Pether Markne

Från Hippson: Vi vill börja med att tacka Jens Fredricson för all den kunskap och erfarenhet vi alla har fått ta del av under flera år här på bloggen – vi vet att Jens blogg, som har möjliggjorts tack vare ett samarbete med Betfor, har varit oerhört uppskattad och har lästs av många. Stort tack för dessa år Jens!
  
Vi är samtidigt mycket glada och stolta över att en annan oerhört erfaren och flitigt engagerad hästmänniska tar över – Pether Markne! Landslagstränare, författare till böcker om hästhantering, oerhört uppskattad clinichållare… Ja, en kraft som vi är övertygade om kommer att ta vid där Jens slutade och föra viktig kunskap och erfarenhet om ridning och hästhållning vidare.
  
Men först – några ord från Jens Fredricson:
 


Pether Markne – ny bloggare på Hippson


Pethers blogg, som även den presenteras i samarbete med Betfor, kommer att handla om hans vardagsnörderi. Markne älskar att vara nyfiken, att lära sig mer och att förstå hästen ännu bättre. Vi kommer få ta del av generella reflektioner om träning, utrustning, biomekanik, exteriör och mycket annat. 
  
Bloggen kommer att handla om både hoppning och dressyr. Om hur folk i ”vardagen” ska hitta inspiration, får mer information och kanske ge en och annan ”aha”-upplevelse utifrån Pethers tankeställning.
  
Vi kommer få många fina tips och filmer med exempel från vardagsträningar hemma på Markne Academy, som håller till hos Ankarcrona Equestrian. Och vem vet, kanske får vi även se Pether själv hoppa upp och rida...?
  
Bloggen med Pether Markne kör igång i början av april och första inlägget kommer att ge oss svar på en fråga många ställer:
”Vad är egentligen en bra kontakt med hästens mun?”
  
Välkommen att hänga med!
  

Om Pether Markne
Pether har själv tävlat hoppning upp till 1,60 internationellt, samt internationell dressyr upp till OS-nivå (Sydney 2000). Han är dessutom Sveriges enda A-tränare i både hoppning och dressyr. Pether verkar som tränare i Sverige och Norge, men har även uppdrag för ryttare och ägare runt om i Europa.
Han har arbetat som tränare för de svenska ungdomslandslagen, som under den tiden vann tre individuella guldmedaljer (senast 2015). I Norge är Pether landslagstränare för juniorer, young rider och seniorer. Seniorerna tränar han både i hoppning och i dressyr.
För övrigt arbetar Pether med att bygga upp Markne Academy, samt på att vidareutveckla sin roll som tränare och coach.

Läst 119029 ggr Kommentarer Kommentera

I bloggen bjuder Pether Markne på erfarenheter och tips från sin långa karriär inom ridsporten, samt på "vardagsnörderi" kring hästar och ridning.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.