EM-kollen

EM 2011

Välkommen till Hippsons EM-sajt för Dressyr, Fälttävlan och Hoppning. Här hittar du allt från de tre olika grenarna.


SEP
18
2011

Rolf-Göran har tagit EM-guld!!!!!!!!Rolf-Göran Bengtsson har tagit det första svenska mästerskapsguldet i modern tid. FOTO: Tomas Holvbecher/Holcbecher.com
 
Söndag 18/9 kl. 18.53: Nu gråter jag och skriver samtidigt, fantastiske Rolf-Göran Bengtsson Ninja La Silla har just tag individuellt guld på EM i hästhoppning. Att han är Europas, och världens, bästa ryttare visste vi redan. Men nu får han medaljen som bevisar det.
Rolf-Göran fick bara ett tidsfel medan Nick Skelton, Carsten-Otto Nagel och Gerco Schröder rev. Gåshud - vilken spänning klassen bjöd på!

/Anki
 
Guld: Rolf-Göran Bengtsson, Sverige
Silver: Carsten-Otto Nagel, Tyskland
Brons: Nick Skelton, Storbritannien
 
Henrik von Eckermann slutade på en fantastiskt fin femteplats.
 
Resultatlista, EM i hoppning


Läst 76169 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
18
2011

Rolf-Göran tar medalj


Söndag 18/9 kl. 18.45: Rolf-Göran Bengtsson på Ninja La Silla red ännu en lysande runda och fick bara ett tidsfel. Eftersom Nick Skelton fick en rivning räcker det till medalj - vilken blir det?

Löpande resultat i klassen
Löpande ställning, individuella EM


Läst 71588 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
18
2011

Henrik nolla – slog chefen Ludger Beerbaum!


Söndag 18/9 kl. 18.33: Henrik von Eckermann på Coupe de Coeur startade elva av de 20 finalryttarna och gick just nolla igen - vilket ekipage! Henrik har faktiskt slagit sin mentor Ludger Beerbaum, som lånat ut hästen till honom, redan. Det såg extremt mjukt och stadigt ut, vi får se vilken placering det räcker till.

Löpande resultat i klassen
Löpande ställning, individuella EM


Läst 72096 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
18
2011

Malin startar inte sista omgången


Söndag 18/9 kl. 18.03: 20 ryttare har valt att starta den avslutande finalomgången i Madrid, över en helt ny bana. Malin Baryard Johnsson är en av dem som avstår eftersom hon ändå inte har möjlighet till en speciellt bra placering. Då är det klokt att spara hästen, de har gått extremt hårt de här senaste dagarna.

Löpande resultat i klassen
Löpande ställning, individuella EM


Läst 25624 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
18
2011

Rolf-Göran fyra inför sista omgången – kan ta medalj


Söndag 18/9 kl. 16.57: Efter första omgången av EM-finalen ligger Rolf-Göran Bengtsson fyra, Henrik von Eckermann nia och Malin Baryard 21:a.
Rolf-Göran ligger bara två fel från silvermedaljen och fem fel från guldet så andra omgången, som startar 18.00, kommer att bli GRYMT spännande! Leder EM just nu gör Gerco Schröder före Carsten-Otto Nagel och Nick Skelton.
 
Löpande resultat i klassen
Löpande ställning, individuella EM


Läst 20255 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
18
2011

YES, Rolf-Göran Bengtsson briljerade!


Söndag 18/9 kl. 16.44: Vårt stora medaljhopp, Rolf-Göran Bengtsson på Ninja La Silla, höll för pressen och red en fantastisk nolla i EM-finalens första omgång. Snyggare än så går det nog inte att rida runt en Grand Prix-bana - vilken precision den mannen har...

Löpande resultat i klassen
Löpande ställning, individuella EM


Läst 20246 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
18
2011

Henrik von Eckermann nollade första omgången


Söndag 18/9 kl. 16.19: Sveriges andra ryttare i första finalomgången, Henrik von Eckermann på Coupe de Coeur, red superfokuserat och hur snyggt som helst. Och det belönades med en felfri runda - go, go, go Henrik! Det gör att han ligger tvåa efter tio ryttare, men alla de bästa är förstås kvar...

Löpande resultat i klassen
Löpande ställning, individuella EM


Läst 20086 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
18
2011

Fyra fel i första rundan för Malin Baryard


Söndag 18/9 kl. 16.03: Först ut av svenskarna i den individuella finalens första runda var Malin Baryard Johnsson på H&M Tornesch. Hingsten var lite istadig precis när startsignalen gick, men Malin fick honom snabbt att fokusera. Rundan var fin men tyvärr blev det ett tramp i vattnet och fyra fel.
 
Löpande resultat i klassen
Löpande ställning, individuella EM


Läst 20039 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
18
2011

Söndag 15.50 drar finalen igång


Starttiden för den individuella hoppfinalen - som går över två rundor - har blivit lite justerad, klockan 15.50 i eftermiddag drar det igång. Samtliga fyra svenskar kvalade, men Angelica Augustsson avstår start. Och det är nog bara Rolf-Göran Bengtsson av svenskarna som har chans på medalj. Vi direktrapporterar självklart här på Hippson.se!
 
Malin Baryard Johnsson har startnummer 2, Henrik von Eckermann har nummer 10 och Rolf-Göran Bengtsson startat 19:e av 23 ryttare.
Startlista, individuell final


Läst 20110 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
17
2011

Alla fyra svenskar i individuell final


Eftersom flera finalhästar har strukits efter veterinärbesiktningen är både Malin Baryard Johnsson på Tornesch och Angelica Augustsson på Mic Mac med till finalen på söndag - dit de 25 bästa EM-ryttarna har kvalat. En otrolig framgång för Sverige att ha alla fyra ryttarna med till den individuella finalen. OS i London blir MYCKET spännande.


Läst 20070 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 3 4 5 ... 9 nästa » sista » 


Ansvarig utgivare: Cajsa Ekström Arman

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.