Saras vardag

Hej! I söndags åkte jag bort till Kungsbacka för lite hoppning med Marco och Bill. Byggde upp en studs och två enkelhinder. Var ju ett tag sedan Marco hoppade, så han var supertaggad och tyckte det var jättekul!

I tisdags kom Nina Fox Stark hit för att hålla tömkörningslektion för Cooper och mig :) Har tömkört honom ett par gånger nu efter betet och det har inte varit helt lätt. I början av passen har han varit ganska tjafsig i munnen och inte riktigt velat ta stöd, men sedan när jag har jobbat honom ett tag har det släppt och han har tuggat på bettet och varit nöjd.

På lektionen däremot gick det toppen från start! Cooper var verkligen jätteduktig och det var så roligt! Är verkligen toppen att få sådan proffshjälp som går bredvid hela tiden och förklarar på ett bra sätt. Nina tyckte att han såg fin ut i kroppen och att han var lättlärd. Vi introducerade skänkelvikning för honom och de två första gångerna gick han mest vägen, men nästa gång flyttade han sig fint och förstod vad jag menade. Jättekul! Nina kommer var tredje vecka, så nästa gång ska jag tömköra Cooper igen men även rida för henne på Bill. Spännande!



Löshoppning med Cooper i förra veckan :)

Igår skulle vi egentligen åkt till Helsingborg med Bill för att tävla. Skulle tävla fredag, lördag och söndag så vi skulle åkt ner igår eftermiddag. På förmiddagen fick vi meddelande om att tävlingarna blev inställda då de hade haft en sjuk häst på anläggningen :( Tråkigt, var så taggad på att åka iväg på meeting, men så kan det bli. Åkte och hopptränade på kvällen för Lennart och Bill kändes fin. Har efteranmält till en annan tävling i helgen. Ska bli kul att starta inomhussäsongen nu :)



Rakade Bill i början på veckan. Ska ta Marco någon dag också, men det är verkligen sååå tråkigt tycker jag. Tar sådan tid :P

Idag åkte jag bort till KRK igen med Marco och hoppade i stora paddocken. Så himla härligt och han är verkligen laddad. Längtar till det blir tävling igen :) När vi kom hem tränade jag uppsittning på Cooper. Som jag skrev i förra inlägget har jag ridit på honom en gång sedan han kom hem från betet, och då satt jag upp på stallgången och red upp till paddocken, som jag gjorde hela tiden i våras. Dock märktes det att han blivit lite större ändå, för det var inte lika lätt att rida ut ur stallet som innan betet. Det gick bra, men kändes lite trångt, så vill inte göra det igen just in case något händer och han blir rädd. Så nu måste vi helt enkelt träna uppsittning utanför vår trygga zon om det ska bli någon ridning! Så idag gjorde vi så att jag satt upp och av på honom inne i stallet tre gånger för att känna av läget, och allt gick toppen. Tog ut honom ur stallet och ställde upp honom framför Marcos hage där det är en grind och sedan trådar på sidorna, så det ändå blev lite inramning. Lovisa stod med slickeburken som han smaskade på och jag kunde sitta upp utan problem. Otroligt skönt! <3



På träning för Lennart igår. Lägg märke till kepsen! Pensionär. Dock har Bill och jag sagt att han absolut inte får gå i pension :)


Läst 66985 ggr Kommentarer Kommentera

Hej! För snart två veckor sedan hämtade vi hem Cooper från betet :) Han var där i drygt två månader och gottade sig med andra unghästar. Har tömkört honom några gånger sedan han kom hem, ridit på honom en gång samt löshoppat (film på Instagram - aamaziingsara). Blir spännande att se hur utvecklingen går den här hösten. Han är fortfarande högre bak, så hoppas han bygger på lite mer fram snart.



Han kom ihåg det där med att åka transport i alla fall. Kunde lasta honom själv när vi hämtade honom :)





Bill är glad att ha sin brorsa hemma igen så han kan bossa runt och busa med honom <3


Bill och jag har varit på två tävlingar sedan förra inlägget. Först var vi i Hermanstorp och hoppade 120cm. Då hoppade han fantastiskt fint och kändes superbra! Var en tidshoppning och jag vågade svänga lite snävt med honom och kände att han var med i alla svängar. Det blev en felfri runda och vi kom fyra!!









Helgen efter var det sista utomhustävlingen för i år, på vår hemmaplan Kungsbacka ridklubb. Då hoppade vi både 120cm och 125cm. Även här kändes han jättefin i 120cm och hoppade återigen en felfri runda och blev placerad. Så roligt!!




I 125cm gjorde han också en toppenrunda men han smet faktiskt på sidan på första hindret!! Vet inte vad han fick för sig där, men kände när jag vände upp mot ettan att han inte var med mig och bara flöt ut i svängen. Sedan hoppade han som sagt jättefint, petade ner uthoppet ur kombinationen men känslan var riktigt bra. Tidigare har han ju hoppat så stort och väldigt mycket uppåt, vilket så klart gör det jobbigt för både honom och mig. Jag har försökt supporta honom ordentligt fram men utan att det ska bli forcerat, vilket inte alltid är lätt. Men nu de senaste tävlingarna har han varit mycket mer avslappnad i sin hoppning och hoppat mer normala språng, så jag hoppas utvecklingen fortsätter åt det hållet! :)




Nu har det varit mycket fokus på Bill det senaste. Marco har känts fantastisk hela året och hoppat jättefint, men för ett tag sedan fick jag en känsla när jag red i paddocken att han inte var helt som vanligt. Bokade in en tid hos veterinären för att kolla upp honom men då var han hur fräsch som helst!! Men eftersom han har ett dåligt ben med en gammal skada så gav vi honom en boost med vita blodkroppar. Det har han inte fått sedan i mars förra året, så gjorde honom gott :)



Trim i manegen häromdagen :)

Förra veckan tog jag Hedda på banhoppningsträning för Amanda. Har hoppat henne lite hemma, studs och serier, för att hålla igång och för att hon tycker det är så himla roligt. Nu fick hon åka och hoppa fina hinder och hon tyckte det var huuur kul som helst! Bara lågt och för skojs skull. Pensionärshoppning <3






Läst 47270 ggr Kommentarer Kommentera

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.



Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Mest lästa

Arkiv



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.