Saras vardag

Hej! I början på veckan blev det mest uteritter för hästarna. I torsdags hoppträning med Bill för Lennart. Han hoppade riktigt fint! Hade flera olika linjer, både på böjt och rakt spår, och utmaningen var att ha rätt tempo in på linjen då vissa var åt det korta hållet, andra flyta på. Väldigt nöjd med Bills hoppning och känsla :) Jag försökte även tänka på att hålla min underskänkel still, som Rolf-Göran sa till mig. Det är svårt, men han sa att det bara är att ha disciplin och tänka på det hela tiden. 

Eftersom Marco hade hoppat för Roffe på lördagen så hoppade han inget under veckan. Däremot blev det dressyrlektion på fredagen för Görel med både Marco och Bill, för att rida igenom dem inför lördagens tävling. Båda hästarna kändes mjuka och lösgjorda :) 

Så i lördags åkte vi ner till Halmstad för tävling. Bill hoppade två klasser, 115cm och 125cm, och Marco hoppade 125cm. När vi kom ner såg vi att vi hade fått punktering på ett av hjulen på transporten!! Som tur var hade vi ett reservhjul hängandes längst fram på transporten och i bilen fanns domkraft m.m. Så mamma och jag lastade ur hästarna och Fredrik bytte hjul snabbt och lätt. Skönt att han var med :) 

Sedan var det dags att börja rida fram Bill. Red och hoppade fram i paddocken ute. Han kändes fin och inne på banan var han felfri i grunden och rev näst sista i omhoppningen. Synd, men var en bra runda! 

Till 125cm hade det börjat snöa. Red fram inne i manegen den här gången och Bill kändes fortfarande fin. Det var väldigt tight mellan hans starter då han startade sist i 115cm och sedan som nummer fyra i 125cm, men det var inga problem. Inne på banan kändes han ännu finare än i 115cm och den här gången gjorde han en felfri runda. Superkul!

Sedan var det dags för Marcobus. Han var taggad, men fokuserad. Kändes jättefin inne på banan och gjorde en felfri runda som räckte till en fjärdeplats! :) <3

Snöade en del när vi lämnade Halmstad, men hemma var det lugnt. På söndagen blev det en tur i skogen för Marco och Bill, så fick de vila igår istället, för då kom snön hit! När jag åkte hem från jobbet igår kväll snöade det rejält och det var KAOS på vägarna. Många som säkert inte bytt däck än.

Idag skulle jag tränat för Görel, men paddocken var oridbar och vi vågade inte ut och åka med transporten på morgonen då det var glashalt. Fick tyvärr ställa in träningen, hoppas att det här töar bort så vi kan träna nästa vecka istället :)

Efter lunch vågade vi ut och köra med transporten, så då åkte vi bort till Kungsbacka Ridklubb och red i en av manegerna. Fortsatte att träna så som vi gjort för Görel de senaste veckorna och Marco kändes extremt fin!! Med Bill var det dock liiite kämpigare. Precis när jag började rida honom så tog de in ridskolehästarna utanför och när de galopperade förbi utanför skvätte det upp på väggarna, så då var han väldigt spänd och på tårna. Så det tog lite längre tid än vanligt att få honom helt avslappnad, men efter det gick han fint :)

Beroende på vädret imorgon så får vi se om det blir manegen igen eller om vi förhoppningsvis kan rida ute. Jag broddade hästarna idag, men de har inga snösulor, så är det kramsnö kvar får vi hålla oss inne.

Cooper vilar denna veckan också, men nästa vecka ska jag börja sätta igång honom så smått igen. Några veckors vila har förhoppningsvis gjort honom gott :)



Bill i Halmstad i lördags <3



Finaste Marco efter prisutdelningen <3

Filmer från helgens rundor finns som vanligt på min Instagram - aamaziingsara :)


Läst 68443 ggr Kommentarer Kommentera

Hej! Igår var det dags för clinicen "Från start till mål med Rolf-Göran Bengtsson" på Kungsbacka Ridklubb, och Marco och jag hade äran att få vara med att rida. Så roligt!
Vi träffades på klubben ett tag innan clinicen skulle börja och jag var först på plats. Såg att Roffe satt vid ett bord, så tänkte att nu måste jag gå dit och göra en "confession" innan jag ska rida. Vi fick nämligen ett infomail för några dagar sedan om bl.a. clinicens upplägg, tider osv, och där stod det bland annat att vi i vår grupp skulle sitta av våra hästar inne i manegen och gå banan tillsammans som vi sedan skulle hoppa. De som känner mig vet att jag inte går banan och skulle jag någon gång göra det så stegar jag inte, utan kollar bara hur hindren står. Har liksom aldrig från början lärt mig det där med att stega och hittills har det ändå fungerat hyfsat. Så fick erkänna det för Roffe att det jag var mest nervös för inför kvällen var att gå banan. Han skrattade bara och undrade hur jag gjorde på tävling om jag var först i klassen, men eftersom banbyggarna idag är så smarta så står ju i princip alla hinder på samma plats under hela dagen, så för det mesta går det att titta på klassen innan och banskissen så brukar det lösa sig :) Han tyckte det var intressant! 

Clinicen började med en intervju med Roffe, sedan var det dags för första gruppen där det var tre stycken femåriga hästar som reds med fokus på grundridningen och mycket bommar. Jag hann se en liten stund innan jag var tvungen att åka hem och hämta Marco. Efteråt red Roffe själv tillsammans med Pontus Hugosson och då var det också fokus på grundridning men även en del hoppning. Väldigt kul att se Roffe in action på en häst som han aldrig tidigare ridit. 

Sedan var det dags för min grupp där jag red tillsammans med Clara Lindgren och Sussie Blomqvist. Denna sista del av clinicen kallade de för "Tävlingsmomentet" och vi gick banan tillsammans (men Roffe skötte stegandet, haha). Det var en lång bana med 18 hinder och 20 språng. Många olika linjer, både på böjt och rakt spår, och hinder som kom väldigt fort ur sväng, så det gick inte att fundera på annat under tiden, om man säger så. Fullt fokus! 

Vi hade travat och galopperat lite i lilla manegen innan vi kom in i stora, så efter att vi hade gått banan travade och galopperade vi lite till så att Rolf-Göran fick en uppfattning av oss ryttare och hästar. Vi började sedan att hoppa fram på ett räcke och sedan en oxer, precis som på tävling, och han berättade lite hur man kan tänka när man hoppar och rider fram. Hoppade sedan banan och Marco kändes superfin och fokuserad. Laddad och pigg så klart, men skötte sig utmärkt! Jag har laddat upp film på min Instagram, aamaziingsara, där ni kan se när vi hoppar banan samt även höra Roffes kommentarer efteråt. Jättekul och inspirerande, och jag tar med mig tips och trix för framtiden! :)

Allting var jättefint och proffsigt ordnat av Riders Event och Kungsbacka Ridklubb. 350 personer kom och tittade och det var verkligen en lyckad kväll!



Så roligt att få rida för en sådan legend!! 


Läst 38127 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
07
2022

Hej! I lördags tränade jag dressyr med Bill och Marco för Görel och kände att de blev ordentligt lösgjorda och mjuka inför söndagens tävling :) Efteråt blev de badade och knoppade och jag gjorde i ordning all utrustning m.m. På söndag morgon bar det av till Ängelholm. Hade aldrig tävlat där tidigare, men det var väldigt bra. Två utebanor att rida fram på, bra framhoppning och bra tävlingsbana. Dessutom uppsutten veterinärbesiktning. Blir fler och fler tävlingar som har det och jag gillar verkligen det. Känns säkrare :)

Bill hoppade 120cm, bedömning A:0+A:0 med totalfel. Han kändes fin på framridning och framhoppning. När vi kom in på banan var han något spänd, men han hoppade en fin och felfri runda! Väldigt nöjd! :)

Sedan hoppade Marco 140cm, också bedömning A:0+A:0 med totalfel. Han hoppade helt fantastiskt på framhoppningen och inne på banan var han superfin!! Hoppade otroligt bra och spänstigt, men in i andra kombinationen låg vi mitt emellan och istället för att driva på började jag backa, så då blev det ett stopp. Red på på nytt och fick till en bättre distans och hoppade klart resten av banan superfint. Så det blev 4 fel (och ett tidsfel) men var supernöjd med hans hoppning! :)

Filmer på Bill och Marcos rundor finns på min Instagram, aamaziingsara <--

Idag fick de gå en lugn promenad i skogen och även Cooper fick gå en liten tur i skogen i skritt och trav. Han har vilat 1,5 vecka nu, så han var pigg och framåt :)

Den här veckan väntar hoppträning med Bill för Amanda och på lördag är det dags för clinic för Rolf-Göran Bengtsson på Kungsbacka Ridklubb där Marco och jag ska få vara med. Ska bli superkul!! Har ni inte köpt biljetter än kan ni göra det här https://nortic.se/dagny/event/40680 :)





Foton på Marco från 140cm i Ängelholm igår. Eisengarten Photography.


Läst 32461 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
01
2022

Hej! I onsdags förra veckan var jag på hoppträning med Cooper för Amanda. Han gjorde en superbra träning och Amanda tyckte det såg ut som att han växte, så vi sa att det var dags för lite vila nu. Tränade dressyr för Görel på fredagen, och efter det har han vilat. Han har på dressyrträningarna ibland varit lite stissig och speciellt i galoppen, men tror det är för att han växer och har svårt att hålla ihop allt, men i fredags gick han så fint! Jättelugn och harmonisk. Kändes bra att avsluta med ett sådant pass nu när han ska få lite vila från krav och jobb. I och med att han är känslig med uppsittningarna så kommer jag sitta upp på honom och eventuellt ta någon promenad i skogen bara, men som sagt, det kommer vara kravlöst nu några veckor :)

Han var hos Vivi på Svensk Hästrehab igår och gick på vattenbandet, vilket han gör cirka varannan vecka, och då passade vi även på att mäta honom. Han hade växt två centimeter sedan vi mätte honom sist, vilket ändå inte var så länge sedan, och han är fortfarande högre bak, så känns som att han har lite till att växa i.

Marco och Bill hade en lite lugnare vecka förra veckan. Marco gick också dressyrträning för Görel i fredags och kändes jättefin! Bill däremot var reklamhäst i fredags! Jag har en kompis som har tagit fram groomingprodukter till hästar, Always Your Friend, och Marco och Bill har aldrig varit så rena. Finns flera olika schampon, balsam, utredningskräm, glansspray osv. Ni kan hitta produkterna här https://alwaysyourfriend.se/sv/always-your-friend/always-your-friend-equine-line/?7792835=g-name-a-48-1-filter:JTdCJTIyZmlsdGVyJTIyOiU1QiU1RCwlMjJwcmljZSUyMjolN0IlMjJtaW4lMjI6MCwlMjJtYXglMjI6OTk5OTk5OTk5JTdEJTdE :) Min största favorit är ju helt klart torrschampot. Verkligen ett måste när man har skimmel! Men i fredags som sagt fick Bill vara modell för Always Your Friend. Vi badade honom, knoppade och gjorde honom superfin, sedan åkte vi bort till en manege för att filma content till deras Instagram. Riktigt kul! Så in och kika på alwaysyourfriend_equine på Instagram för att se lite filmer på Bill :)




Kolla så fin inför filmning :)

Ikväll var jag iväg på banhoppningsträning för Amanda med Marco och Bill. Båda hästarna kändes magiska! En bana med hinder som kom fort ur sväng, flera olika linjer, trekombination m.m. Kändes bra! Imorgon blir det uteritt, torsdag markarbete, fredag uteritt, lördag dressyrträning och på söndag tävling :) Hoppas formen håller i sig <3 Filmer finns givetvis på Instagram, aamaziingsara, och där finns även filmer och bilder på vår nya valp, Zelma <3 En liten labradortjej! In och kika :)


Läst 29936 ggr Kommentarer Kommentera

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.



Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Arkiv



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.