Falsterbo Horse Show - Nellie: "Det är min dröm att rida i Falsterbo"

Falsterbo Horse Show 2014

Här samlar vi all bevakning från Falsterbo Horse Show 2014. Nyheter, bakom-kulisserna, intervjuer, bildspel och mycket mer.


JUL
07
2014

Nellie: "Det är min dröm att rida i Falsterbo"

Hippson fick en pratstund med storbloggaren Nellie Berntsson, som anlänt med sin häst Saga till Falsterbo Horse Show. Ekipaget har kvalat in till Childrens Challenge som rids under tisdagen.

Att promenera med Nellie Berntsson genom tävlingsområdet i Falsterbo ger en inblick i hur känd hon faktiskt är. I stort sett alla, oavsett ålder, vänder sig om och tittar.
Nellies pappa Antonio bekräftar att det ibland kan vara svårt för henne att gå på Falsterbo-mässan bland andra besökare, när så många vill ha autografer. 
  
Hur känns det att ha ögon på sig hela tiden? 
– Nu är jag ganska van, men det är jobbigt ibland när jag ska in på tävlingsbanan och ser alla som börjar filma eller personer som jag vet inte tycker om mig. Då kan jag få dåligt självförtroende och rida uselt, berättar Nellie.
Sjävförtroendet är något hon dagligen jobbar på, tillsammans med sin tränare Malin Trollnäs Turesson. Klivet från ponny till stor häst har varit större och svårare än vad Nellie hade ställt in sig på.
– Malin hjälper mig varje dag att känna mig trygg i ridningen. Det finns en plan för mina tre hästar där en hoppar, en rids ut och den sista trimmas - det går på rullande schema så det blir inget slarv.
  
Viktigt med markarbete
När Nellie pratar om ridningen förstår man att hon siktar på att bli bäst. Hon vill hela tiden lära sig och utvecklas, vilket hon själv bekräftar när vi pratar vidare om självförtroendet.
– För att känna sig trygg med hästen och få bättre självförtroende måste det funka på marken. Innan man hoppar högt är det sockerbitar som gäller, säger hon bestämt.
Arbetet på marken tillsammans med tränaren Malin har gett resultat. Nellie vann kvalklassen till Childrens Challenge på Grevlundagården i juni. På tisdag och onsdag är det dags att tillsammans med Conte de la Cour TH, som kallas Saga, rida in på banan. 



Nellie joggar Saga i kvällssolen på söndagen.

Ridningen tar tid, så även skolan, därför har Nellie tackat nej till både film- och modelluppdrag i Stockholm. På sommarlovet är det ridningen, bloggen och den kommande boken som får vara i fokus.
Målet var att släppa boken till Falsterbo, men den måste kompletteras med lite bilder. Vad boken handlar om kan hon inte avslöja, men det blir mycket häst och tips, samt sidor för läsaren att själv fylla i.
  
Vill rida VM och OS
Att rida och tävla är nämligen vad den framgångsrika 13-åringen tycker är roligast i livet. När hon var åtta år, och såg Malin Baryard Johnsson rida in på gräsbanan i Falsterbo, bestämde hon sig för att hon en dag också skulle rida här.
– Jag vill rida EM, VM och OS. Jag ska bli bäst, ska nå toppen, säger Nellie – och jag tror henne.
Det är uppenbart att denna unga tjej tar sig an utmaningar, och når sina mål.

Text och foto: Annelie Lundkvist 


Läst 28655 ggr

Fler inlägg

MAR
03
2014

Bildspel: Godbitarna från årets hästfest


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Gothenburg Horse Show är över för den här gången. Och visst känns livet lite tomt och hopplöst så här dagen efter att den stora hästfesten har avslutats? Men lugn i stormen, med hjälp av vårt bildspel kan du uppleva känslan igen – och igen. Oavsett om du var på plats eller inte. 
 
FOTO: Ida Röök, Annelie Lundkvist & Anki Yngve 


Läst 73763 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
02
2014

Vann du lotterihästen?


Gothenburg Horse Show 2014

Vinstavhämtning sker på Scandinaviums kontor i Göteborg. Tel 031-368 44 52, senast den 1 juni 2014.
  
1:a pris

Lotterihästen PENNSYLVANIA, sto, född 2008.
Vinstnummer: 24375
   

2:a pris
Hästtrailer, Thule Exellent Grand Prix.
Vinstnummer: 14663
 

3:e – 6:e pris
Presentkort  på Stübbensadel, välj en av nedanstående modeller:
- Genesis CS
- Artus CS
- Edelweiss NT
Vinstnummer: 1627, 5642, 20910, 30760
 
Hela dragninglistan med samtliga 106 vinstnummer 


Läst 82607 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
02
2014

SVT Play: Se svenskarnas ritter från världscupen


SVT Play är snabba och har lagt upp klipp på våra tre svenska ryttare från omhoppningen - samt självklart även på vinnaren Nicola Philippaerts:
    





  
SVT fick även en pratstund med Malin Baryard Johnsson:
 


Läst 86420 ggr Kommentarer Kommentera






Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.