EM2013 Kollen - Måndag: Angelicas Mic Mac går EM - trots allt

EM 2013

Välkommen till Hippsons EM-sajt för Dressyr, Fälttävlan och Hoppning. Här hittar du allt från de tre olika grenarna.


AUG
19
2013

Måndag: Angelicas Mic Mac går EM - trots allt


  
I Falsterbo gavs beskedet att Mic Mac du Tillard inte skulle med till EM. När Angelica Augustsson rider warm up-hoppningen i kväll är det trots allt på den temperamentsfulla fuxen.
- Det känns superbra. Hon är i riktigt fin form, säger ryttaren själv.
  
Text: Ida Röök
Foto: Tomas Holcbecher

    
Ett utropstecken bland de svenska hästarna som finns på plats i Herning är Mic Mac du Tillard, som har kommit till Danmark tillsammans med Angelica Augustsson. I Falsterbo gav ryttaren beskedet att det i stället var valacken Livello som skulle hoppa i mästerskapet. Men det beslutet ändrades alltså.
Angelica själv är mycket glad över att Mic Mac är med henne till Herning.
- Det känns jättebra. Mic Mac är laddad och vill komma igång. Om vi får rida i laget gäller det till att börja med att hålla galoppen i den första speedklassen, för att vara så snabb som möjligt. Sedan tar vi dag för dag och ser hur det går, säger hon.
Att mästerskapet inleds med en speedklass kan vara en fördel eller en nackdel beroende på vilken typ av häst man har.
- Mic Mac är lika galen jämt så jag vet var jag har henne, hon har känts så himla fin den senaste tiden. Men vi får se hur långt det räcker, säger Angelica.
  
River väldigt sällan
Sylve Söderstrand förklarar valet av Mic Mac vs. Livello så här:
- Mic Mac är nästan alltid felfri. Det är ett beslut som vi har fattat, och även om Angelica kanske känner sig säkrare på Livello så tycker både vi och hon att Mic Mac har vad som krävs för att leverera nollor. Med åtta eller fyra fel tar man ingen medalj här, säger Sylve och fortsätter:
- Mic Mac har ju stannat och vägrat gå fram på banan tidigare, men vi är nästan säkra på att det inte händer igen. Och det är inget som Angelica ens ska tänka på i nuläget. Mic Mac har visat att hon är tillbaka i flera stora klasser den senaste tiden, så vi tar den risken, säger han.
Förbundskaptenen i hoppning tycker att det känns bra att äntligen vara på plats i Herning. På måndagseftermiddagen gick alla svenska hopphästar igenom veterinärbesiktningen, och senare under kvällen hålls alltså en så kallad ”warm up”. Då får ryttarna och hästarna känna på arenan, och kanske ta några språng på de framställda hindren.
- Vi har ett väldigt bra lag, där lägstanivån är oerhört hög. ”Bollen är rund”, som Henke Larsson brukar säga. Hindren är höga, allt kan hända, säger en glad Sylve Söderstrand, när Hippson når honom på telefon.
Han går warm up-banan, och räknar steg mellan hindren samtidigt som intervjun pågår.
- Finns det speciella språng brukar de ta ut dem till warm up:en, men här är inte något speciellt. De kanske inte har några speciella hinder, konstaterar han och avbryter sig sedan för att gratulera hoppryttaren Jannike West som passerar förbi. Hon har ju just blivit mamma.
  
Hästarna i extremt bra form
Vad gäller det svenska hopplaget är det i princip redan klart vilka som ska rida.
- Vi vill bara få bekräftat det vi redan vet, i och med den här warm up:en. Efter den går vi ut med vilka som får plats i laget, säger Sylve.
Enligt honom är alla hästar i extremt bra form, och det är en rutinerad skara ryttare som ställer upp för de svenska färgerna.
- Det är ingen här som är särskilt impad av att vara på ett EM. De har varit med förr och även Emma (Emanuelsson reds anm.) har ju gjort mästerskap innan som ungdomsryttare. Vi håller fokus på vår egen prestation, vi tittar inte på vad alla andra gör utan koncentrerar oss på oss själva i första hand, säger Sylve.
I den inledande tidshoppningen, som rids på tisdagskvällen, gäller det att vara snabb så klart.
- Kanske att man kan kosta på sig ett nedslag, men mer än så får det inte bli. Men med ett nedslag kan man fortfarande vara med i matchen. Visst, det är tufft med så många klasser för hästarna, men de är vana. Under exempelvis Global Champions Tour kan de gå tre stora klasser dagen efter varandra, säger Sylve.
 

I Livello har Angelica en riktigt stark "reservhäst".
 

Sylve, här på måndagens presskonferens, tror stenhårt på sitt lag.
 

Hela gänget samlat - i morgon börjar allvaret.
  

En hel del svensk press är redan på plats i Herning.


Läst 8475 ggr

Fler inlägg

AUG
20
2016

Hylla Peder i Kungsan eller i tv-soffan på söndag



Foto: Jenny Abrahamsson
  
Kom och fira Peder Fredricson och de andra svenska OS-medaljörerna i Kungsträdgården i Stockholm i morgon söndag! Hyllningarna startar klockan 17.15, medaljörerna beräknas stå på scenen klockan 18. Kan du inte vara på plats? Lugn, hyllningarna direktsänds av TV3.
  
Text: Anna Carlsson-Käck
  
Förutom Silver-Peder träffar du även medaljörerna Sarah Sjöström, simning (ett guld, ett silver och ett brons), Marcus Svensson, skytte (silver), Jenny Fransson, brottning (brons), Sofia Mattsson, brottning (brons) och damlandslaget i fotboll.
– Vi är glada och stolta över att OS-truppen har tagit fler medaljer än i London, vilket var vårt mål. Hittills är antalet medaljer tio stycken och vi ser fram emot att få fira framgångarna med supportrarna på hemmaplan, säger Peter Reinebo som är truppchef i ett pressmeddelande.


Läst 43413 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
20
2016

Meredith efter kraschen: ”Fibonacci mår bra”



Foto: Tomas Holcbecher

  
I går kraschade Meredith Michaels Beerbaum och Fibonacci rejält i OS-finalens första omgång. Ekipaget landade mitt i en bred oxer och ett tag såg det ut som om den stora skimmeln skulle gå omkull. Meredith lyckades ta sig tillbaka i sadeln och fick styr på både sig och hästen, hon hoppade ett hinder till för att därefter – av omtanke om Fibonacci – utgå på egen begäran.

  
Text: Anna Carlsson-Käck
  
– Jag ville bara känna hur han kändes och att han inte hade skadat sig. Därför hoppade jag inte hela banan. Men han kändes okej och det är jag glad för, säger Meredith Michaels Beerbaum efter ritten.
Hon förklarar kraschen med att hon helt enkelt ville för mycket, och tappade koncentrationen för ett kort ögonblick.
  
På Facebook skriver Meredith:
"Nacho mår bra och det är huvudsaken!!" och ”Jag är glad över att kunna säga att Nacho är fräsch och mår bra efter dagens missöde. Han gnäggade och gjorde lufthopp när vi joggade honom innan jag lämnade Rio. Inte trött alls!
  
Den svenskfödda valacken Fendi (född 2005, e. For Feeling – Corland) är uppfödd av Tina Pettersson Lind. År 2012 köptes han av Lisen Bratt Fredricson som vidareutbildade och tävlade honom. Så småningom tog Stall Fredricsons beridare Stephanie Holmén över det framgångsrika tävlandet. Våren 2014 såldes Fendi till tyska Meredith Michaels Beerbaum och fick då namnet Fibonacci. 

Källa, citat: Horsenetwork


Läst 51262 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
20
2016

Extra: Peders långa medaljkväll i bilder


Yran efter Peder Fredricsons OS-silver ville aldrig ta slut, givetvis firades det natten lång i Rio de Janeiro. Men först skulle media får sitt.
    
Text: Jenny Abrahamsson
  
Efter prisutdelning, intervjuer och presskonferens skedde den obligatoriska fotograferingen vid OS-ringarna för Peder. Därefter fick han i ilfart bege sig till den ena tv-studion efter den andra ­– där ytterligare intervjuer och fotograferingar väntade.
  
Middag vid Copacabana
Sent omsider, när allt det mediala arbetet var färdigt, firades silvermedaljen med middag på en restaurang vid Copacabana. Och vi kan utgå från att intervjuer, tv-sändningar och fotograferingar är långt ifrån över för vår silvermedaljör.
Efter hemkomsten fortsätter resan direkt till Stockholm och Kungsträdgården där han kommer att firas offentligt, nämligen söndag klockan 18.30.
  

På podiet med guldmedaljör Nick Skelton och bronsmedaljör Eric Lamaze. Foto: Tomas Holcbecher
  

Svenska publiken i extas. Foto: Tomas Holcbecher
  

All In togs självklart omhand kungligt av Malin Henlöv efter prisutdelningen. Foto: Tomas Holcbecher
  

Obligatorisk fotografering vid OS-ringarna. Foto: Jenny Abrahamsson
  

Smajl! Foto: Jenny Abrahamsson
  

Den lika obligatoriska ”tummen upp”-bilden. Inte lika cool som en ”dab”… Foto: Jenny Abrahamsson
  

Peders fanclub ”gör en Bolt”. Rolf-Göran Bengtsson, teamkollegan Nicola Philippaerts, hästskötaren Malin Henlöv, förbundskapten Ragnar Bengtsson, Malin Baryard Johnsson och landslagsveterinären Jonas Tornell. Foto: Jenny Abrahamsson
  

Utanför restaurangen var det många som ville fotografera….
  

… och intervjua Peder.
  

Festgänget! Rolf-Göran Bengtsson, Nanna Nieminen (Henriks hästskötare), Malin Henlöv (Peders hästskötare), Peder Fredricson, Natalie Jansson (Malin Baryard Johnssons hästskötare) och Malin Baryard Johnsson. Foto: Jenny Abrahamsson
  

Vid Copacabana med hustrun Lisen, som också har en viktig del i silvret. Foto: Jenny Abrahamsson


Läst 75538 ggr Kommentarer Kommentera




taggar



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.