Saras vardag
JUN
28
2021

Hej! I måndags och tisdags förra veckan blev det tävling inne på Åby med Marco och Ratzia. Hoppade 7-star 130cm båda dagarna och på måndagen var det bedömning A:0+A:0 två faser och på tisdagen A:0. Marco var helt fantastisk och Ratzia var total katastrof!

Marco kändes superbra båda dagarna och hoppade jättefint! Han var felfri och placerad båda dagarna och kvalade till finalen på onsdagen, men min plan var hela tiden att bara hoppa måndagen och tisdagen så avstod att hoppa den. Var så härligt att han var så lugn och uppmärksam. På första tävlingen efter det långa coronauppehållet (i Halmstad för tre veckor sedan) var han ju otroligt taggad och stark, nu däremot var han en helt annan häst. Superkul! :)














Härliga bilder fotade av Falkenbergs Foto :)

Ratzia och jag var dock inte alls i form! Jag har hoppat henne på ett kombinationsbett länge (och på hackamore lite från och till), men när jag hoppade henne själv för cirka två veckor sedan var hon väldigt irriterad på bettet, så veckan innan tävlingen testade jag Bills bett på träningen för Amanda. Kändes helt okej, så tänkte att jag provar det på tävlingen. På måndagen rev vi två hinder och hon låg på väldigt mycket i handen och var framtung för mig. Tog det ändå på tisdagen igen, men det var samma sak där och när vi hade rivit fyra hinder lyfte jag handen och tackade för oss. Kontaktade vår duktiga hästtandis och han kom redan samma dag. Det var ändå dags för tandkoll nu för alla hästar, men det visade sig att Ratzia hade jättemycket vassa kanter. Mycket mer än vad hon hade sist för kappt ett år sedan och han sa att så här mycket ska det inte bli. Stackaren! Säkerligen en bidragande faktor. Skönt att det är fixat nu :) Så får vi se om det går bättre nästa gång vi hoppar!

Eftersom 130cm var lägsta klassen på måndagen och tisdagen när jag kunde vara med och tävla så fick Bill inte hänga med. Däremot fick han åka på Amandaträning på onsdagen och det var kanonkul! Vi hade lite övningar där hästarna fick jobba med hindret samt hinder ur sväng och sedan böjt spår in till en serie bommar på marken så man var tvungen att planera sin ridning ordentligt. Bill kändes jättefin och lydig, så det var kul :)





I måndags efter tävlingen gav jag Cooper ett redigt sommarbad, sedan körde jag honom till hans uppfödare Eva för att släppa ut honom på bete. Han stod som ett ljus i transporten hela vägen. Nu ska han vara där till slutet på augusti/början på september och bara äta gott och ha det kul med de andra. Han går med en till treåring och två tvååringar. Den ena tvååringen visade lite attityd när Cooper kom in i hagen, men det tog inte lång tid innan Cooper satte honom på plats. Han är nog allt lite kaxig ;)



Lille långöra <3 Ska bli spännande att se om han växer till sig något under sommaren. HOPPAS!





Utsläppt på bete <3


I onsdags kom Vivi från Svensk Hästrehab och gick över alla hästarna hemma med djupvåg och massage. En gång i månaden är hon här och ser till att hästarna får en härlig stund :)



Instagram: aamaziingsara


Läst 60359 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
20
2021

Hej! Nu har Cooper vilat i cirka två veckor och bara gått i gräshage här hemma och även gått ute på nätterna. Bill har fått vara barnvakt och hålla honom sällskap :) Imorgon däremot ska jag köra honom till hans uppfödare så ska vi släppa honom på riktigt bete. Blir härligt för honom. Väl värt sommarlov efter en mycket bra vår. Så glad att det lossnade efter en väldigt tuff vinter. Hoppas bara han inte glömmer bort allt till han kommer hem efter betet, hehe.



En sista skogspromenad för två veckor sedan :)



Marco på hoppträning för Lennart förra veckan :)


Förra veckan fick Marco hoppträna för Lennart utomhus och denna veckan blev det banhoppningsträning inomhus för både Amanda och Lennart. Hoppade först Marco och Ratzia för Amanda ena dagen och sedan samma bana med Bill dagen efter för Lennart. Kändes bra! :) Snart tävling igen och har även planerat in lite meeting. Ska bli så kul!




Har varit fantastiskt sommarväder de senaste veckorna och det har blivit mycket uteritter. Långa skritturer och mycket galopp i backarna. Hoppas det håller i sig, allt blir så mycket roligare när det är fint väder :)


Läst 53173 ggr Kommentarer Kommentera

Hej! Äntligen öppnades det upp för alla att tävla igen :) Vi åkte till Halmstad i lördags, vilket blev första tävlingen sedan oktober. Vi har tränat på hela tiden under tävlingsstoppet och hästarna har känts i fin form, dock blev det ändå en väldigt ringrostig start på den här säsongen. Bill gick 120cm, Ratzia 120 och 130cm och Marco 130cm.

Bill har varit så lugn och foglig på träningarna så jag hade nog förträngt hur han kan vara på tävling, hehe. Han levde life och visade diverse konster på framhoppningen. Inne på banan låg han på rätt mycket, men var ändå mer fokuserad på mig än på allt omkring. Blev en tåfjutt på ett räcke och jag var väldigt nöjd med honom! :)

Ratzia och jag hade verkligen en dålig dag. Först i 120cm var hon jättepigg och springig och tog ner tre bommar. Tänkte att det var nog bra att hon fick gå den klassen först så skulle hon nog vara bättre till 130cm. Tji fick jag. Eller egentligen var hon bättre i 130cm, men på slutet gick musten ur henne helt. Hon var så himla fin och med i alla svängar, men på slutet av banan var det som sagt som att all energi tog slut och fyra bommar trillade. Trist!

Marco var laddad till tusen och låg på som bara den. Han hoppade verkligen jättefint, men två bommar ner där jag kunde ridit mycket bättre. Med facit i hand skulle jag nog låtit honom gå på lite mer och inte försökt hålla i honom så mycket, men det är lätt att vara efterklok :)

Nu ser vi framemot att komma igång med tävlandet igen!

Guldstjärnan i helgen gick till lille Cooper :) Gjorde vårt sista uppsuttna ridpass igår och han var så duktig. Galoppfattningarna kom så mycket lättare och vi tog till och med ett litet skutt över ett kryss i galopp! Kan knappt fatta det. I april kändes det som en omöjlighet att sitta upp och nu har vi flera gånger ridit i alla gångarter, travat över bommar och små kryss och styrningen fungerar ändå rätt bra :)

Nu ska vi bara gå lite promenader innan beteshagen är klar och det är dags för ett välförtjänt sommarlov!





Förra veckan var vi på sista tömkörningen med Cooper för Nina Fox Stark. Han var så duktig och han fick även agera modell då Nina hade en fotograf och filmare med sig. Har varit otroligt roligt att vara med på tömkörningskurs och till hösten ser jag framemot att åka med honom igen :)



Den här bilden tog Ninas fotograf :)




Världens bäste hovslagare Per var hemma förra veckan och fixade nya skor på alla hästarna, förutom på Cooper då som bara verkades :)



Han är verkligen social den här lille killen. Lämnar de andra hästarna i hagen för att komma och prata. Känns fantastiskt att vi fått så fin relation och skapat förtroende till varandra <3



Vädret har varit galet bra de senaste två veckorna och man ska inte klaga, men oj vad varmt det har varit! Marco låg och sov i sin utebox i princip hela dagen igår. Så trött, lille gubben. Skönt för honom att ha sin utebox så han kan gå in och sova på dagarna och sedan gå ut på kvällarna/nätterna när det är svalare :)



Bill :)



Inte ett tecken i ansiktet, men så himla söt med sin uppsyn :)



Ratzia på hoppträning för två veckor sedan. Då var hon i storform, hoppas vi hittar tillbaka dit till nästa tävling :)



Pussar från Kaxxi <3



Hedda och Ratzia på uteritt :)


Fler videos på Instagram - aamaziingsara :)


Läst 53972 ggr Kommentarer Kommentera

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.



Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Arkiv



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.