OS-kollen

OS 2012

Välkommen till Hippsons sajt för London-OS 2012. Här hittar du resultat, bakom kulisserna, bildspel och mycket mer.


AUG
08
2012

Inför finalen: Patriks vinnarkür i Falsterbo


Patrik Kittel tog med sig Scandic till årets Falsterbo Horse Show och World Dressage Masters. Här ser du deras vinnande kür från de tävlingarna. Det är samma program som han kommer att rida i eftermiddag i London, till musik av Billy Idol.Läst 17404 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
08
2012

Sylves OS-analys: ”Både vin och vatten”   
OS-hoppningarna är över och resultaten blev inte riktigt så bra som förbundskapten Sylve Söderstrand hade hoppats på.
- Vår egen prestation har både varit vin och vatten, säger han.

  
Först och främst vill han berömma själva arrangemanget som han menar har varit välordnat, med annorlunda och roliga banor. 
- Med lite distans hade vi hoppats på mer i laghoppningen. Men Henriks häst hoppade under sin förmåga, eller om det kanske var Henrik som red under sin förmåga. Det får vi gå hem och analysera. Han red sitt första OS och satte kanske lite väl mycket press på sig själv, säger Sylve.
I den individuella finalen blev det enligt förbundskaptenen två smärre ryttarfel.
- Henrik red för hårt på vattnet så att han missade avståndet och Jens red iväg sin häst så att han nästan missade hindret efter graven. Och så har vi Casalls balltramp... Hästar trampar sig på var och varannan tävling och det brukar aldrig vara någonting.
  
En turbulent vår
Sylve påpekar att hopplaget har haft en turbulent väg fram till OS. Det började med att Ninja La Silla fick feber som inte släppte, samt med Mic Macs och Coupe de Coeurs problem. Sedan kom Torneschs senskada på det.
- Hela tiden har det varit något, som när Lisen störtade här första dagen. Det känns som att vi har haft det lite motigt... Men jag tycker ändå att vi håller en ganska hög lägstanivå!
Finalkvällen avslutade laget med en middag som de bjudits på av Henriks hästägare Hans Günter Winkler. Och under torsdagen åker alla hem, hästarna måste vara ute ur stallet 9.00.
Nästa steg blir sedan superligan i Dublin om tio dagar. Det är också en viktig tävling, eftersom Sverige verkligen behöver hålla sig kvar i ligan. 
Och du själv, Sylve - blir det fler OS för dig?
- Det kan jag inte svara på nu. Men jag kan i alla fall säga att det är väldigt roligt att jobba ihop med de här ryttarna. De är otroligt professionella och trivsamma personer.
  
Text: Anki Yngve


Läst 15556 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
08
2012

Onsdag: OS-finalen - från bangång till medaljer


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

  
I fotograf Tomas Holcbechers härliga bildspel får vi följa den individuella hoppfinalen i OS, från när ryttarna gick banan till den pampiga medaljutdelningen.
   
Foto: Tomas Holcbecher (www.holcbecher.com)


Läst 16038 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
08
2012

Onsdag: Cian O’Connor kan tacka ”Roffe” för bronsetIrländske Cian O'Connor fick Rolf-Görans finalplats, och tog OS-brons.
  
Efter nationshoppningen var Cian O'Connor första reserv till onsdagens final. Och "tack vare" att Rolf-Göran Bengtssons Casall var skadad kom han med. Nu har han en OS-bronsmedalj att hänga in i prisskåpet.
  
- Jag var en plats ifrån att komma med till finalen. Men eftersom en häst fick strykas i morse kom jag med, säger han på presskonferensen efter medaljutdelningen. 
Rolf-Göran berättar dessutom för Hippson att han har ridit Cian O'Connors Blue Loyd som unghäst, även om han aldrig tävlade den.
- Vi hade den ett tag när den var ung. Sedan sålde vi den vidare till Nina Braaten, som Cian sedan tog över hästen från. Så jag vill nästan säga att jag har haft ett litet finger med i spelet, säger han med ett klurigt leende. 
Reservplatsen som blev till en ordinarie plats var förresten inte första gången Cian O'Connor har haft tur i sin väg mot medalj. Inledningsvis var han bara reserv till det irländska laget. Men när Denis Lynch blev av med sin plats, för att hans häst hade visat hypersensibilitet på en tävling, fick Cian träda in. Något han förstås är tacksam för:
- Jag är extremt glad för att sitta här i dag. Och jag kan erkänna att jag kanske inte är en av världens bästa ryttare, men jag är definitivt en av de mest välorganiserade!
  
Steve är god vän till Rolf-Göran
OS-finalen vanns av Steve Guerdat på Nino des Buissonnets, det första schweiziska guldet i hoppning på 88 år. 
- Jag vet att jag har en häst som kan hoppa vad som helst. Och jag visste när jag kom hit att om jag red bra kunde jag vinna OS. Men att sitta här är helt enormt, det är en dröm som slår in.
Svenske Rolf-Göran Bengtsson gläds verkligen med Steve.
- Han är en väldigt god vän, det är himla kul att han lyckades vinna det här. Han red helt fantastiskt och är verkligen värd det. Steve är en fighter som aldrig ger upp, dessutom kan han rida på precis alla sorters hästar.
  
London tog silver i London
Gerco Schröder från Holland är individuell silvermedaljör i OS.
- Min häst har gjort ett fantastiskt jobb här. Jag är väldigt glad för mina tre nollor i dag, säger han. 
Han berättar även att hästen London, som döptes efter den kommande olympiaden som fyraåring, är så känslig i munnen att han måste hoppa den på hackamore. Annars tar den inget stöd alls. 
Vi ber Rolf-Göran Bengtsson att även kommentera Gerco:
- Han är också en bra vän, och en av mina favoriter när det gäller ridningen. Välförtjänt! 
  
Text: Anki Yngve
  

Guldmedaljör Steve Guerdat från Schweiz.


Läst 17382 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
08
2012

Hoppduellen avgjord - OS-souvenirer är på väg
I Hoppduellen gällde det att gissa vilken av två ryttare som skulle placeras sig bäst. Det var hela 441 personer som hann lämna sina tips innan hoppfinalen drog igång. Eftersom Rolf-Göran Bengtsson utgick på grund av skada har vi valt att inte ta hänsyn till svaret i den duellen.
  
Av de 441 svaren vi fick in var det hela 204 som hade gissat rätt på att Marcus Ehning skulle placeras sig bättre än Jens Fredricson och att Edwina Tops Alexander skulle klå Henrik von Eckermann.
   
Lotten har därför fått avgöra och vinnarna av OS-souvenirerna är:
Michell Leonhardt Persson i Ängelholm
Marie Berglund i Bollnäs
  
Stort grattis! OS-souvenirerna dyker upp i brevlådan uder nästa vecka. Vi är snart tillbaka med Dressyrduellen inför morgondagens kürfinal. Håll utkik!


Läst 13609 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
08
2012

Onsdag: Guld till Schweiz och Steve Guerdat!


Onsdag kl. 17.12: Då var hoppningen i OS över för denna gång. Som vanligt en gastkramade tillställning om än utan svenskar. Medaljerna gick istället till:
GULDSteve Guerdat och Nino Des Buissonnets från Schweiz
SILVER
Gerco Schröder och London från Holland
BRONS
: Cian O'Connor och Blue Loyd 12 från Irland
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Onsdag kl. 17.07Cian O'Connor satsade allt på ett kort och hade snabbare tid än Gerco. Sista hindret föll dock och silvret gick till Holland och Gerco Schröder.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
  
Onsdag kl. 17.05
Gerco Schröder felfri i omhoppningen på tiden 49,79.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
  

Nick Skelton hade hela publiken med sig, men det räckte inte riktigt hela vägen.

Onsdag kl. 16.50Nick Skelton pallade inte för favorittrycket och petade ner ett hinder. Han slutar istället på en femte plats. 

Guld till Schweiz och Steve Guerdat!

Omhoppning om silvret mellan Cian O'Connor och Gerco Schröder
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
  
Onsdag kl. 16.50
: Marcus Ehning missar medalj efter att ha haft ner två hinder och fått ett tidsfel i andra omgången. Nu är det dags för Nick Skelton.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
   
Onsdag kl. 16.47
: Hemmahoppet Scott Brash gjorde en fin ritt, men fick fyra fel. In på femte plats och ingen medalj. Med två ryttare kvar vet nu Steve Guerdat att han tar medalj.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
  
Onsdag kl. 16.44
: Första helt felfria ryttare blev Steve Guerdat från Schweiz. Upp i ledning. 
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
  

Cian O'Connor.

Onsdag kl. 16.38: Cian O'Connor missar tiden med två hundradelar och får ett tidsfel. I delad ledning just nu.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Onsdag kl. 16.35
: Då ska det avgöras. Först ut av de sex felfria ryttarna är Cian O'Connor. Leder just nu gör Gerco Schröder på ett fel.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Onsdag kl. 16.31Gerco Schröder fortsätter att imponera. Omgångens tredje felfria och upp i ledning på sammanalagt ett fel. Nu återstå att se hur mycket tidsfelet från första omgången kommer att kosta.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Onsdag kl. 16.30: Endast två felfria ritter efter 13 ekipage. Leder gör fortfarande Alberto Michan på sammanlagt fyra fel.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _


Hemmapubliken jublar när Ben Mahler rider in.
  
Onsdag kl. 16.20: Ben Maher och Tripple X fick motta publikens jubel när de red in. När tystnaden hade lagt sig fick ekipaget fyra fel efter att ha kommit in fel i tripplekombinationen. 

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

 

Edwina Tops-Alexander och ITOT DU CHATEAU.

Onsdag kl. 16.16: Edwina Tops-Alexander gick in på delad åttonde plats efter nio fel i omgång två.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
  

Brasiliens Alvaro Alfonso de Miranda Neto över det klassiska London-hindret.

Onsdag kl. 16.10
: Mexikanen Alberto Michan går upp i ledning på Rosali la Silla. Namnet har dock inget att göra med Rolf-Görans La Silla-hästar utan heter faktiskt så. Prefix som gör reklam är annars förbjudet under OS.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
  
Onsdag kl. 16.08
: Man märker att hästarna börjar bli trötta. Det är två stora omgångar med väldigt kort återhämtningstid mellan. En så rutinerade ryttare som Rodrigo Pessoa hade hela 13 fel i denna omgång och ligger nu sist.  

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
  
Onsdag kl. 16.04
: Efter fyra ryttare leder Rich Fellers efter att han gått andra omgången felfri och därmed stannat på sina fem fel från första omgången.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
     
Onsdag kl. 15.56
: Då var det igång. Finalen inleds av Cassio Rivetti som har med sig sina fem fel från första omgången. Med de ytterligare fyra fel stannar han på nio fel.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
  

Henrik von Eckermann och Allerdings missförstånd vid vattengraven i omgång ett kostade dem en plats i finalen.
  

Förhandsinformation

Det krävdes fem fel för att kvalificera sig till omgång två i hoppfinalen. Sammanlagt 22 ryttare lyckades med det och ska nu göra upp om medaljerna. Tyvärr tog sig inga svenskar vidare. Rolf-Göran Bengtsson utgick på förmiddagen då Casall visat sig skadad. Henrik von Eckermann och Jens Fredricson hade båda för många fel i omgång ett.
   
Ryttarna tar med sig sina fel från första omgången och i delade ledning hittar vi sex ryttare som samtliga var helt felfria tidigare idag:
- Irlands Cian O'Connor
- Frankrikes Olivier Guillon
- Schweizs Steve Guerdat
- Englands Scott Brash
- Tysklands Marcus Ehning
- Englands Nick Skelton

Startlista och onlineresultat
Ställningen efter omgång ett
Referat och bilder från omgång ett
TV-tider och länkar till webb-sändning


 


Läst 14691 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
08
2012

Onsdag: Det svenska guldet blev till sandPå vattenhindret hoppade Allerdings av ett galoppsprång för tidigt.
    
Det här har inte varit de svenska hoppryttarnas OS. I den individuella finalen ville det sig inte alls - Rolf-Göran Bengtssons Casall var ofräsch och kunde inte starta, och Henrik von Eckermann och Jens Fredricson klarade sig inte vidare till andra omgången.
  
För Henriks del började den inledande finalrundan väldigt bra. Men på vattnet hoppade Allerdings av ett galoppsprång för tidigt.
- Han hade inte riktigt plats med sista galoppsprånget. Jag skulle ha hållit ihop honom lite mer, men släppte tyglarna i stället. Då blev det ett missförstånd och han hoppade av. 
Fram till vattnet hoppade Allerdings bättre än någonsin, men av misstag blir han alltid spänd.
- Det blev lite hejvilt efteråt, säger Henrik, vilket förklarar rivning nummer två.
Åtta fel blev det alltså, vilket placerar honom på den retliga 23:e-platsen. Det var 22 ryttare som gick vidare till omgång 2...
  
Hittade inte hindret
Även Jens Fredricson är besviken när han kommer ut från sin niofelsrunda.
- Men jag är mer besviken med resultatet än med rundan och hästen. Jag hade så gärna velat vara med till final. Med fyra fel hade jag varit nöjd, två ner är för mycket, säger han.
Som ni kanske såg på tv vinglade Lunatic till inför hindret efter vattnet, och rev därmed den stora oxern.
- Det var väldigt långt efter vattnet, i vanliga fall brukar det komma ett hinder ganska snabbt inpå. Han letade efter hindret, "var är det någonstans?", och det var därför vinglet kom, berättar Jens.
I början av banan red han lite långsamt, men det var meningen.
- Jag gör så eftersom jag vet att Lunatic lätt blir het. Banorna här, med många "turn-backs", har passat mig bra. För då har jag kunnat få lite hejd på min heta häst! Han är nästan för pigg nu, på veterinärbesiktningen bet han mig två gånger och försökte sedan springa ifrån mig.
  
Hästarna flyttar till Kyra
Jens kommer dock inte att deppa över OS speciellt länge. Om tio dagar är det dags för superligan i Dublin, där han troligtvis rider.
- Hästarna åker direkt härifrån hem till Kyra Kyrklund, och sedan vidare till Dublin om ett par dagar. Det är en jätteviktig tävling, nu gäller det att hålla sig kvar i ligan. Hade det inte varit för möjligheten att hoppa i Super League hade inte jag och Lunatic varit här i dag.
Från sitt livs första OS tar Jens med sig många fina minnen.
- Jag har haft otroligt trevligt här, det har varit en härlig utmaning. Jag har presterat på den nivå jag har kunnat, även om någon rivning mindre här och var hade varit ännu bättre. Skulle jag få göra om det hade jag inte ändrat på någonting.
Hemma på Strömsholm väntar förresten ett gäng elever på Jens, han börjar som lärare igen efter tävlingen i Dublin.
Vad tar du med dig för erfarenheter till dem?
- Jag hoppas kunna ge dem lärdomen att det är med långsiktighet och hängivenhet man kommer någon vart. Jag satt själv och tittade på OS i Seoul 1988 och tänkte att jag ville rida OS. Först nu är jag här. Man får inte ge upp och du måste vara beredd att offra någonting för att komma någonstans.
  
Text: Anki Yngve
  

Jens är besviken med att inte ha tagit sig till andra omgången. Men OS i stort har varit en positiv erfarenhet.


Läst 17431 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
08
2012

Rolf-Göran rapporterar själv om skadanRolf-Göran Bengtsson har som bekant precis startat en Facebook-sida. Där har han under dagen rapporterat löpande om Casalls skada. För en kort stund sen dök följande meddelande upp:Tidigare under dagen meddelande han även:


Läst 14154 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
08
2012

Rolf-Göran: ”Ett skadat nagelband gör ont”


 
Rolf-Göran Bengtsson, det släckta guldhoppet, omgiven av journalister.
     
Rolf-Göran Bengtsson är ledsen men samlad när han möter pressen vid lunchtid på onsdagen, efter chockbeskedet att Casall inte kommer till start i den individuella OS-finalen.
- Han fick ett balltramp under andra rundan i nationshoppningen, där han hoppade lite lustigt på ett ställe. Har man själv skadat ett nagelband vet man hur ont det kan göra, säger han.
     
Veterinärerna har enligt Rolf-Göran gjort allt som står i deras makt, inom dopningsreglerna, för att få Casall fit for fight igen. 
- Men det är en försiktig herre det här. Han gick ur boxen väldigt fint i morse och vi trodde att det var över. Men när vi travade honom inför vetchecken blev det bara värre och värre igen. Det är som att ju mer rörelse det blir i såret desto mer ont gör det. Sedan, när de kom och tryckte runt såret i "holding box", reagerade han. Så då stod det klart att vi inte ens skulle försöka springa upp igen, vi drog oss tillbaka. 
  
Bedövning släckte hältan
Efter veterinärbesiktningen lade landslagsveterinär Jonas Tornell en bedövning på det aktuella stället, som släckte hältan. 
- Då travade han helt friskt, säger Rolf-Göran. 
Med andra ord är det inte någon ytterligare skada på hästen, typ en kotledsinflammation, som gör ont. Utan det är helt och hållet såret som spökar. Men bedövad får Casall givetvis inte tävla, all form av smärtlindring är utesluten.
- Vi får inte ge dem någonting, sådana är reglerna. Hästen kan ju inte själv säga ifrån så det är bra att det är så. 
Hur känns det nu?
- Hela säsongen har varit upplagd för det här, och både jag och Casall är i bra form, så visst är jag besviken. Jag har haft honom i sju år och han har aldrig balltrampat sig förut.
En liten, liten tröst är förstås att det inte är någon allvarlig skada. Om två veckor är Casall troligtvis helt bra igen.
- För framtidens skull är hästen helt frisk, det är en ytterst liten skada. Men visst hade jag velat rida runt den där finalbanan i dag...
  
Text: Anki Yngve
  
HÄR hittar du bilspel från besikningen + intervjuer med Jonas Tornell och Sylve Söderstrand
  

"Roffe" intervjuas av SVT.


Läst 19897 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
08
2012

Onsdag: Hoppfinalen pågår


Onsdag kl. 14.38. Första finalomgången är över. Andra omgången börjar klockan 15.55. Tyvärr får vi inget svenkt deltagande där. Henrik von Eckermann slutade på delad 23:e plats och Jens Fredricson på delad 26:e plats.

  
Ställningen efter omgång 1


Onsdag kl. 14.33. 55-årige Nick Skelton är spelens stora kung (än så länge). Hur kallt som helst levererande han sin fjärde felfria runda, till publikens enorma glädje.

 


Onsdag kl. 14.28. Det blir inga svenska i andra finalomgången i OS. Varken Henrik von Eckermanns åtta fel eller Jens Fredicsons nio räckte för att hamna bland de 20 som tog sig vidare.Henrik hänger med huvudet efter ritten.


Onsdag kl. 14.20. OS är nu över för Jens Fredricson. Marcus Ehning red precis felfritt och puttade ner Jens till 21:a plats.Lunatic kollas efter ritten, där det blev nio fel.


Onsdag kl. 14.11. Med tio ryttare kvar är det endast fyra felfria. Det ser just ut mörkt ut för vidare hoppning för Henrik och Jens.

  
Felfria hittills:
- Cian O'conner
- Olivier Guillon
- Steve Guerdat
- Scott Brash


 


Henrik von Eckermann och Allerdings tar av ett språng för tidigt vid vattengraven.


Onsdag kl. 14.02. Jens Fredricson till Hippson:

- Vad säger man? Jag är lite besviken bara, mer med resultatet än med rundan och hästen. Jag hade velat vara med till sista omgången, men jag tror inte jag kommer dit nu.


Onsdag kl. 13.55. Just nu ligger Henrik von Eckermann på en elfte plats och Jens Fredricson på delade fjortonde, efter 22 ryttare. 15 återstår. De 20 främst går vidare till omgång två. Onsdag kl. 13.55. Trejde felfria ritten levererades av Steve Guerdat. Onsdag kl. 13.47. Världstvåan Kevin Staut hade, precis som många tidigare, problem med vattengraven. Ett tramp där ledde till att de kom i obalans och de betade ner ytterligare tre hinder. De slutade alltså på med hela 16 fel. Med det är de med all sannolikhet borta från vidare hoppning.Onsdag kl. 13.45. Efter 17 ryttare är det fortfarande bara två helt felfria. Henrik von Eckermann ligger på delad åttonde plats och Jens Fredricson på delade tionde.Onsdag kl. 13.40. Henrik von Eckermann till Hippson:

- Jag hade inte plats nog till sista galoppsprånget inför vattnet, skulle ha hållit ihop honom mer. Jag släppte tyglarna lite för mycket. Det blev ett missförstånd och han hoppade av. Det blev lite hejvilt efteråt, men innan vattnet var han 100 procent. Han har inte hoppa så här bra någon klass hittills i OS som fram till vattnet idag.Onsdag kl. 13.32. Jens Fredricson och Lunatic fick nio fel efter två rivningar och ett försmädligt tidsfel. In på delad sjunde plats efter tretton ryttare.
 
Nu ska det mycket till för att det ska bli svenska medaljer tyvärr.


Jens och Lunatic på väg in på arenan.

 


Onsdag kl. 13.28. Efter tio ekipage är det endast två felfria. Finalbanan är med andra ord riktigt tuff. Så som det ska vara när den olympiska mästaren ska koras.


Henrik von Eckermann just nu på sjätte plats med åtta fel.


Onsdag kl. 13.22. 
Topp tre just nu:
1. Cian O´Conner - 0 fel
= Olivier Guillon - 0 fel
3. Simon Delestre - 4 fel

 


Onsdag kl. 13.15. Henrik von Eckermann och Allerdings hade ett stort missförstod på vattenhindret vilket ledde till att hästen tog av ett språng för tidigt. Ritten i övrigt så mycket fin ut och de slutade på åtta fel.Det var ett hela annat samspel idag jämfört med lagfinalen. Bortsett från  på vattengraven då...


Onsdag kl. 13.10. Cian O'Conner blev första felfria ryttare och skaffar sig med andra ord ett bra läge inför medaljstriden i eftermiddag.

Belgaren Dirk Demeersman hade precis nio fel.

 


Onsdag kl. 13.02. Då var vi igång. Jose Maria Larocca var först ut och tog sig runt den mäktiga banan med hela 20 fel.

 


 

FörhandsinformationJens Fredricson på Lunatic. FOTO: Tomas Holcbecher

 

Onsdag klockan 13.00, svensk tid, börjar hoppfinalen. Det är de 37 bästa ekipagen från de tre första omgångarna som gör upp om den mest eftertraktade medaljen av dem alla - OS-guldet individuellt.
  
Samtliga ryttare börjar om på noll poäng och har med andra ord lika stor chans att vinna. Sverige har tre kvalificerade ekipage:
Henrik von Eckermann på Allerdings - startnummer 6 i första rundan
Jens Fredricson på Lunatic - startnummer 13 i första rundan
Rolf-Göran Bengtsson på Casall (kommer ej till start)
Startlista och onlineresultat  
   
Till andra omgången, som börjar klockan 15.55 svensk tid, kvalificerar sig de 20 bästa från första omgången. Hit tar ryttarna med sig sitt resultat från omgång 1. Ryttaren med lägst antal fel efter två omgångar vinner. Skulle två eller fler ryttare vara likaplacerade med lägst antal fel avgörs OS-hoppningen med omhoppning.

Hoppfinalen sänds i sin helhet i SVT Play och andra omgången kommer att visas i SVT 1. 
TV-tider och sändningslänkar


Läst 25730 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: « första « föregående 1 2 3 4 5 ... 8 nästa » sista » 


Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.