Saras vardag

Hej! Förra onsdagen gjorde Bill sin sista tävling för det här året. Den här gången testade vi att gå direkt in i 100cm och hoppade två gånger på den höjden. Det gick superbra, blev ett nedslag i varje klass, men han hoppade bra och det var vattenmatta med i båda klasserna vilket han inte reagerade alls på. Så himla skönt!! Han var yster i första klassen och brallade lite, men gick ju bra ändå. Det var även i första klassen som ingen mindre än Sven Ingvarsson var i publiken. Han hade sagt till en annan som jag känner att Bill hoppade riktigt bra, bäst av mina hästar?! Nu får jag passa mig så jag inte får hybris, men oj vad kul att höra! Han är ju en av de absolut bästa på att hitta fina unghästar. Vi kan hoppas att Bill blir nästa Hansson ;) Skämt å sido, jag kommer vara glad om vi (jag) vågar prova 110cm på Pay & Jump i vinter.

Efter mycket träning, tragglande, slit och svett (inget blod vad jag kan minnas) så har den här hösten verkligen varit toppen för Lille Bill. Tävlingsdebut och vi hann med att starta tio klasser. Han har haft ledigt sedan förra onsdagen och ska få välförtjänt vila några dagar till. Sedan fortsätter vi träna vidare och hoppas att kurvan fortsätter uppåt :)





Förra veckan var även dags för Ratzias första hoppträning på lääääänge. Tävlade henne i augusti sist, vilket gick jättebra, men fick direkt efter tävlingen stengalla som tagit lång tid att bli bra. Har hoppat henne själv några gånger de senaste veckorna, men förra veckan blev första träningen för tränare. Lennart fick äran!

Jag tyckte att hon kändes superfin och Lennart, som i vanliga fall inte är jätteimponerad av heffaklumpen (men han har nu insett att det faktiskt är så hon ser ut), tyckte att hon var mycket bättre än tidigare. Kul! Ska iväg och träna med henne ikväll igen, fast för Amanda :)






I söndags var jag och hoppade med Hedda och Marco i manegen. De kändes också jättefina och hoppade bra! Marco var dock sjöööövild i början. Bockade och flög i luften. Det var egentligen först när vi höjde hindren och jag skulle ta några sista språng lite högre som han coolade ner. Då vet han att han inte kan lattja runt, utan då måste han fokusera. Då hoppade han jättebra!! Filmer på Marco och Hedda när de hoppar finns på min Instagram, aamaziingsara :)



Hedda <3



Marco <3
 








Bill njuter för fullt av ledigheten <3 Passa på medan man kan ;)



Instagram: aamaziingsara


Läst 31074 ggr Kommentarer Kommentera

Hej! Förra veckan var bästa hovslagaren Per och hans team hemma för att sko Marco, Bill och Ratzia. Pappa och Fredrik hade bytt alla lampor i stallet så att belysningen skulle vara tip top då den varit rätt dålig innan. Tror ni inte det blir strömavbrott när de precis skott om Ratzia fram? Stackarna, fick bara njuta av det nya, starka ljuset en kort stund, sedan blev det till att sko klart resten i halvmörker. Som tur var lyckades de fixa ström från en av bilarna tror jag så de åtminstone såg att sömmen hamnade på rätt plats, haha! :)



Lyser med ficklampa



Ratzia gillar inte röken som blir när de varmskor, haha!

I övrigt så hände de inte så mycket förra veckan. Red ut i skogen, trimmade dressyr i manegen och Bill fick hoppträna för Amanda, vilket gick jättebra! Vi började värma upp med travbommar och sedan var det gymnastikhoppning som gällde. Hade en serie på varje långsida och Bill gjorde det jättefint! Se film nedan :)






I skogen igår morse med Marco :)

Hoppade lite i lördags morse med Marco och Ratzia. Så kul att Ratzia är igång och hoppar igen. Ska ta henne på träningen imorgon för Lennart. Hoppade bara lite grand med dem i helgen, men båda hoppade fint, även om Marco var lite överladdad ;)



Ett språng med Ratzia



Klippte ju Bill för ett tag sedan, men han var jättelurvig nu igen, så mamma passade på att raka honom igår :)



Även Ratzia och Hedda har blivit klippta igen och Marco tar jag till helgen :)



Instagram - aamaziingsara


Läst 31818 ggr Kommentarer Kommentera

Hej! Förra veckan var lite lugnare med mycket uteritter och markarbete med hästarna. Bill fick hoppträna för Amanda på onsdagen och var superduktig! Var mycket lydnad i början med trav och galoppbommar, att reglera galoppsprången och forma mellan hindren då vi hoppade som på ett S. Avslutade sedan med att hoppa en trekombination med tre oxrar och ett galoppsprång i mellan. Bill gjorde det jättefint! Åkte ensam så hade ingen som filmade, men en annan filmade när vi hoppade kombinationen sista gången så har lagt upp det klippet på Instagram :) aamaziingsara



Marco en morgon i manegen :)



Och Marco en morgon i skogen :)



Hedda i Billdal för två helger sedan, 110cm :) Foto: Fredrik Jonsving



Foto: Fredrik Jonsving



Foto: Fredrik Jonsving

Har även börjat hoppa lite smått med Ratzia igen efter hennes stengalla som var lite mer komplicerad än vad vi först trodde, men nu känns det som hon är på banan igen. Hoppas det! :) Hoppade lite små kuber förra veckan i manegen och den här veckan hoppade vi lite studs hemma i paddocken.

I onsdags den här veckan var det tävling för Lille Bill igen på Kungsbacka Ridklubb. Anmälde till 90 och 100cm även denna gång. Han var sååååå duktig den här gången också! Skötte sig superbra med allt runtomkring och var felfri i både 90 och 100! SÅ GLAD!

I 90 cm var vi sista ekipaget, så vi blev lämnade på framhoppningen en liten stund innan vi skulle gå in på banan. Då blev han lite orolig när han blev kvar ensam, men det gick ändå bra och han koncentrerade sig så pass mycket på mig att vi kunde hoppa våra sista språng :)

Film från 100cm :)
 
Det var Lennart som byggde banorna i onsdags så han var självklart på plats och han tyckte Bill var jätteduktig, men nu sa han att vi inte får hoppa 90cm mer utan det är dags att ta det till nästa nivå! Hjälp, tänkte jag, och frågade om han menade att vi bara ska hoppa 100cm ett tag. Nä, då tycker han att vi ska klämma i med 100 och 110cm nästa tävling. Ibland undrar jag om han går på något alltså... Har ju knappt hoppat 110cm på träning, så nu får han allt lugna sig lite. Kompromissade och anmälde till två stycken 100cm på nästa tävling ;)

På kvällen i onsdags var det även dags för hoppträning, så då fick Marco hänga med och "rasta" sig. Han var heeeelt loco! Alltså nog för att han brukar vara yster och sprallig på hoppträningarna men den här gången tog han verkligen priset. Han bockade och sparkade bakut så mycket så Lennart undrade om han hade en älglus på sig. I wish... Kanske var för att han hade en lugn vecka veckan innan? Jag red ju honom varje dag, men inte lika intensivt som vanligt. Jag vet inte, men han var mer wild and crazy än vanligt i alla fall, hehe.





Några bilder från hoppträningen.



Söte lille Bill i manegen en morgon :)



Mamma, Ratzia och Bill. Nu har de förresten publicerat intervjun med mamma i Tidningen Ridsport om när hon trillade av och bröt benet.

Snapchat & Instagram aamaziingsara :)


Läst 35006 ggr Kommentarer Kommentera

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.



Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Mest lästa

Arkiv



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.