Saras vardag
OKT
22
2018

Hej! Det blev en fantastisk helg på tävlingarna i Billdal i helgen. :D
I inlägget nedan kan ni läsa hur det gick i lördags, och igår var vi tillbaka igen. Hoppade 110 cm med Hedda, bedömning A:0+.
A:0 två faser. 19-åriga tanten hoppade precis lika bra som i lördags och gjorde en till felfri runda och blev 6:a!!! Så duktig, min fina Hedda! <3




Nöjda och glada efter två felfria rundor i helgen! :)


Prisutdelning till fots igen och Hedda fick en till megarosett! :) Så fin!
  
Åkte sedan hem igen och fixade lite i stallet. Åt middag och hann till och med kolla på hela världscupen (heja Peder och Hansson) innan det var dags att åka tillbaka till Billdal med Marco. Han hoppade 130 cm igen, den här gången Ackumulator.
Jokerhindret var en smal, vit planka och under stod bara en bock som föreställde en matkasse från mat.se. Marco hoppade helt fantastiskt bra igen! Var med mig så fint i alla svängar. Försöker hålla en bra grundgalopp, absolut inte rida på för fort och gasa iväg, utan istället lite lugnare tempo och kortare vägar.
Kändes som sagt superbra och han hoppade felfritt igen, så det blev full pott då man samlar poäng i Ackumulatorhoppning och vi kom 3:a!!! Otroligt!!! Fyra starter denna helg och fyra felfria rundor med placeringar. Njuter för fullt och ska komma ihåg detta när det inte går lika bra.
  
Blev förresten så himla glad när jag och Marco hade hoppat vår 130 cm igår. Då var det TVÅ stycken vid in/utsläppet som berömde vår runda, Marcos hoppning och min ridning. Blev verkligen jätteglad!!!




Min underbare Marcobus! Vilken comeback han har gjort efter skadan! <3 Vågar man skriva så? Är så nojig hela tiden, men hoppas verkligen att han håller och får hålla sig frisk! Han gör mig så lycklig, fastän han bits i princip varje dag ;).



Nu blir det drygt en månads tävlingsuppehåll för Hedda och Marco innan årets sista tävling. Denna vecka kommer de att få ta det lite lugnare med skogsturer och Hedda kommer även få gå med Equibandet. Bill får stå för hårdträningen denna vecka :). Ratzia kommer få börja hoppa lite småhinder denna vecka, så roligt!


Lille Bill i morgonsolen :).





Morgonens uteritt med Marco och Fia i höstsolen :).



Instagram & Snapchat - aamaziingsara :)


Läst 40775 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
20
2018

Hej! I morse blev det för ovanlighetens skull lite sovmorgon. Gick sedan ut och gjorde i ordning stallet, packade in utrustning i transporten och gjorde sedan i ordning Hedda för tävling. Hoppade 110cm bedömning A:0+A:0 två faser i Billdal. Nära och bra för oss! :) Hedda var pigg på framhoppningen, men hoppade lite halvkasst, i alla fall på räcket. Var i och klonkade varje gång tror jag, men hoppade desto bättre på oxern. Inne på banan däremot, där det gäller, hoppade hon superfint! Pigg och glad kutade hon runt felfritt vilket var jättekul! Blev en fjärdeplats och Hedda fick en rosett större än hennes huvud :D Så kul när det är extra fina rosetter.


Jätterosett till jättefina Hedda!


Prisutdelning till fots.


Nummerlapp från Equijoy :)

Heddas runda 110cm :)


Åkte sedan hem och packade om transporten till Marcos utrustning. Longerade sedan lille Bill med equibandet och åt lunch/middag innan det var dags att åka tillbaka till Billdal för att hoppa Marco :) Han hoppade 130cm bedömning A:0. Han hoppade sååå fint och kändes super!! Blev en felfri runda och kom 6:a! Otroligt roligt! Verkligen en lyckad dag, njuter för fullt! :) <3


Selfie med Marco i transporten efter härlig runda! :)


Mamma åkte hem direkt med Marco och jag stannade kvar för att se hur det skulle gå för oss. Var prisutdelning till fots i alla klasser. Skönt för Marco som bara blir heltossig :) Kul att han också fick en så stor, vacker rosett!

Marcos runda 130cm. Håller med pappa, "det var riktigt bra", haha! :D

Det var Lennart som byggde banorna, så han var så klart på plats och han och Fredrik la upp en plan för mig och mina grabbar Bill och Marco. Avslöjar jag planerna lär ni tro att de rökt på eller liknande, så berättar först OM de infrias, haha! Ni förstår själva att målen är satta högt som hus.

Instagram & Snapchat - aamaziingsara :)


Läst 35402 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
19
2018

Hej! I onsdags var det unghästtävling igen med Bill på KRK. Så himla bra att de har det mitt i veckan med jämna mellanrum. Heter unghästtävling men är öppen för alla, bara det att det är bedömning A i alla klasser :)

Hade anmält till 90 och 100 cm. Debuterade ju 100 cm på KRK sist, så detta blev andra gången vi startade den höjden. Gick jättebra i båda klasserna och med allt runtomkring! Skötte sig så lugnt och fint på både framridning, framhoppning och inne på banan. Hoppade först felfritt i 90 cm, kändes jättebra! Tittade till lite på en grind, men klämde om lite extra med skänkeln så var han övertygad :) Sedan var det dags för 100 cm. Bara en kort paus mellan starterna, så kändes lite "segstartad" när jag satt upp och skulle väcka honom igen. Tog bara ett skutt på lilla, ett på räcket och ett på oxern. Räckte så! Inne på banan taggade han igång själv igen och satte fart. Gjorde ännu en felfri runda! SUPERKUL! :D









Fick nytt, fint schabrak till tävlingen från Equestrian Stockholm :)



Såå duktig kille! :)


Direkt efter tävlingen åkte jag till jobbet några timmar, sedan hem och red Marcobus i paddocken innan det var dags för Lennartträning på kvällen med Hedda. Vet ni? Detta var första gången någonsin som jag tränade Hedda för Lennart. Har ju tränat för honom i många år nu, men aldrig har det blivit tant Hedda som fått följa med. Var på tiden med andra ord! :) Var länge sedan (år sedan) Hedda var på riktig hoppträning, har bara hoppat själv det senaste. Hon tyckte det var superkul och det var två nyttiga övningar med lite kortare avstånd så att hon fick vara kvick i framfötterna. Ni kan se klipp på Instagram - aamaziingsara :)




Lite då och då får Lennart ställa upp på bloggbild, vilket han gladeligen gör. Han hälsar dock att han glömde pluta med läpparna på detta foto, får ordna det till nästa bloggbild. Och längst till vänster har vi SuperMåns 2, min tränarkompis pappa :)


I torsdags åkte jag till skogen tidigt med Marco för att hinna med en uteritt innan Vivi från Svensk Hästrehab skulle komma. Var där cirka 7:30. På gränsen till för mörkt, men ljusnade ganska snabbt :) När vi kom hem fick Marco välförtjänt djupvågsbehandling och massage. Njöt för fullt, som vanligt.



Tillbaka vid transporten efter en härlig skogstur!





Djupvåg :)

I morse åkte jag till skogen med Marco igen på morgonen. Var där cirka 7:15. Insåg att jag hade behövt ha en lampa på hjälmen. Var riktigt mörkt till en början, men Marco såg nog lite bättre i mörkret än vad jag gjorde plus att han kan vägen utan och innan. När vi kom upp på högsta höjden i skogen var jag tvungen att stanna honom och knäppa ett par bilder. Himlen var on fire. Magisk soluppgång!





Vilken morgon!

När jag kom hem från jobbet i eftermiddags var två stycken från Tidningen Ridsport här. De hade tydligen skrivit på sin Facebook att de sökte någon som hade skadat sig vid uppsittning, trillat från en pall eller liknande. Någon hade taggat mamma i det inlägget, för det var ju just det som hände för drygt ett år sedan; hon trillade från pallen när hon skulle sitta upp på Ratzia. Mamma skrev och berättade vad som hade hänt och de återkopplade och ville komma hit och intervjua henne. Jag skulle ut och rida i skogen på Hedda, så hörde ingenting av intervjun, men fick vara med och hjälpa till lite när de skulle ta foton på mamma och Ratzia. Kan säga att Ratzia hade ingen fallenhet alls för det där med modellande. Marco och Bill däremot sprang omkring i sina hagar med svansarna i vädret och visade upp sig som bara den, men fick tyvärr ingen uppmärksamhet. Tror reportaget/intervjun skulle komma i nästa nummer.



Hedda efter en skogstur ikväll :)



Fin kvällshimmel också :)

Tittade på Peder och Skavlan ikväll. Jättebra! :) Jag köpte hans bok för ett tag sedan, men den la mamma beslag på direkt. Hade läst klart den nu, så dags för mig att börja.

Snapchat & Instagram - aamaziingsara :)


Läst 26025 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
16
2018

Hej! I fredags åkte vi till Lidköping med Marco för att hoppa 130cm. Tycker jättebra om deras tävlingar och brukar åka på deras meeting på vår och höst, men jag jobbade i lördags och söndags, så nöjde mig med att åka på fredagen.

Det var bedömning totalfel och en bra bana, 11 hinder och 13 språng. Red fram Marco på de fina ridvägarna ute i naturen och gick sedan in i manegen för att hoppa fram. Kändes fin, speciellt de sprången vi tog på oxern. Klippte av med bra tryck! Inne på banan kändes han helt fantastisk och hoppade jättefint! Blev en felfri runda och vi slutade 5:a!! Så kul! :D Stort grattis till min bloggkollega Tette som vann klassen med sin lovely Lovely!








Så lycklig med min fina Marcobus <3 Njuter varje sekund!

Trampade tyvärr ur en söm ur ena bakskon efter rundan i Lidköping, så hörde när jag travade av hur skon glappade. Trampade av hela skon kort därefter, så blev en lugn helg för Marco. Bästa hovslagargänget kom igår och slog på den igen, så i morse blev det en tur till manegen för markarbete :) Mamma red Ratzia samtidigt och la idag in lite galopp.



I helgen blev det som sagt jobb både lördag och söndag för mig, men red innan jobbet. I lördags åkte vi bort med Bill och Hedda till manegen för att hoppa lite. Hade hittat två övningar på Hippson. Den ena en fyrkombination med räcken och den andra en serie med tre kuber och en oxer. Ett galoppsprång mellan varje. Hedda kändes jättefin och hoppade bra. Är lite nonchalant på räckena och hoppar bättre på oxrar, så kombination med fyra räcken och lite tight avstånd var bra för henne så hon fick bli lite kvickare med frambenen :) Bill var tyvärr ganska ofokuserad. De höll nämligen på att ta in ridskolehästarna, och då springer de lösa utanför manegen, vilket hörs tydligt in. Han var väldigt spänd och sneglade hela tiden åt väggen till där han hörde att de sprang utanför. Han hoppade alla hinder snällt, men kände att han inte var helt fokuserad på uppgiften och inte hoppade igenom kroppen ordentligt. Får försöka få honom att verkligen koncentrera sig på mig nästa gång :)




Som vanligt hittar ni filmklipp på min Instagram - aamaziingsara :)

Tidigt i söndags morse åkte jag till skogen med Bill och red en runda. Bara han och jag ute så tidigt. Superhärlig höstmorgon :)



Solen på väg upp :)

Igår longerade jag honom med Equibandet och idag blev det markarbete i paddocken. Mamma tog hand om Hedda och åkte till klubbens ridslinga och red :) Var ju med Hedda igår hos distriktsveterinären för årliga tandkollen. Allt såg fint ut, fick ta bort några vassa kanter. Brukar ha en hake som de får greja en del med, men den här gången gick besöket snabbt och det var inte alls mycket som behövde "rättas till" :)

Nu blir det läggdags. Imorgon blir det hoppning igen!



Grabbarna Grus!


Läst 16594 ggr Kommentarer Kommentera

Hej! Igår kväll åkte vi till fina Herreds Gård igen på Öppen Bana. Den här gången hade jag med mig Marco. Var nämligen ingen hoppträning den här veckan, så tänkte att då blir det ett perfekt genrep att åka dit och hoppa en runda. Superfina tävlingshinder och jättebra underlag! Värmde upp Marco och valde sedan att hoppa fram på endast hinder nummer ett som var en oxer. Gjorde om det till ett räcke först och hoppade några gånger, sedan som oxer några gånger. Valde sedan att hoppa hela banan. En bana på 11 hinder och 12 språng. En bra bana med olika relaterade avstånd och böjda spår. Marco tyckte det var suuuuperkul och hoppade jättefint! Drog iväg två bocksprång efter hinder tre innan kombinationen, men han fixade det ändå, haha!

Han kändes så fin och glad så var nöjd med ett varv :)




I måndags åkte jag till distriktsveterinärerna med Bill för en tandkoll. Kollade tänderna på honom i februari/mars och då tyckte de oktober var lagom att kika igen. Den här gången såg allt bra ut. Var på ena sidan bara som han på just en tand var lite ojämn, men det fixades till, så hon tyckte inte han behövde komma igen förrän om ett år :) Ska dit på måndag igen för att kolla Heddas tänder.



Tävlade med Hedda i söndags i Alingsås. Blev lite stolpe ut den här helgen också med henne, men hon kändes verkligen så fin! Hade ett ner i 110cm och i 120cm som var en tidshoppning var jag revanschsugen och chansade lite väl mycket i början på banan så då blev det två ner. Synd, för annars kändes hon otroligt fräsch! :)

I tisdags åkte mamma och jag till manegen på morgonen med Bill och Ratzia. Ratzia travar för fullt nu, även på lite böjda spår. Bill kändes jättefin. Tycker verkligen vi utvecklats i markarbetet och att han har mycket bättre framåtbjudning. Efter jobbet åkte jag till skogen med Marco. Riktigt fin höstkväll!



Igår morse innan jag åkte till jobbet åkte jag bort till Kungsbacka Ridklubb med Hedda och red några varv på deras slinga. Är belysning hela vägen runt, så kan åka dit tidigt på morgonen fastän det är mörkt ute. Himla bra, för nu när mörkret kommit blir det mindre och mindre tid för uteritter i och med att jag jobbar på dagarna :( Tur att jag börjar sent måndagar och torsdagar, får passa på då!



Ridspåret vid KRK :)


Instagram & Snapchat - aamaziingsara :)


Läst 17388 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
06
2018

Hej! Kvart över sju i morse rullade vi iväg mot Alingsås för tävling. Bills första tävling på bortaplan! Har startat två gånger tidigare på Kungsbacka Ridklubb, en ute och en inne, och det är ju vår hemmaplan där Bill varit mååååånga gånger på träningar och dit jag åker och rider själv en del då jag har manegekort där. Så idag var lite extra spännande och nervöst då vi skulle till en för honom helt ny anläggning.

Stod som ett ljus i transporten och mumsade på sitt hö hela vägen. När vi kom fram gnäggade han lite när han märkte att det var andra hästar i närheten. Skulle hoppa en 90cm och det var en snäll och bra bana på åtta språng.

Gjorde i ordning Bill som ändå var ganska lugn. Tittade sig så klart omkring och undrade nog var han var någonstans och varför det var så mycket hästar, men var absolut inte stökig. Red först fram i paddocken i trav och galopp och det gick väldigt bra. Gjorde något litet bocksprång men som Fredrik sa, väldigt mycket lugnare än vad Marco någonsin är på tävling ;) Fick sedan gå in i framhoppningsmanegen. Upplevde att det var lite vilt där inne, så trodde Bill skulle haka på, men han var stencool! Skönt med framhoppning i samma varv tycker jag så man inte får någon i full fart mot sig. Hoppade fint på framhoppningen och väldigt avspänt! Inte alls några stora språng. Kändes jättebra!

Sedan var det dags att gå in i tävlingsmanegen. Travade runt när ryttaren innan hoppade. Där inne blev han lite småspänd, men försökte bara trava på framåt och rida ett varv runt manegen så han sett allt vid läktaren och sargen. När det var vår tur hade han spänt av igen. Hoppade jättefint runt hela banan, positiv och framåt, med i alla svängar. Felfritt för första gången! Sååå himla nöjd och glad!! Funktionären vid utsläppet tyckte att han var jättefin. Så roligt att höra!! :)

Skrittade av och Bill verkade väldigt nöjd själv, visste att han imponerat på matte! Tog massor av kort på honom med sin livs första rosett. Vi var så glada allihopa efteråt och mamma sa att man kan ju tro att ni vunnit en 140cm så glada som vi var, haha! Men detta blir en runda att minnas och en rosett att spara.








Såååå duktig!!






Bills första rosett, den är extra speciell! <3


Snapchat & Instagram - aamaziingsara :)


Läst 19667 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
05
2018

Hej! Förra fredagen var det tävling med Hedda i Halmstad. Hoppade 110cm med två ner och 120cm med ett ner. Var inte så mycket att säga om det, hon kändes jättefin och det var verkligen kul att hoppa 120cm igen med henne, hon kändes bäst i den klassen :) För ett år sedan trodde vi att hon skulle behöva avlivas för sin fraktur i bakknät, så att hon idag hoppar runt 120 är egentligen helt otroligt. Kunde ingen tro för ett år sedan! Min fantastiska lilla Hedda, alltid så glad och älskar att hoppa! :)






Foto: Falkenbergs Foto
Är så roligt när det är fotografer ute på tävling. Köper nästan alltid en bild. Kul att ha! :)

I början på veckan var det dags att klippa den lurvige Lille Bill. Förra hösten/vintern var han redan tillräckligt yster så vågade inte raka honom. Ville bespara mig några flygturer ;) I måndags däremot var det dags. Han stod som ett ljus på stallgången och halvsov. Hade tänkt mig att bara ta hals och bog eftersom detta var första klippningen, men med tanke på hur bra det gick blev det en helrakning utan problem.



Ser nästan lite nyvaken ut, haha!

I tisdags åkte Fredrik och jag till de nya ridspåren med Bill och Hedda. Första ridturen på nyrakade Bill, men det gick bra! Lite yster till en början, men det var nog bara glädjen som han alltid har när det är skogsdags :)



Bill och Hedda :) Det börjar bli mörkt nu.. Knappt så man hinner rida ut längre efter jobbet. Var svart när vi kom tillbaka till transporten.

I onsdags morse åkte mamma och jag till manegen tidigt på morgonen med Marco och Ratzia. Mamma står för igångsättningen med Ratzia just nu och tycker än så länge att det känns bra. Travar en del på raka spår. Av det jag såg när vi red såg det bra ut! Marco kändes också bra. Han har ingen tävlingen den här helgen heller, så denna veckan är det markarbete och skogsturer i fokus :)



Marco i manegen :)

I onsdags kväll var det hoppträning med Lille Bill för Lennart, och det gick superbra! Lennart sa till och med att det är tråkigt att ha lektion för Lille Bill nu när han bara sköter sig hela tiden. Skällde på honom att han inte får jinxa så. När det blir bakslag för Bill och mig så kommer jag skylla allt på Lennart ;) Film från träningen nedan:




Igår blev det skogen med Hedda och Marco. Var frost på morgonen och fick till och med skrapa rutorna på bilen. Ändå tog jag en älglus på Hedda i skogen. Hade hoppats de små vidriga varelserna skulle frusit till döds under natten..



Instagram & Snapchat - aamaziingsara :)


Läst 18105 ggr Kommentarer Kommentera

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.



Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Mest lästa

Arkiv



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.