Favourit i Kentucky

Ryttar-Vm i Kentucky

Välkommen till Hippsons sajt för ryttar-VM i Kentucky. Här får du personliga rapporter från bloggare på plats, resultat, bilder och mycket annat.


SEP
16
2010

Mot flygplatsen!


Här är bilder på två nöjda ryttare efter avslutat kvällspass hos Kristen Heek i Coesfeldt. Forst pa kvallen kom Tinne och Minna, sa jag och Tiina har har rullat tummarna har i Coesfeldt i snart tva dagar.. Tiina har myntat uttrycket "not for you, but for the team" kanner pa mig att det kan bli mkt anvandbart!!

Idag har Favourit blivit klippt och sa har vi promenerat, fast Favourit har mest pipit och bockat, han ar MYCKET pigg!!
 
Imorgon är det dags att rulla iväg till Lieges flygplats vid lunch. Sista check-in är klockan 24.00. Sedan bor hästarna över i temporära stallar for vi lastar i ottan.  /Ilona
 

Tinne taktiksnackar med Favourit.
 

Nöjd Minna efter kvällspasset.


Läst 21025 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
15
2010

Fikapaus...



Läst 17619 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
15
2010

Hemma hos Minna


Nu är vi hemma hos Minna Telde i Skåne. Hon, Larina Höm och hästskötaren Tiina ska ju dela lastbil med oss till precampen.
 

Äntligen framme, efter en lång dagsetapp.
 

Här kommer jag att sova fint, tycker Favourit.
 

Minnas fina hus.
 

Team Telde på väg ut på en kort joggingrunda. Till höger om Minna står hästskötaren Tiina, som åker med till Kentucky.
 

Rebecca mockar - och poserar...
 

Tiina packar tävlingsskåpet.
 

Minna busar med sin vovve.


Läst 18216 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
14
2010

Bilder från avresan


Idag lämnade vi Lövsta och åker ner mot Skåne för att hämta upp Minna Telde och Larina Höm. Sedan åker vi tillsammans till precampen i Tyskland. Här är lite bilder från dagen!
 

Favourit står och njuter i solariet inför avresan.
 

Alla viktiga papper måste med...
 

När taket på garaget hissats upp kan lastbilen bara köra rakt ut.
 

Dags för Favourit att stiga på - hejdå hemma!


Läst 16288 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
13
2010

Favourit plåtad och filmad


Idag filmades Favourit för TV-sporten tillsammans med Tinne, för ett inslag om VM i Kentucky. TV-teamet avlöstes sedan av Tinnes ljudtekniker som gick igenom de sista deltajerna på Tinnes kür, det kommer att bli ett jättebra kür-program innehållandes ljudet från Favourits hovar i galopp - spetsat med Eurythmics! 
 

Dagen fortsatte med disktriktsveterinärens besök för att fylla i 60-dagarspappren inför resan, så att man kan redovisa var hästen har befunnit sig två månader innan inresa till USA. 
 

Därefter kom fotografen Helene Schmitz för att porträttera Favourit.

Efter den fartfyllda dagen på stuteriet återstod bara packande och en sista resa till Stockholm Ridsport, för att inhandla blågula grimskaft.
 

Fotograferingen bakom kulisserna.


Läst 18373 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
12
2010

Kattis på besök



 
I fredags var equiterapeuten Katarina Skarestad på besök hos oss. Hon är på Lövsta ungefär var tredje vecka och underhåller hästarna. En gång i tiden började hon faktiskt sin bana som hästskötare till Briar.
 
Numera har hon fullt upp med landslagen i dressyr, hoppning och fälttävlan. Till vardags frilansar Kattis, men har sin bas på Brunmåla Hästpraktik i Täby (www.brunmala.se). Där finns också hennes fästman, veterinär Axel Wallman!


Läst 20735 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
10
2010

Det här är jag!



Visst är han fin, min favorit Favourit?
 
Jag heter Ilona Claesson Eismann och är 25 år. Sedan tre år har jag arbetat på Lövsta Stuteri i Upplands Väsby som Tinne Vilhelmson Silfvéns hästskötare. (Läs mer på www.lovstastuteri.com.) Lövsta är en helt unik arbetsplats på många fantastiska sätt. På Lövsta Gård har vi 24 hästar och på Lövstas BB Stjärnborg ytterligare ett 40-tal. Verksamheten inriktar sig på avel och vidareutveckling av dressyrhästar av högsta kvalité. Vi är ett stort gäng på sju respektive fem anställda. Alla med olika bakgrund och i olika åldrar men med en gemensam passion vi delar med Antonia som äger Lövsta - DRESSYR.
 
På Lövsta har jag idag ansvaret för fyra hästar, Solos Carex, Davinia, Favourit och den nye favoriten Don Auriello. Under mina tre år på anläggningen har jag rest med Tinne till EM i Turin, EM i Windsor, OS i Hongkong, Aachen, Falsterbo, Rotterdam, Stuttgart, Neumunster, Haagen, Wiesbaden, Odense, världscupfinalen i St´Hertogenbosch, Partynice i Wroclaw, Göteborg Horse Show, Globen, Lidköping, Flyinge, Strömsholm, Hammarö och Hogsta.
Jag har bland annat sett Isabell rida klockan halv fem på morgonen, Dolph Lundgren lyfta en ponny som Pippi lyfte Lilla Gubben i Globens kulvertar, Totilas slå världsrekord, Robert Dover instruera, Kyra spotta tuggummin, Tinne avtacka Carex i Scandinavium och fått blombud av Patrik och Lyndal!
 
Jag har lärt känna fantastiskt många roliga människor och sett otroligt många fina hästar. Jag har putsat hästar, läder, stövlar, stall och lastbilar. Packat för träning, packat för tävling, kemat frack, beställt bett och specialtyglar, service på sadlar, foder, mediciner, bokat hovslagare, kört B-bussen, lärt mig köra lastbilen, städat B-bussen, fotoassisterat fotografer för reportage, blivit bjuden på lyxiga middagar och ätit pölsa i Bremens personalmatsal, sett otaliga anläggningar och slott. Och så rullar livet på när man är hästskötare på Lövsta. Inte illa!
Nu är det dags för VM i Kentucky, förväntningarna är STORA! Det är tänkt att jag ska blogga om mina och Favourits upplevelser här för er läsare av Hippson. 
 
Favourit har varit med Tinne på Lövsta sedan februari 2009, han är en valack på elva år efter Fidermark- World Champ, med ett hjärta av guld och ett självförtroende utan like. Mankhöjden 165 centimeter är förvånande liten i förhållande till hans gångarter.
Innan Tinne hittade honom i Tyskland hade Favourit gjort tre stycken tävlingar totalt i hela sitt tioåriga liv! I unghäst-Grand Prix. Tävlingar han färdats till på några få timmar i trailer. Aldrig hade han kunnat ana att han skulle resa lastbil runt halva Europa och springa EM-final i kür i Windsors slottspark, för tiotusentals åskådare i strålkastarljus, bara några få månader senare. Kanske var det därför det gick som det gick i den där küren...
Men mycket har hänt sedan dess. Två SM-guld och en vinst på 75 procent i Hagens internationella Grand Prix nu i våras.
 
Han vet inte om det än, men snart ska Favourit korsa Atlanten och bege sig till Kentucky Horse Park! Mitt jobb är att se till att han känner sig som den kung han är och att packningen kommer med hela vägen fram. Sedan är det upp till Tinne, Lussan, Bosse, Ödet och en enig domarkår att se till att rätt häst får med sig en medalj hem, nämligen Favourit ;).
 
Hälsningar,
Ilona
  

Min roll är att få Favourit att må som den kung han är, så att han kan prestera maximalt.


Jag tar av Solos Carex sadeln på avtackningen i Göteborg. I VM blir det upp till hans son Scandic, med Patrik Kittel i sadeln, att föra framgångsarvet vidare!


Sådana här trick kan min "sköthäst" Carex.


Läst 20287 ggr Kommentarer Kommentera


Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.