Falsterbo Horse Show

Falsterbo Horse Show 2014

Här samlar vi all bevakning från Falsterbo Horse Show 2014. Nyheter, bakom-kulisserna, intervjuer, bildspel och mycket mer.


JUL
08
2014

Tisdag: Nellie visade stilen i Childrens Challenge


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Tidigt samlades publiken kring den nya Falsterbobanan för att få bra sittplatser inför Childrens Challenge, som gjorde debut i Falsterbo. Vann gjorde Nellie Berntsson med Conte de la Cour TH.

Ryttarna i klassen är mellan 12 och 14 år, en ålder där man vanligtvis rider ponny. Efter denna klass hade publiken fått bevis på att mjuk ridning och äkta känsla för hinder ger större inverkan på hästen än långa ben och starka armar.

Samtliga ryttare fick till superfina rundor utan större misstag, som imponerade på Maria Gretzer och Lars Parmler som var stildomare. Debatten om stilbedömingen inom ponnysporten märktes inte av under denna härliga klass. Ekipagen fick positiva omdömen och tips att ta med sig inför framtiden, för att utvecklas ännu mer.

Arrangören hade bestämt att inte redovisa stilpoängen efter varje ryttare för publiken, dessa avslöjades på prisutdelningen.
Vann gjorde Nellie Berntsson som hade stort stöd från publiken inför sin ritt.
– Det var min bästa runda i livet. Jag blev så taggad av publiken, det var bara att gå in och vinna eller försvinna, säger en sprudlande glad Nellie.
En som ser lite matt ut, men otroligt glad, är hennes tränare och hästägaren Malin Trollnäs Thuresson.
– Jag trodde jag skulle kräkas av nervositet, det var hemskt, berättar en skrattande Malin.

På andra plats kom Madeleine Young Shing på Albion, strax före Elin Lundin med Canonico B.

Missa inte bildspelet högst upp i inlägget.


Tidigare artiklar:
Nellie Berntsson: "Det är min dröm att rida Falsterbo" 


Läst 26476 ggr Kommentarer Kommentera


Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.