Favourit i Kentucky

Ryttar-Vm i Kentucky

Välkommen till Hippsons sajt för ryttar-VM i Kentucky. Här får du personliga rapporter från bloggare på plats, resultat, bilder och mycket annat.


SEP
30
2010

Vilken skit, Favourit!


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Ja, vad ska man säga? Shit happens? Favourit har verkligen gått super här borta i Staterna. Men väl inne på banan fick han under programmet tungan ovanför betten. Han lyckades inte få den rätt igen. Trots det var han verkligen superduktig, men det gick inte i piafferna. 
 
Favourit har inte haft problem med kandarbetten tidigare. Det var verkligen oväntat och vi kan inte hitta någon förklaring till varför han fick upp tungan inne på banan. Det kändes helt overkligt att vara ute ur VM, redan innan det hela ens hade börjat. Det känns botten med tanke på att Favourit gått på över 70 % i Grand Prix hela säsongen. Favourit, Favourit... Vi siktar på revansch i Odense!!
 
I eftermiddag ska jag titta på reining!!! Reiningen har för övrigt ett mycket bättre upplägg på VM. Med en lagklass, där man kan direktkvala till semifinalen. Sedan har de en B-final där de fem bästa kvalar till semifinalen. Precis som på unghäst-VM för dressyrhästar. Även äldre hästar kan ha en dålig dag! Tror att det finns fler dressyrekipage från detta VM som skulle tycka att det var en bra idé med en extra chans till Specialen!


Läst 36550 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
28
2010

Kentucky bakom kulisserna, del två


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Här kommer lite mer bilder från dressyrgänget!


Läst 36870 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
26
2010

Favourit i pressen!Läst 38549 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
25
2010

Bakom kulisserna - lördag


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Här kommer lite bilder från lördagen här i Kentucky!


Läst 26596 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
24
2010

4 1/2 dag


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Var ska man börja? Vi hästskötare är inkvarterade i parken i trailers. En mardröm, men vad gör man inte? Bajamajor och gemensam dusch, tur att man har en chef som skämmer bort en med mat, utflykter och lån av hotellrum med riktig dusch! Reportage från boendet kommer...
 
Det är sjukt varmt, alla kokar, i Fahrenheit. 100 F är det! Nu börjar allt dra igång, vi har redan tjuvkikat på genrepet till invigningen igår kväll på stora arenan. Friesershow, parad, FEI-kadrilj och en Disneyparad med vagnsekipage och falabellor som kan stegra och buga på kommando. Imorgon kväll börjar det!!
 
Träningen för det svenska laget går mycket bra, än så länge har vi tagit det lugnt med alla hästar. Favourit var väldigt stel de två första dagarna, men det kanske inte är så konstigt med tanke på den lilla resan han precis gjort. Lussan flög in igår kväll och morgonens träning gick verkligen SUPER!! Jag är lite orolig inför uppladdningen till själva tävlingen bara, eftersom enda vägen till banan är på en enorm gräsgaloppbana, precis bakom huvudläktaren.                                                        
 
Jonas tog med mig, Minna och Tinne på en avstickare till Keenlands auktion av åringar. En hel månad pågår auktionen, "September Sales". 5000 galoppåringar auktioneras ut till vansinniga priser. Eftersom det är i slutet på månaden så har de finaste redan gått, men vi såg en för 90 000 dollar. Nu, sista helgen, berättade de att det finns åringar som inte ens blir sålda. Sorgligt. Men kolla här, så här går det till:
http://www.youtube.com/watch?v=VtwP6jNF6OY&feature=fvw
  
http://www.keenland.com/
  
Idag ordnade Bosse Jenå en utflykt till Darley, Shejk Muhammeds hingststation i USA som ligger här i Lexington. AMAZING!! Bilder och lite mer fakta kommer asap.
 
http://www.darleyamerica.com/


Läst 24170 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
23
2010

Sista biten


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Resan från Cincinnati till Kentucky Horse Park tog cirka 1,5 timme. Vi åkte i en cowboybuss med plats för tolv hästar. Här kommer lite mer bilder...


Läst 25280 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
22
2010

Karantän


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Nja, det var sådär kul att sitta i ett tält på en parkering i Cincinnati i två dagar... Lyckligtvis var alla hästar krya, utom en belgisk distanshäst som fick akut kolik. Så vi fick lämna karantänen. 48 hästar trängdes i ett tält, men i tältet bredvid hade Shejk Muhammed sett till att de bara var 15 hästar. Hoppas att de svenska hopphästarna har tur och hamnar där. Tror lätt att det kan bli farligt med en massa hingstar i de trånga gångarna. Vi bodde lyxigt på Holiday Inn med king size bed. Rätt najs när man har varit vaken i 48 timmar.


Läst 25483 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
22
2010

Up in the air!


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Vilken tid det tog... Tror jag var vaken 48 timmar på raken, kände mig nästan lite bakis under hela karantänen. Klockan 04.00 lämnade jag hotellet på Lieges flygplats, lastade kl. 06.00, körde igenom securityn med containrarna på rad som ett Skansen-tåg och fick sedan min container med hästar rullad på metallkolvar (som de rullade vikingaskepp på land, med stockar) vägd, sedan upp på planet med hiss.
 
Vår container hamnade allra längst fram, där fick jag sitta i fyra timmar när alla andra containrar lastades på. Med på planet var också de svenska fälttävlanshästarna, en bunt franska och belgiska distanshästar, de brittiska och belgiska dressyrhästarna, ja allt som allt 48 hästar. Så planet var fyllt till bredden. 
 
Nio timmar tog flygresan, hästarna höll sig lugna och friska. Jag och Jonas jobbade på att hålla värmen längst bak, tur att jag slängde ner våra tjocka Lövsta-fleecetäcken!  
 
Väl framme möttes vi av hetta, amerikansk TV och security. Sedan blev vi körda med amerikansk hästlastbil till karantänen på flygplatsen.


Läst 25371 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
18
2010

Snart är det boarding för Fedex Flight till Cinncinnati!!!Favourit och Larina ska lastas först på planet, i container nr 1. 
 

Scandiman och Jonas Tornell gör sig redo för boarding i container nr 9!
 

Jonas fördriver tiden...


Läst 26141 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
18
2010

Bilder från flygplatsen!


Här är lite bilder från fredagen, när vi anlände till flygplatsen i Liege. Landslagsveterinär Jonas Tornell tog emot - och allt har gått bra hittills. Lördag förmiddag lyfter jag och hästarna, håll tummarna för oss!
 
/Ilona
 

Glad Jonas Tornell tar emot. Men hur har han knäppt jackan...?
 

Ganska trångt blir det när så många lastbilar anländer på samma gång.
 

Stallet där hästarna bott natten mellan fredag och lördag.
 

Alla är på väldigt gott humör - inte minst Minna!
 

Jonas och Tinne vid vår lastbil.
 

Det går åt en hel del spån till alla hästar.
 


Läst 26506 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 


Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.