Festgänget! Rolf-Göran Bengtsson, Nanna Nieminen (Henriks hästskötare), Malin Henlöv (Peders hästskötare), Peder Fredricson, Natalie Jansson (Malin Baryard Johnssons hästskötare) och Malin Baryard Johnsson. Foto: Jenny Abrahamsson
  

Vid Copacabana med hustrun Lisen, som också har en viktig del i silvret. Foto: Jenny Abrahamsson


Läst 75315 ggr Kommentarer Kommentera




taggar



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.