FHS-Kollen 2013

Falsterbo Horse Show 2013

Här samlar vi all bevakning från Falsterbo Horse Show 2013. Nyheter, bakom-kulisserna, intervjuer, bildspel och mycket mer.


JUL
09
2013

Förebygg kolik – lär dig riskfaktorerna



  
Temat för Folksams måndagsseminarium i Falsterbo var denna gång kolik och buköppning. Huvudtalare var forskaren Joe D. Pagan från Kentucky Equine Research, i Hippsons referat listar han åtta riskfaktorer för att en häst ska drabbas kolik. "Sjukdomen är skapad av oss människor", säger han bland annat, läs artikeln här:
  
http://www.hippson.se/artikelarkivet/veterinar/forebygg-kolik-genom-att-lara-dig.htm


Läst 3528 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
09
2013

Dagens program, tisdag 9/7


TidEventArena
09.00Hoppning, Folksam Scandinavian Open, 5:åringar, 2:a semifinalHoppbanan
09.00Hoppning, Folksam Scandinavian Open, 5:åringar, semifinalDressyrbanan
13.00Hansbo Sport Ponny Kür, kvalDressyrbanan
14.30Folksam Scandinavian Open 5:åringar, forts. SemifinalDressyrbanan
15.30Hoppning, Folksam Scandinavian Open, 6:åringar, 2:a semifinalHoppbanan
09.00-19.00Mässan öppenMässan
09.00-18.00Family corner öppetMässan

Läst 3265 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
08
2013

Måndag: 59 felfria sexåringar


Även de sexåriga hopphästarna gick sitt första kval i Scandinavian Open under måndagen.
    
Här hittar ni samtliga resultat


Läst 3822 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
08
2013

Måndag: 49 felfria femåringar



Marcus Westergren och Chandy MW (Camaro M - Cruising) var ett av de ekipage som nollade i dag. FOTO: Anki Yngve  
  
Puh, det har varit en riktig maratondag inne på dressyrbanan - där över 170 femåriga hopphästar har gått sitt första kval. Nu är det sexåringarnas tur att ta över, den klassen är beräknad att hålla på fram till cirka 20.30 i kväll.
  
Resultatlista, femårshoppning


Läst 5715 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
08
2013

Bildspel: Prylspan från Falsterbo-mässan


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

  
Vi tog ett rejält varv runt den maffiga mässan på Falsterbo-området, för att leta fynd och pryltips till er läsare. Häng med bland smycken, schabrak, skydd, hjälmar, konst, lastbilar och massor av annat!
 
Text & foto: Anki Yngve 


Läst 13126 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
08
2013

Foto-tävling med många vinnare




Tillsammans med Pavo arrangerar Hippson en fototävling som pågår under hela Falsterbo Horse Show. Varje dag under veckan utser vi de tre bästa bilderna. Varje vinnare vinner ett presentkort från Pavo och det senaste numret av Hippson. 

Så här gör du
Det är enkelt att vara med. Använda Instagram och ta en bild på temat "Sommar & Häst". Ladda upp den med taggen #pavohippson så är du med i tävlingen. Givetvis bör du även följa både Pavo och Hippson på Instagram. Du laddar ner appen för iPhone här och för Andriod här

Följ Hippson på Instagram
Följ Pavo på Instagram 


Tävlingvillkor 
Tävlingen är öppen för alla förutom personer som arbetar för Pavo eller Hippson eller deras anhöriga.  Tävlingen pågår fram till 14/7. Vinnarna meddelas löpande via sitt Instagram-konto. Genom att delta i tävlingen godkänner man att bilden kan publiceras i Pavo och Hippsons samtliga mediakanaler. 


Läst 10085 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
08
2013

Dagens program, måndag 8/7


TidEventPlats
09.00Hoppning, Folksam Scandinavian Open, 5:åringar, 1:a semifinalDressyrbanan
15.30Hoppning, Folksam Scandinavian Open, 6:åringar, 1:a semifinalDressyrbanan
09.00-19.00Mässan öppenMässan
09.00-19.00Family corner öppetMässan
18.30Folksam PaneldiskussionVIP-tältet

Läst 5743 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
08
2013

Nio timmar enkel väg för att tävla i Falsterbo



  
Att få galoppera in på den stora gräsbanan under onsdagens final är drömmen för alla dem som under året försökt kvala in till The Tour of Amateurs, också kallad Amatörtouren, i Falsterbo. Thea Märkel från Värmland har klarat bedriften att ta sig dit med två hästar.
  
När Hippson träffar Thea, och hennes sambo/hästägare/hästskötare Fredrik Carlsson, har listan med de ekipage som tagit sig till amatörfinalen på onsdag precis kommit upp. Hon är lite tagen:
- Jag fattar inte riktigt att det har gått så bra. Jag som inte ens hade som mål att ta mig till final med EN häst!
Enligt Thea själv är hon ingen direkt tävlingsmänniska, det har varit kul att ha ett mål med tävlandet och det har varit att ta sig hit till Falsterbo.
- Innan tävlingen sa jag att jag skulle vara nöjd med åtta fel per klass och häst, jättenöjd med fyra fel och så skulle det bli champagne om vi nollade. Så det får det väl bli nu… Hästarna har aldrig känts så här fina.
  
Har gått upp och ner
Thea bor i Arvika och jobbar som handläggare på Försäkringskassan, de båda hästarna har hon och Fredrik hemma på gården. Det har verkligen gått upp och ner under kvaltiden. Hennes båda hästar Cordy och Vilma (Venchi Ek) är väldigt olika och tidvis har det sett ut som att än den ena, än den andra, inte skulle klara det. Cordy är den trygga och välhoppande klippan, men som sällan vinner eftersom det inte går så fort. Vilma är snabb och vändbar, men desto känsligare och kan ibland stanna på hinder.
- Cordy plockade en del placeringar tidigt medan Vilma krånglade en del, henne hade vi nästan gett upp hoppet om. Men så rullade det in många topp-tre placeringar på henne på kort tid och då var det i stället Cordy som såg ut att missa Falsterbo. Han gled in på ett bananskal på slutet, genom att vinna en klass det bara var fyra startande i…
  
Hur lång tid tog resan hit ner?
- Med stopp blev det nästan nio timmar. Vi lastade bland annat av hästarna på Svensk Ridsports parkeringsplats i Kungsbacka, för att de skulle få röra lite på sig. 
  
Två hästar, det är mycket som ska med…?
- Ja, det var ett helt företag att packa. Vi körde båda hästarna i samma transport, men fick ha med en följebil för att få plats med all packning. Höet lastade vi i sadelkammaren på transporten och i följebilens takbox, den hade även våra båda cyklar påhängda. Sedan låg sadelskåpet ner i bagaget på bilen. 
  
Var bor ni här på plats?
- Allra helst hade vi velat hyra en hästlastbil, det skulle ha löst både boendet och packningsproblemen. Men det gick inte att hitta någon, så då tänkte vi hyra en husvagn. Men man får bara bo på ryttarcampingen om man har lastbil, så då skulle vi vara hänvisade till den ”vanliga” campingen. Och i stället för 500 kronor på lastbilscampingen skulle det ha kostat 6000…
- Som tur var ringde det en kille bara två dagar innan vi skulle åka och erbjöd oss att hyra en lägenhet här i Falsterbo. Det blev faktiskt billigare än husvagn.
  
Och hur har det varit på tävlingsplatsen?
- Det kom funktionärer och hjälpte oss att köra våra saker från parkeringen till stallet, det var lyxigt, sådant är vi inte vana vid. Dessutom har det varit väldigt skönt att vakna nära tävlingsplatsen och verkligen ha tid att fixa och gå banan ordentligt. Ska man säga något negativt är det väl att det inte har varit så lätt att hitta information för oss som är nybörjare här i Falsterbo, om var man få rida och så där. Det är så stort allting. Men i övrigt är vi väldigt nöjda, allt är otroligt bra organiserat.
  
Hur laddar du inför onsdagens final?
- Måndag tar vi det bara lugnt, vi tar en lång skrittur tillsammans jag och Fredrik. Sedan är ju våra hästar vana vid att gå i hage från tidig morgon till sen kväll, så vi får nog gå ut och beta dem väldigt mycket. Tisdag ska jag få tips och hjälp av Louise Haga, som jag har tränat för vid sidan av Eva Koppfeldt. Det är jätteskönt att hon är här, hon går även banan med mig på onsdag.
  
Vad är målet efter det här?
- Mitt mål i livet har varit att starta 1,30 så att jag kan söka in till C-tränarutbildningen, det uppnådde jag med Cordy nu under våren. Nästa mål är att båda hästarna ska bli stabila på den nivån. Jag har aldrig haft några skyhöga tävlingsambitioner. Men visst, om jag vann på Triss skulle jag kanske satsa. 
  
Vad är ditt råd till den som vill försöka kvala in till Amatörtouren nästa år?
- Kör på! Släpp inte hoppet om det känns lite tungt ett tag, vi trodde att det var kört flera gånger under våren. Även om det känns jävligt ibland så brukar det faktiskt vända. 
  
Text & foto: Anki Yngve
 

Thea och Vilma under söndagens semifinal.
 

Fredrik leder in Thea och Cordy, som han själv äger, på banan.
    

Tävlandet är verkligen ett teamwork. Fredrik har lagt sin enda semestervecka i Falsterbo - helt enkelt för att de båda tycker att det är så himla kul.


Läst 8958 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
08
2013

Det är dags att bege sig till Falsterbo!


I helgen smygstartade Falsterbo Horse Show, för att i går invigas på riktigt med ett shownummer som innehöll polo, gymkana, sjungande barn och hundar. En invigning av klass med andra ord.
  
Detta betyder även att ryttarna som rider veckans klasser bör packa klart sina lastbilar och skynda sig ner till Skanör för att inte missa något.


Team Lisen och Peder är på väg! 



Team Marcus Westergren är redan på plats!



Team Tinne Vilhelmson Silfvén och Caroline Darcourt ska bara finslipa detaljerna i två dagar först, sedan kommer de!



Årets hästskötarband är lila! 




Douglas Lindelöw tävlade utomlands i helgen, men börjar bege sig hemåt Sverige igen för att komma till Falsterbo.


Det är inte bara ryttarna och hästarna som utgör en viktig del i veckans hästfest - även utställarna började i helgen rulla genom Sverige.

 

Och visst avslutar man en lyckad dag i den varma montern på stranden!

 


Läst 3740 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
07
2013

Söndag: Norsk seger i sjuårskvalet


Bäst i sjuåringarnas andra semifinal i Falsterbo var norska Benedikte EndresenSuper Sox. De tolv främsta på denna lista har kvalat till finalen om en vecka:
 
Sammanlagt resultat, lördag och söndag 


   

Benedikte och sjuårige Super Sox, e. Salito - Silvio I.
 

En godis var han såklart värd.
 

En av de kvalade svenskarna - Niklas Arvidsson på Yajamila.
 

Malin Baryard Johnsson skrittar förbi på en av sina hästar. 


Läst 4029 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: « första « föregående 1 ... 6 7 8 9 10 nästa » sista » 


Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.