Lisen

I dag har Grevlundagårdens stallchef Jenny Talinsson återigen ”kapat” Lisens blogg. 


Som de jobbar, världens bästa crew! Här är det varierat arbete med allt från att organisera dagsupplägg, tvätta, sadla upp hästar, fodra, förbereda för tävling, rida på tur, fånga ponny… Alla strävar efter att jobba effektivt så att vi har bra med tid för det viktigaste, att sköta om hästarna. För detta krävs en bra kommunikation och att alla har "tentaklerna ute", det funkar inte att gå i sin egen bubbla. 
  


  
It's a shitty job but we all have to do it. Här är Anna som skottar duktig och just för att hon (ja det är ju kanske inte alltid att det är Anna-stackarn som jobbar uppe i det blå) gör det får vi i mer gödsel och farbrorn med lastbilen behöver inte komma lika ofta.
Och slår man ut det på ett år så sparat man in några kronor, många bäckar små! Btw så är Anna en hejare på att grooma och rida också. Och styra upp i stallet. Vi kommer förmodligen binda fast henne i nåt av Peders nyplanterade träd när hon ska sluta. Just saying.
  

  
Maj är kommen och vi börjar slussa ut hästarna på gräs lite successivt, en halvtimme till att börja med och så ökar vi på. Vi har faktiskt mest stora gräshagar och totalt har vi 17 hagar om jag räknar rätt! Här gottar sig Allan i en av de mindre gräshagarna.
  

  
Amanda rullar upp nattlindor och Steffis hund Elli is not helping.


  
Finns det något mer rofyllt än ett nysopat stall på morgonen, när allt är mockat och ströat, hästarna utsläppta, gårdsplan krattad och fönstren öppnade?
  
Klockan 6.30 börjar vi arbeta. Vi är allt från sex personer och uppåt på morgonstalltjänsten, vi har 35 boxar som ska mockas och ströas, det fodras så klart och sopas. Vi släpper ut hälften av hästarna i hagar och på skrittmaskinen, den andra hälften rids under förmiddagen. När stallarna är klara 8.30 utfodrar vi oss själva med en gemensam frulle. Gött!
  

 
Tip of the day och rule number 1. Kratsa hovarna innan du tar ut en häst ur boxen. Varåååra? Jo, för det första känner du automatiskt på hästarnas ben och hovar om det är värme eller annan eventuell förändring. För det andra så har vi en ren stallgång beredd att ta emot oväntat besök, även väntade besök av till exempel hästägare och sponsorer. Ett välskött stall går hand i hand med välskötta hästar.


 
Under dagen rids det för fulla muggar, här ser ni Sara från unghästutbildningen på Flyinge jobba med en häst jag aldrig tror att ni kan gissa stammen på. Om jag säger att han heter Dannan så KAN det ge en viss ledtråd om än långsökt. Ironi. Jag måste säga att vi haft så otroligt bra elever från denna utbildning, superdupermegabra allihop. Hungriga på att lära mera, fantastisk arbetsmoral, slitvargar och otroligt trevliga. Kul!


 
Breaking News! Peder har tagit Steffis groom Mikaela i beslag!
Med ett tufft tävlingsprogram och för att kunna växla hästar smidigt mellan tävlingar kan Peders groom Malin inte vara på två ställen samtidigt därborta i utlandet. Det är väl typ det enda en supergroom inte klarar, allt annat – inga problem. Det blev heller inget oledoledoff bland personalen om vem som skulle få komma till undsättning. Mikaela viftade helt enkelt lite lätt nonchalant sitt trumfkort = lastbilskort. Det guldkortet tar henne nu till Versailles, Madrid och St Tropez. Tror ändå hon saknar Steffi som tog "tåget" till Skyrup med tre hästar.
  


 
I stället tar denna donna över kungakronan i Team Steffi, Jullan kommer nu ta över rodret med tävlingar som Skyrup och Norrköping på schemat. Vi snackar byta typ 14 vattenhinkar med nytt vatten minst två gånger om dagen i fyra dagar, vi snackar två handwalks per häst och det är sju hästar som ska knalla i fyra dagar, glöm sedan inte bort att de ska tävla också och låt mig tänka... Hur många skimlar ska med… Tror bara två!
Skönt, de har ju en tendens att behöva extra care av hårrem. Hörrni, håll utkik om hon kommer att knoppa 21 manar.   Mycket att rodda med tävling, men chippa inte efter andan nu, Jullan kommer ha Moa med sig som hjälper till. 
  
Allt medan Mikaela förmodligen sippar på en drink i St Tropez. Men det är hon värd. 

/Jenny Talinsson


Läst 235138 ggr Kommentarer Kommentera

I dag har Grevlundagårdens stallchef Jenny Talinsson ”kapat” Lisens blogg. Här nedan skriver hon det senaste från stallet – och visar fina bilder!


Aprilväder! Från nakna hästar i hagar till att leta fram vinterutstyrseln igen, olika årstider varje dag.
  
Men vår är det och efter att Crusader Ice, eller ”Sigge” som han kallas, gjort en hingstvisning i Helsingborg körde jag upp honom till Stjärnborg där han ska stå på station. Han var även med på hingstvisningen där förra helgen. Sigge verkar vara populär bland damerna så han får nog fullt upp på jobbet!  
 

  

Lockig efter hingstvisning.
  

Levererad till Stjärnborg.
 
Annars jobbar vi på för fullt, ja vi tvåbenta lite mer än andra, hår rasar av på unghästarna som fortfarande har "täckjackan" på. Man får lite flashbacks till "sköta-shettis-tiden" när man skrapar frenetiskt med skrapan över de lurviga kropparna, hår överallt men hästarna njuter tack och lov. 
  


 
Med ledig och influensasjuk personal är det bra att Lisen skickar ut Bill till undsättning, han har kört lunchfodring med sin polare. 
  

    
Påsklov betyder att vår ponny Danny får massor av uppmärksamhet och omvårdnad, Majken har lektion för syster Lovisa och Bill hoppar över träd i skogen. 
  

 
Bill är väldigt inne på fälttävlan nu. Väntar med spänning på när han ska komma till dressyrmomentet. Liksom inget tjat om det so far... 
  

 
För er som älskar Sibon, who doesn't?!, kan jag hälsa att han har en liten tävling i sikte så allt går åt rätt håll! Det finns ingen i stallet som Sibon, han tjuter glatt när han ska få mat (och tjuter högre och högre om man är långsam), han pussas och är alltid glad. I love Sibon.
  

  
Den här däremot... I do no not love her när hon ska tas in från hage och bestämmer sig för att visa den här sidan till. Man liksom ser att, nope, det kommer inte att gå i dag. Trots det närmar man sig henne förhoppningsfull och låtsas-nonchalant varpå hon vänder rumpan mot en och...piper. Ok, är det så du vill ha det, jag går och gör något annat på agendan!
  

 
5 minuter senare ser det ut så här. "Det passar mig bra att komma in nu så vill du skynda dig lite." Men ibland får vi bara inte in henne och ibland kanske vi vill gå hem för dagen. Då får husse komma och jollra lite och då går det sååå bra att gå in. En riktig personlighet är hon och rolig att lära känna.
  

 
På påskafton drog vi stallknektar och åt på vårt lyxiga "pizza-hak" Friden. Har ni inte varit där, åk dit! Men kom inte stressad, väntan kan bli lång men åh så värd det. Du kanske till och med lyckas få en pizza uppkallad efter dig. Eller så lyckas nån annan få sitt namn på pizzan du kämpat med att få tillbaka på menyn. Min favorit heter Fox. Men jag är inte bitter.
  


Tillbaka till vardagen (är det röd dag i dag?!) och vi vinkar av Malin som åkte till Antwerpen i morse med Sparven och Carat. Kör försiktigt!
  

  
/Stallchef Jenny Talinsson, Grevlunda


Läst 187370 ggr Kommentarer Kommentera


  
Hej!
   
Jag vill börja med att berätta att jag är så otroligt glad över att vår hingst Crusader Ice nu är godkänd för svensk avel. Inte för att jag någonsin tvivlade på att han skulle bli det, men det är ändå en process man ska igenom. Tack Lina Klänge för att vi fick köpa honom.
    
Många undrar varför vi inte har visat honom tidigare och jag kan inte riktigt säga varför… Det var en känsla jag hade att han skulle få tid på sig att bevisa först hur bra han var. Jag har lite den inställningen med alla hästar att de får bevisa hur bra de är, det är så lätt att man tror och tycker. Han har alltid haft ett fantastiskt temperament och har gjort allt så lätt, jag har inte velat pressa honom.
  

  
Crusader Ice har många likheter med sin bror Fibonacci och det ena är det enorma tryck de har i ”bakkärran”. Ännu kan han inte riktigt hantera kraften när han hoppar och landar, som kommer i avstampet. Precis så var Fibonacci också, inte förrän han var åtta år kunde han hantera kraften och samla sig. Crusader Ice har mycket lättare för sig, men det är ändå samma.
  
Det är ju just den där kraften man vill ha i hopphästar, det i kombination med rätt inställning och förmåga – och det har han verkligen. Han är alltid så ambitiös och har ett sådant supertemperament. Jag ser fram emot "resan" med honom nu. I år kommer han att kunna ägna sig åt avel, sedan vill vi framför allt satsa på honom som tävlingshäst och då blir det nog bättre med fryst semin. Mer om honom och hans fantastiska stam kan ni läsa här – hos Lövsta seminstation. Och kolla in hans helt okey ”record” på Blup
  

Crusader Ice, visst är han fin?
    
Stallet gapar tomt… Nä, det gör det kanske inte riktigt, men det är ganska tomt. För Steffi, Mikaela, Julia och Nora med nio hästar – och vår norska elev Anna med två hästar – har lämnat gården för tre veckors tävlingar i Oliva i Spanien.
  
När vi reser med hästarna är det viktigt att planera körning och stopp. Det kan vara bra att tejpa för de vattenkoppar som finns i gästboxarna för att i stället hänga upp hinkar så att man kan se att alla hästar dricker som de ska och mår bra. Vi ger även lite extra Litovet 100% GOPO nypon när våra hästar reser, det innehåller mycket C-vitamin och är en bra boost för resor. Inte bara bra för lederna alltså!
  
Nu sitter jag på tåget och är strax framme i Herning i Danmark där jag ska se Peder tävla Christian K och Sparven. Peder är äntligen i gång efter en väldigt lång sjukdomsperiod, först med lunginflammation och sedan spökade hans astma. Men nu har han fått ny medicin och hjälp, vi har även slängt ut alla härliga duntäcken och kuddar för de var inte bra för honom, samt har hänvisat hundarna till undervåningen. Peder är fortfarande lite svag i kroppen så han måste vila mycket.
  
Herning är, som Elmia Scandinavian Horse Show, uppbyggt i mässhallar så jag ska också hit på lite studieresa. Jobbar för fullt med årets Elmia-tävlingar som kommer att bli ännu bättre! Den 25 till 29 oktober är det dags. Sen jobbar jag också med våra hemmatävlingar Grevlunda Grand Prix den 7 till 11 Juni. Ska snart få berätta mer, men åh, det kommer att bli SÅ bra. Nu ropar de Herning! Stänga datorlocket och hej då.
  
/Lisen 
  

Stopp och uppstallning i Nancy.
  

Mumsigt gräs i Montpellier tycker Sienna och Clarence.
  

Winning Moon och Nora Nordström från Finland som hade praktik hos oss förra året och hänger med som extra groom till Spanien.
  

Mikaela fixar middagen. Många krubbor blir det. 
  

Hemmabild på Sparven till höger (som vann i förrgår och kom två i GP:n här i Herning i går) med sin dotter Precious Flip som ska starta sin första tävling nästa vecka, med Isabella Giegold i sadeln.
  

Jag och Stephanie hade en clinic om grundridning på Bollerup. Vi har samarbete med dem och gör några clinics och föredrag om året. 


Läst 192353 ggr Kommentarer Kommentera


Mikaela med  Crusader Ice, aka "Sigge".

Hej alla!
  
Tänker ni som jag när ni ser lådan här till höger? För mig skriker den INTE EN ENDA HÄST ÄR PÅ TÄVLING.
För så är det, med Peder som dock repar sig fint och Steffi som laddar för en månads tävling i Oliva, Spanien, är det full fart hemma i stället.
  
Därför gapar lådan med tävlingslindor och paddar med "öppen mun" och som ni ser får vi inte tyst på den. 
  
En spännande sak händer denna vecka och det är Bruksprovet på Flyinge! Vår hingst Crusader Ice ska dit och visa att han är värd att få några siffror efter sitt namn på söndag.
Han är verkligen är härlig individ. När Steffi red honom i dag utbrister hon "tänk om alla hästar var lika underbara att rida som Sigge". She really loves him om man säger så.
  

Här släpar Mikaela ut Sigges garderob till lastbilen.
  

De sista detaljerna innan avfärd, finputs med klippmaskinen.
  

Skönhetsbad, givetvis med det bästa skimmelschampot.

  

Olja hovarna och på med badrocken. Detta täcke är faktiskt köpt under OS i Sydney 2000, då Lisen red Casanova. 
  

Mikaela boostar svansen med glansspray och poserar fint. Hon är otroligt medgörlig och trallar runt i stallet denna morgon. Kan det vara så att hon är lycklig över att åka iväg med en häst i en vecka istället för åtta stycken? Kan vara så. 
  

Då var det dags att hoppa på lastbilen och styra kosan mot Flyinge, spännande!
  
Bajbaj, lycka till!

/Stallchef Jenny Talinsson – som leker bloggare nu när Lisen åker skidor med kidsen. Sportlov ni vet.


Läst 176035 ggr Kommentarer Kommentera


  
Hej!
 
Lite sent startar vi upp bloggen för 2017 igen då! Det har varit så mycket här att jag har behövt landa lite. Jul, nyår, semester, Jerringpris, medier, medier, telefon, telefon, jobb, jobb, hästförsäljningar, tittat på hästar, Elmia-uppstart, Grevlunda Grand Prix:s uppstartsmöten, möten, papper, papper, snoriga barn, snorig man… Men nu är jag här!
  
Jag rider lite. Jag har hoppat två gånger. Jag har ännu inte missat någon distans, vilket är bättre än jag hoppats på eftersom jag egentligen inte är född med någon större känsla för det. Men jag har lärt mig under alla år. Jag har ju i princip ridit hela livet från 5 till 38. Fyllde 41 häromdagen…
  
Tänker, om man skulle få en ny chans och lära sig från början? Att sitta rakare, att ha en mer stilla och lägre hand, att få använda det man vet nu i en ny chans? Trimma hästarna mer, välja andra hästar, göra bättre upplägg… Tanken är ändå intressant, fast det kommer inte att hända på den nivån jag har varit på. Men bara de gånger jag rider nu gör jag allt lite annorlunda än då.
 
Små tankar, små påminnelser. Jag ska bli mer stilla i handen, jag ska vara mer jämn… Jag har alltid varit intresserad av att träna hästarna, mindre med mig själv. Det som verkligen slog mig i dag är att jag har lyxen att få se så mycket bra ridning här hemma, med Stephanie och Peder i ridhuset. Jag ser och jag tar in. Ser det enkla, det rena, ser avspända hästar som hoppar bättre och bättre varje gång de får en chans. Vi kan jobba med detaljer, diskutera upplägg och övningar utifrån väldigt bra förutsättningar. 
  
På lunchen sätter jag mig vid datorn för att se lite live-tv från tävlingarna i Helsingborg. Jag ser absolut ingen katastrofridning, men jag ser direkt att det inte är Stephanie som rider på banan. För ryttaren rider av och på, av och på, hit och dit, fram och tillbaka och inte rakt, stilla, ostört, jämnt.
Jag lever mig in i några ryttares ridning, jag studerar, jag ÄR dem. Helt plötsligt känner jag mig mer osäker, jag vet inte vilken distans hästen kommer få, men efter lite av och på i handen kommer ”jag” till en okej distans och hästen tar sig över. Det är den bilden, den känslan jag ser nu som påverkar mig.
  
Det kommer en väldigt klar tanke som vi alla redan vet, men åter igen. HUR viktigt är det inte att omge sig med bra ridning och kunskap när man vill utvecklas?
  
/Lisen Bratt Fredricson
  

Stephanie genom en sväng inne på banan, i webb-tv.


Läst 195964 ggr Kommentarer Kommentera

Hej! Efter de nya resultatlistorna Swede Horse har gjort för Breeders Trophy-anslutna hästar står det klart att vår fina femårshingst Crusader Ice (Fibonaccis bror...) vann den avdelningen. Han vann även på Elmia samt Champion of the Youngsters (delad). I februari ska han kanske göra hingstprov.
  

Steffi på Crusader Ice.
  
I helgen följde jag med Peder till Paris. Jag hade även några möten där. Bland annat ett med de andra CSIO-tävlingarna. Jag är numera med i Falsterbo Horse Shows organisationkommitté. Så fantastiskt fina tävlingar i Paris, här i den mer exklusiva tävlingshallen fanns den här bronshästen som var riktigt bra:


  

Hermès-sadeltvål för 1 000 spänn?
  

Bästa ringmastern. Alltid i ny outfit.
  

Välkommen.
  

I mässan fanns det fem olika banor.
  

Minihästar.
  

Uppvisningsbanor och...
  

... en till uppvisningsbana. Här visar franska polisrytteriet hur de jobbar.
  

En bana för mindre klasser mitt i mässan.
  

I stora arenan var det fantastiskt snygga hinder. Här en lättriven mur, med små och lätta block.
  

Ifyllda oxrar...
  

Det "läskiga" plankhindret.
  
Longines Paris Masters eget plankhinder (se ovan) skrämde några hästar. Bland dem Peders Zaloubet, som stannade 20 meter innan och kröp fram för att titta på det. Sedan hoppade han. Jag tror faktiskt att han gjorde sin svåraste hoppning någonsin och hoppade riktigt bra … fram hit.
  
Nu ska jag ner till ridhuset!
  
Hälsningar,
Lisen Bratt Fredricson


Läst 211374 ggr Kommentarer Kommentera

Hej! Det är grått ute och regnet öser ner här, nu skulle det kännas bättre med lite vit och knarrande snö. Hoppas att det kommer till jul! Peder är i Stuttgart och jag tror att han har fullt tävlingsschema fram till julen ;-). Stockholm nästa vecka, sedan Paris, Genève, London … tror jag att det var. All In börjar ledas lite, han ser riktigt pigg och fin ut. Skönt. 
  
I måndags åkte jag upp till Brunmålakliniken, där har vi kontor och lager för vår webbutik Getthegallop.com.
 

En av mina kompanjoner, Caroline Kanekrans, i full fart med att kolla in nya härligheter inför jul som kommer på sidan.
  
På kvällen hade kliniken bjudit in till föreläsning om hästryggen. Klinikens egen Emma Lundell och Björn Nolting visade och berättade, det var väldigt intressant och jag avslutade med att prata lite om management och hur vi jobbar på Grevlundagården. Därefter var det frågestund.
  

  
Kort berättade jag om hur viktigt det är att lära känna hästen fysiskt och ha rutiner för att checka av förändringar som kryper sig på. Jag berättade också om Peders Sparven som har haft känningar i sin rygg när hon var yngre, fyra till sju år, men att vi har tränat upp henne så att hon i dag har en väldigt bra och stark rygg.
Hon var sned och svag och behövde varierat arbete, longering utan ryttare, galoppjobb i lätt sits. Dagen efter hoppning longering och så vidare. Gjorde vi detta var hon bra och i dag kan hon tränas vanligt.  
  
Jag berättade även om min tidigare häst Mistral som fick en spricka i höften ute i hagen, jag hittade honom på tre ben svettandes och skakande. Han fick läka och gå på lösdrift i ett år, när vi tog in honom var han – jättehalt! Veterinären var inte hoppfull. Vad skulle vi göra nu? Avsluta hans liv? Ställa honom i hagen?
  
Nej, vi började rida honom försiktigt och jag kan ärligt säga att det inte såg bra ut när vi travade. Men eftersom jag då visste att sprickan var läkt kände jag att han måste få sjukgymnastik. Har man varit med om en olycka och skadat sig måste man verkligen rehabilitera sig.
Redan efter 14 dagar började han röra sig jämnare. Vi fortsatte och han blev bara bättre. Av detta har jag lärt mig att ofta handlar det om att träna upp, stärka och använda huvudet när en häst blir sjuk/halt eller skadad.
  
Sundhet är på hästar ofta resultat av många faktorer. Rätt ridning där hästen är rakriktad och balanserad är kanske nummer 1, men vilka underlag man rider på och hur hästen är skodd med mera är också mycket viktigt. Hela systemet man tränar och sköter hästen på kommer att vara avgörande för om den kommer att kunna prestera till sin fulla potential. 
  
Ofta är det på grund av att hästen blir stel eller får ont någonstans, eller felbelastar ett ben eller dylikt, som den inte blev så bra som man hoppades på. För att hästen ska bli riktigt bra och framgångsrik måste den gilla att röra på sig och hoppa, då får det inte göra ont någonstans. Och sedan är det precis som hos oss människor, vissa är ”hårdare” än andra. 
  

Mistral var senare placerad i internationell 1,45-klass med mig. 
  
Avslutar bloggen med dessa sovgrisar:


 
/Lisen


Läst 206729 ggr Kommentarer Kommentera

Hej! I många veckor har jag tänkt berätta om en liten fölunge som fick en jobbig start i livet, men som vi gärna vill dela med oss av. Bakgrunden är vårt avelssamarbete med Bollerup och ett annat samarbete kring hästen Carma med hennes tidigare ryttare Pernilla Wassberg och ägarna.
  
Carma är e. Cardento – Ralma – Ralmé Z (uppfödare Eva & Björn Lundgren och ägare Solveig & Karl-Arne Wassberg). Hon är en av elitstoet Ralmas avkommor och är alltså syster till svårklasshästarna Boyram och Caral, SM-vinnaren Lanz, Kajsa Kavat som nu glänser på banorna med Karin Martinsen och många fler bra hästar. Carma tävlas just nu av Stephanie Holmén hos oss och är även hon snart på väg till sin första 1,50-start.
  
Förra året gjordes en embryotransfer på Carma. Det blev stoet Carmanta på Bollerup som fick bära fram Carmas avkomma, men när fölningen var klar släppte inte efterbörden och hon blev riktigt inflammerad. Hon fick behandling av Bollerups duktiga veterinärer Ann och Anders Gånheim. Men tyvärr blev det så illa att man fick ta bort Carmanta.  
  
Då hade Ann läst/fått mejl från en veterinärkollega angående hormonbehandling av sto utan föl, som gör att de vill ta emot ett moderlöst föl. På Bollerup fanns femåriga Daisy som haft föl som fyraåring. Man ställde Daisy i boxen bredvid det nu moderlösa fölet, gav henne de hormonsprutor man skulle ge och hon började svettas jättemycket. Då smörjde man in Daisys svett över hela fölet så att han doftade precis som hon.
  
De som var på plats när Daisy och fölet fördes samman berättar om en helt fantastisk syn, med många glädjetårar då hon lät honom dia direkt. Det tog några dagar innan det även blev lite mjölkproduktion (helt otroligt!), så lilla Believer som han nu fick heta är också uppfödd på mjölkpellets. I allt elände blev det till slut ett lyckligt slut för Bollerups Believer, med tre mammor!
  
/Lisen
  
PS. Läs mer om metoden i en tidigare artikel på Hippson. Det var Henrik Nyberg som delade med sig av erfarenheterna.
  


Läst 203874 ggr Kommentarer Kommentera


Det blir lite annorlunda när det händer något med en stjärna. Man vet att det blir många frågor så därför skrev vi en tydlig pressrelease när det stod klart att Allan behöver opereras.
 

Hej! Nu j-klar brinner det i datorn, telefonen och mitt huvud. Några få dagar kvar tills att vi sparkar igång Elmia Scandinavian Horse Show. 30-50 mail om dagen är normalläge. Har lite andra grejer att stå i också. Längtar till att vi är i gång på onsdag.
  
Onsdag har vi för övrigt fri entré! På kvällen har Rolf-Göran Bengtsson clinic. Tror den är utsåld strax. Sedan, redan på torsdagen, är det den stora VW Grand Prix-klassen på kvällen. Skånepubliken känner ju till att denna klass går mitt i veckan, men nu med ny tävlingsplats tar jag till megafonen här och ROPAR ut till alla som vill se en riktig härlig hoppklass med nästan alla våra svenska stjärnor på startlinjen. Det är på torsdag kväll det händer! På fredagen har vi härliga tävlingar hela dagen. Under eftermiddagen har Peder ett intressant samtal om träning, mästerskapsförberedelser med mera. Ska du dit och lyssna måste du köpa din lilla biljett på nätet!
  
Efter detta är det auktion på selekterade toppstammade treåringar, hoppning. Här är VIP-platserna redan slut men läktarplatser finns kvar. Lördag blir det ännu mer show och tävling, lite finaler. På kvällen har Dansarna Events tagit över baren och scenen efter klockan 22.00.
  
Söndag blir det stor Grand Prix! Härlig shopping har vi hela veckan i båda hallarna (dressyrhallen och hopphallen). Olika matställen, föreläsningar, godisregn med mera! Dressyrprogrammet är jag inte så insatt i, vet bara att det också är massa härliga klasser. Show har vi också! Ja men ni hör ju. Ingen vill missa detta event. Hoppas vi ses där!
  
/Lisen


I Oslo köpte Bill ett par magiska ridstövlar. Man kan hoppa stora hästar i dem.


I Oslo var också min gamle tränare Pether Markne. Vi hade så trevligt. Mycket att ta igen. Mycket skratt!


Lin Kingsröd. Vilken toppentjej. Hon är alltså Kingen av Kingsland och är även president av Oslo Horse Show. Här sköter hon även hela VIP-en. Grym helt enkel.


Flip's Little Sparrow har alltid haft mycket att leva upp till som dotter till den fantastiska Butterfly Flip. En svår galopp, en svår teknik men en vilja som slår det mesta. I Oslo fick hon pris i både GP och WC.


Skillnaden efter OS är att vi har väldigt mycket mer fotografer och press hemma.

 
Hösten är här.


Cover boy!


Läst 123189 ggr Kommentarer Kommentera

Hej alla!
  
Här intervjuar jag Sveriges mesta hoppryttare, Jörgen Larsson, som självklart är på plats på Breeders i Flyinge. Även Pia Levin är med på ett hörn! /Lisen


Läst 121589 ggr Kommentarer Kommentera




Lisen Bratt Fredricson är en av våra absolut bästa hoppryttare, och dessutom en fantastisk entreprenör och hästföretagare. Tillsammans med maken Peder driver hon Grevlundagården, och Lisen är också drivande inom Swedish Select Horse Sales och Ryttargalan AB.


På Lisens blogg får du följa vardagens späckade schema med daglig träning och ett intensivt tävlingsprogram. Både med landslaget och i internationella sammanhang. 

Följ även LitoVet på:
Facebook.com/LitoVetGOPOnypon
Hippovitae.se

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.