EM-bloggen

EM 2011

Välkommen till Hippsons EM-sajt för Dressyr, Fälttävlan och Hoppning. Här hittar du allt från de tre olika grenarna.


SEP
15
2011

Gud stavas RGB


Andra omgången av Europamästerskapet i lag är avslutad och Sverige ligger för närvarande på en 6:e plats, mycket tack vare vår skånska stolthet Rolf-Göran Bengtsson. Han gick in sist som ankare på en bana som ställt till med en hel del problem och han var verkligen bäst när det gällde. En stensäker nolla och en storhoppande Ninja skickade direkt upp Sverige som 6:e bästa lag. Vilket också innebär en "OS-plats" för närvarande. På en dator i pressrummet rullar alltid skärmsläckaren "Gud stavas RGB", definitivt dagens sanning.

 

Dagens snyggaste hinder var utan tvekan vattengraven, även om den fällde alla svenskar utom en. Och så här såg den ut: 

Kanske dyker det upp något liknande på hemmaplan under 2012?


Läst 6642 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
15
2011

EM-bloggen on fire!


Hej igen!

Nu verkar allting vara helt i sin ordning, främst tack vare ett anonymt geni på Club de Campo Villa de Madrids eget presscenter. Tack så hemsk mycket för det!
 
Tänkte därför passa på att berätta lite om oss och hur det egentligen kommer sig att vi är här. Jag som kommer att skriva de flesta inläggen heter Anna Salin och är 19 år gammal. Jag tävlar i hoppning upp till 140 cm. Emma, min lillasyster och högra hand är 15 år och tävlar också hon i hoppning upp till och med Msv A. Mamma Lena har banbyggeri som ett stort intresse på fritiden, men har även hon tävlat i hoppning upp till svår klass, även om det var ett tag sen nu...
 
Vi är här därför att vår familj bestämde sig för att åka på en liten resa för att fira mamma och pappas bröllopsdag. Resemålet blev Spanien/Madrid och som av en händelse råkade EM gå här samma helg ^^. Övriga familjemedlemmar hade inget val, det var hit vi skulle åka. Men så är det väl att vara gift med en hästtjej antar jag, man får helt enkelt vänja sig vid att komma i andra hand. Att vi sedan fick möjligheten att blogga för Hippson är ett stort plus som vi är väldigt tacksamma för och vi ska självklart göra vårt bästa för att underhålla alla er där hemma med vår version av EM! 

 

         Svenskt på plats

 

En hel del andra svenska ansikten har också skymtats, däribland Falsterbos och svensk ridsports egen furste Jan-Olov "Jana" Wannius med sällskap & Gunnar Larsson som vi hade nöjet att dela flyg med. Ingen verkar vilja missa hästfesten (väl förståeligt)! Även Thomas Torgersen som visseligen tjänstgör som Norges förbundskapten är här, men han hör trots allt hemma i vårt lagom avlånga land.

 

Ciao så länge! 


Läst 4657 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
15
2011

Äntligen framme!


Nu har vi precis installerat oss på hotellrummet efter en trevlig resa från Stockholm via Köpenhamn för att till sist landa i Madrid. Och självklart, enligt konstens alla regler visade det sig att teknikens värld inte alls bestämde sig för att samarbeta. Detta inlägg kommer därfor från hotellets egna dator, men det får duga så länge. Nu måste vi skynda oss iväg till arenan så att vi kan hålla tummarna för svenskarna - och förhoppningsvis få hjälp med det praktiska så att inläggen i bloggeb kan göras ordentligt...
 
En ny uppdatering kommer inom kort! Till dess:
Adios ;)

 

 


Läst 4557 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
14
2011

Paaannniiikkk!!!!!!!


Bra  att  man  inte  har börjat  packa  än... Men  vi har  sagt  hejdå  till hästarna inför några  väldigt  roliga  och  spännande  dagar  i  MADRID!  
Klockan  sex  i morgon bitti  går  planet - och  taggad  är  man.  Vi  som  åker  är  Lena,  Anna  och  Emma Salin. Vi hoppas att ni vill följa oss på vår resa! 


Läst 4642 ggr Kommentarer Kommentera


Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.