EM-bloggen

EM 2011

Välkommen till Hippsons EM-sajt för Dressyr, Fälttävlan och Hoppning. Här hittar du allt från de tre olika grenarna.


SEP
19
2011

Massor av bilder från EM i Madrid 2011


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Vi tror inte att någon riktigt har smält gårdagens fantastiska svenska framgång, det har inte någon av oss i alla fall. Nu är vi hemma i Sverige igen och vilken fantastisk resa det har varit, känns nästan overkligt.. Hände det verkligen? 
 
Ah, det gjorde faktiskt det. Sverige kvalade till OS, Roffe tog EM-guld och Henrik kom femma. Helt otroligt! Så för att vi alla ska komma ihåg har vi trixat ihop ett litet bildspel från finaldagen. Se och njut.
 
Vi tänkte också passa på att tacka för oss och den här helgen, vi tycker i alla fall att det har varit otroligt roligt, hoppas ni har gjort det också. Ta hand om er alla och njut ordentligt, för man förlorar mer än vad man vinner i vår sport och man är inte bättre än sin senaste runda.
 
Adios! 
//Anna, Emma & Lena Salin


Läst 20033 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
18
2011

Gud stavas RGB & Eckerman är hans profet!


Sverige 1a och 5a i en EM-final, det är heeeelt otroligt! All respekt, hatten av, ursäkta språket, men det där va jävligt bra gjort! 


Läst 20680 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
18
2011

It´s the final countdown


Strax innan fyra drar EM-finalen med de 25 bästa ekipagen igång. Dit alla svenska ryttare är kvalade, men Angelica har valt att inte starta, det är trots allt hennes första stora mästerskap som senior och visst har hon gjort det fantaktiskt bra! För de andra tre kommer vi, och alla andra svenskar på platrs göra allt vi kan för att hejja fram våra duktiga ryttare och ni där hemma håller väl alla era tummar till förbannelse? Tänkte väl det ;) Störst chans på medalj av svenskarna har Roffe på en 5e plats, bara ett drygt nedslag från ledningen. Men än är inte tåget utom synhåll för heller Henrik och Malin, även om det mest är en framskjuten placering som hägrar.

Om ungefär 5 timmar är det avgjort, tills dess kommer supportrar och anhöriga från många olilka håll i Europa med små svettpärlor i hårfästet  att frenetiskt fortsätta bita sönder nagelband, nervöst rätta till hårslingor och kragar, desperat försöka sysselsätta fingrarna och rastlöst flytta vikten från det ena benet till det andra för att sedan flytta tillbaka igen. Alla väntar vi på samma sak nu, längtan efter bra sport och ett resultat. Må bäste man eller kvinna vinna! 


Läst 16291 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
17
2011

Paparazzi time


När inga Em hoppningar stod på dagens agenda erbjöds det självklart andra saker att sysselsätta sig med för våra svenska OS hjältar. Roffe, Malin & Angelica passade på att rida sina andra hästar i dagens grand prix, med fina resultat även där, medans Henrik valde att styra stegen åt ett helt annat håll. Nämligen mot Madrids största galleria, El Corte Inglés, precis som vi. Med sig hade han en för Hippsons EM-bloggare okänd svensk och det diskuterades vad som skulle köpas till "damen". Vem damen ifråga skulle vara är också okänt för oss, men tveklöst är i alla fall att Henrik måste vara en riktig gentleman. Så den stora frågan är, who´s the lucky lady? ;)

 


Läst 12041 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
17
2011

Smått & Gott


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Eftersoom dagens EM program inte bjuder på några mästerskaps hoppningar tänkte vi i stället passa på att bjuda på ett litet bildspel från det som varit, se och njut. 

 

Ciao!


Läst 9990 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
16
2011

Tyskland regerade och Sverige var mellanmjölk


Laghoppningen i EM är avslutad och och högst upp på pallen stod Tyskland före Frankrike och England. Tyskland och Frankrike var de enda lagen som slutade på 0 fel i dagens hoppning, bra gjort!  Svenskarna slutade på en fin 5e plats  som innebär OS i London nästa år (!) dit vi kvalade tillsammans med Holland & Schweiz. Detta trots att ingen av svenskarna klarade av banans sista linje med trippelbarr 24.5 m  till kombination räcke - 7.80 - oxer och 30 m till ett räcke. Men det var trots allt tredje dagen i rad  med stora hoppningar och potentiellt var hästarna en aning trötta mot slutet av banan. 

Tyska landslaget

fv: Carsten-Otto Nagel, Marco Kutscher, Otto Becker, Janne-Friederike Meyer & Ludger Beerbaum

 

Vattengraven däremot gav inte alls lika mycket utslag idag och som Ludger Beerbaum själv sa berodde det på att muren i framkant var mörkare idag, igår var den lite för lik underlaget, vilket gjorde att hästarna hoppade bättre. Nedan syns Malin & Tornesch över vattengraven med ny mur.

Och till sist: morgonens mystiska joggare tros med all säkerhet vara far och son van der Vleuten från Holland och Manuel Anon & Julio Arias från Spanien. Av deras resultat att dömma var det dock inge vidare framgångsrecept, i alla fall inte idag. Kanske en lättnad för alla som inte fick på sig träningskläderna idag heller..  :P 

Ciao! 


Läst 11158 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
16
2011

HM ekiperar svensk hejjarklack ;)Läst 10048 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
16
2011

17.10, vem kan besegra vattengraven?


Tio över 5 börjar dagens laghoppning där endast de nio bästa lagen får delta. Igår fällde hinder nummer 8 vattengraven väldigt många, närmare bestämt 31 ryttare av 64 hade fel där. Idag har framdelen bytts ut efter diskutioner kring dess höjd. Den var nämligen bara 44 cm hög på mitten och måste enligt regelboken vara minst 50 cm. Förhoppningsvis hoppar hästarna bättre på den idag, i alla fall dem svenska. Alternativt hoppar alla hästar sämre, eftersom det är tredje dagen i rad vattengraven finns med. Time will tell..


Läst 10010 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
16
2011

En liten dos kultur ska man väl ha


 

Som den turist man är fårman väl lov att göra sin plikt och inte bara titta på hästar när man väl är här. Förmiddagen spenderades därför på Mouse del Pradadär vi fått vila ögonen på en hel del målningar från inhemska stoltheter som El Greico och Goya, samt ett par andra turistattraktioner. Med risk för att uppfattas en aning kulturfientliga så föredrar nog  både jag och Emma bra hästhoppning framför stenskulpturer och jesusmålningar. Alla dagar om året, alla tider på dygnet, även om det var rätt trevligt


Läst 10365 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
16
2011

Madrid morning


I morse var jag uppe och joggade en sväng genom stan och bort mot tävlingsarenan Club de Campo Villa de Madrid. Personligen tycker jag att det är en utmärkt start på dagen, eftersom man ofta "kommer igång" bra och framför allt eftersom luften ännu inte har hunnit bli så varm. Och tydligen tänkte fler samma sak som jag.
  
Längs vägen blev jag omsprungen av två hurtbullar med texten "Spanish equisterian team" på ryggen och en stund senare av två från Holland. Ansikterna var dock svåra att känna igen eftersom dom höll ett betydligt högre tempo än jag och försvann ganska fort ur synhåll. Men självklart kommer det att göras en uppföljning på vilka det var.
 
Som ryttare än det otroligt viktigt att hålla sig i form och löpning rensar huvudet väldigt bra. Några kanske behövde göra sig av med lite nervositet, det står trots allt en del på spel i dagens avslutande hoppning...


Läst 10021 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 


Ansvarig utgivare: Cajsa Ekström Arman

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.