EM2013 Kollen - Tisdag: Sverige - alltid bland de sista?

EM 2013

Välkommen till Hippsons EM-sajt för Dressyr, Fälttävlan och Hoppning. Här hittar du allt från de tre olika grenarna.


AUG
20
2013

Tisdag: Sverige - alltid bland de sista?


Hinderparken väntar på att köras in i arenan. Ikväll går den första hoppningen.

  

Inte nog med att vara bland de sista när bokstavsordning används, när lotten får avgöra startar Sverige som nummer 16 av 19 deltagande nationer. Dragningen av startordningen för hoppningen är nu avgjord - en ceremoni som hölls på mästerskapsområdet i Herning bakom stängda dörrar. Klart är att Jens Fredricson startar först av svenskarna, det blir som nummer 17 eftersom det finns en ryttare från Turkiet som bara tävlar individuellt, före. I vilken ordning vi får se svenskarna efter Jens avgörs senare.
  
Så här går det till

Hoppningen börjar redan i kväll med en tidshoppning över 1,50-hinder. Det här är första laghoppningen och första kvalet i det individuella mästerskapet. Resultatet räknas om till poäng genom multiplikation med 0,5. Ledaren, det vill säga ryttaren med minst poäng, får 0 fel. De andra får fel motsvarande skillnaden i poäng mellan ledaren och aktuell ryttare...hängde ni med?

I morgon och på torsdag rids sedan två rundor nationshoppning över 1,60-hinder. Detta är även kval 2 och 3 i den individuella tävlingen. I första rundan rider alla (onsdag), i andra rundan (torsdag) rider de tio bästa lagen från tisdag + onsdagens första hoppning, och de 50 bästa individuella ryttarna.

Efter torsdagens hoppning delas sen medaljerna ut i nationshoppningen. Lördag är den stora finaldagen då Rolf-Göran Bengtsson förhoppningsvis ska vara med och försvara sitt EM-guld. Finalen rids över två olika banor i två 1,60-hoppningar. Den är öppen för de 25 bästa ekipagen från alla de tre kvalen. Ryttarna har med sig sina fel från kvalen till finalen.
   

 

Lille Havefrun finns med i Herning. I alla fall som papperskopia. Vi får hoppas att frun inte skrämmer de svenska hästarna.
 
Text & foto: Eva Oskarsson 


Läst 3537 ggr

Fler inlägg

APR
28
2013

Tips om en nylanserad sadel från Hoffsteiner Frankrike



Läst 23085 ggr Kommentarer Kommentera

APR
28
2013

Shoppingtips från Tova Ekelund



Läst 22795 ggr Kommentarer Kommentera

APR
28
2013

Shoppingtips från Ronja Sandros



Läst 22825 ggr Kommentarer Kommentera




taggar



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.