SIHS-2013-kollen

SIHS 2013

Här samlar vi allt från Stockholm International Horse Show 2013. Nyheter, resultat, bilder och mycket mer.


DEC
01
2013

Förbundskaptenens extraknäck


Bo Jenå är självklart på plats i Globen för att bevaka de svenska världscupryttarna i dressyr. Men han har också ett annat uppdrag, låt oss ta reda på vad...
 

Här står han och laddar, i vita ridbyxor. Ska han månne ta ett varv på Don Auriello?
    

Nej då, förbundskaptenen deltar ju i Flyinges tömkörningskadrilj, som är ett av shownumren. Vi kan berätta att han har grym kondis, tidvis springer de efter hästarna i galopp!
  

Men bäst av allt är ändå ”Bosses” extranummer, han har ju som ni kanske vet börjat med frihetsdressyr. Här visar Flyinges motsvarighet till Tobbe Larsson att han kan få sin häst att sitta fint.
   

Vad tror ni, är det bra eller dålig gymnastik för dressyrhästen att resa sig efter att ha suttit ner?


Läst 12400 ggr Kommentarer Kommentera

DEC
01
2013

Webb-tv: Se Deussers vinnarritt + hör hans glädje


I detta klipp från SVT Play får ni se gårdagens vinnare i Rolex Top Ten Final Daniel Deussers segerritt.

Han hade hundradelarna på sin sida och riktig tur på räcket ut ur kombinationen, precis den turen gjorde att han kunde komma till finalen efter flera återbud. 
  




Glädjen i Daniels ögon går inte att ta miste på, och hur imponerande är det inte att Evita van de Veldbalie endast är nio år och debuterade 1,50 i början på året?
 


Läst 6783 ggr Kommentarer Kommentera

DEC
01
2013

Söndag: Peder tar hem meetingbilen




Oavsett vad som händer i söndagens stora GP-hoppning kommer Peder Fredricson att vinna meetingbilen. Det stod klart efter att han och H&M Sibon speedat hem en 1,40-klass på söndagsmorgonen. Därmed har Peder vunnit fyra klasser här i Globen – helt omatchat!
  
Tvåa i klassen kom Douglas Lindelöw och trea Angelica Augustsson.
  
Fullständigt resultat



Gladast i Globen är kanske Peders hästägare Astrid Ohlin, här kramar hon om sin fina häst.


Läst 7433 ggr Kommentarer Kommentera

DEC
01
2013

Bakom kulisserna, lördag: Två olika framhoppningar


Klicka på en bild för att starta bildspelet.


Under kvällens Top Ten-final var det allvarlig stämning ute på framhoppningen. Vi var ytterst få där och killarnas telefoner ringde oavbrutet efter ritterna.


 
Hästarna värmdes upp inför Top Ten-finalen, under tystnad.
 

När Hippson - efter prisutdelning och presskonferens - kliver in på framhoppningen för att bevaka svenskarna under dagens sista 1,45-klass, är det helt annorlunda. Våra svenska ryttare skrattar, groomarna leder runt hästarna samtidigt som de pratar lite med kompisen brevid och många står runt omkring för att titta.

  
Skillnaden mellan denna klass och finalen innan är inte bara hinderhöjden och "allvaret". Många av ryttarna har dessutom en pågående dialog med sin tränare under framhoppningen.
Förbundskapten Sylve Söderstrand, Henk Nooren, Marcus Ehning och Lisen Bratt Fredricson är några av de personer som ropar ut tips och råd, allt eftersom de ser ritterna på tv-skärmen.

  
Det är otroligt inspirerande och lärorikt att titta på några av våra bästa svenska ryttare när de värmer upp. Alla har sina sätt, sina vanor och med hjälp av hästskötarna flyter allt på galant.
I sista sekund ska alltid någon sadel läggas om, ett par sporrar bytas eller en nosrem fixas till - dock utan att det blir stressigt.


Läst 9169 ggr Kommentarer Kommentera


Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.