Therese

Här kommer två videos på LILL-LADY från helgens tävling. Det är 115 rundan på lördagen och 120 rundan söndag!

Hon kändes jättefin båda rundorna! Hon är den hästen av mina tävlingshästar som är mest ansträngande att hoppa en bana på, hon har så mycket rörelse i hela kroppen när hon hoppar och i galoppen så jag blir lite trött efter en runda!

LILL-LADY blickar ut över banan innan det är vår tur att gå in.

I måndags så hade de vilodag de tre hästarna som tävlade och gick bara i hagen, igår longerades de och idag är det skritt ut i skogen den långa rundan. De andra hästarna har haft samma upplägg de här dagarna. 
Nästa tävling är lördag vecka 31 och därefter blir det tredagarstävling över helgen v 32.


Läst 35741 ggr Kommentarer Kommentera

Det blev en bra tävlingshelg i Christinehamn. Det var första gången vi var där och tävlade och det var jättebra på alla sätt och vis. En mysig tävlingsplats, bra arrangerat och trevligt! Tack för bra tävlingar!

Tävlingsbanan.

Framhoppningshinder, med blommor och postlådor, kul när även framhoppningshindren är fina!

Vi kom dit på fredagskvällen och installerade oss, kollade läget så vi visste vart framridning, framhoppning, tävlingsbanan och allt var. Parkerade lastbilen och åt middag och spelade spel. Vi har roligt tillsammans i gänget, det är viktigt. Kvällsfodrade och planerade lördagen. 
För oss var det lugna förmiddagar både lördag och söndag då jag inte tävlade förens efter lunch. 

Hästarna var ute på promenad på förmiddagarna, och det var LORD, LOVELY och LILL-LADY som var med, kanske ska nämna det innan texten drar iväg!

På lördagen hoppade LILL-LADY först 115 klassen och hon var jätteglad att vara på tävling! Drog en bockserie efter ett av hindren på framhoppningen! Inne på banan skötte hon sig och hoppade felfritt! Bra start på helgen!

LILL-LADY, kolla noga så ser ni Towes fina knoppar!

LILL-LADY startade sedan 120 klassen. Flummig som hon kan vara så hoppade hon de två första hindren bra, för att sedan hitta fokus på något annat och rev hinder tre-fyra-fem. Jag tänkte bara, ok, fortsätt, lite mer galopp, en liten smackning så hon fattar att vi faktiskt är på tävlingsbanan! Och jodå, det hjälpte, Jaha ska jag hoppa! Så resten av banan felfritt och jättebra! 

LOVELY LADY SB, 130 klassen!

LOVELY och LORD hoppade 130 klassen på lördagen, båda hoppade felfritt och vi kom fyra och sjua! Härligt!

Towe och jag med LOVELY och LORD, stolta över deras placeringar i 130 klassen. 

Söndag och LILL-LADY hoppade 120 klassen. Lång banan med elva hinder och tretton språng. Hon gjorde det galant och var felfri, jätteroligt!!!

LILL-LADY påväg mot en felfri runda!

Stolt Björn med sin häst!

LORD och LOVELY hoppade först 130 klassen, bra rundor tyvärr med ett varsitt nedslag, annars hade båda varit placerade igen. 

LOVELY högt över sista hindret i 130 klassen.

Sen var det helgens höjdpunkt, 140 klassen! Startade båda hästarna och LORD var först ut. Lång bana med elva hinder och fjorton språng, både tre och tvåkombination. Det var omhoppning efteråt för de fyra bästa ekipagen.

LORD, 140 klassen!

LORD kändes jättefin och hoppade runt med ett pet, så synd att bommen inte låg kvar på ett räcke. Det visade sig att resultatet räckte för att komma med till omhoppning då det bara var två felfria och min tid var snabb så vi var med som fjärde ekipage. 
Men innan jag visste det så startade jag LOVELY och det var hennes andra start i 140 klass.

LOVELY över sista hindret i 140 klassen.

Hon gjorde det så bra, kom i mål med två nedslag. Treans plank som hon rev och en bakbom på sjuans oxer. Resten hur bra som helst! Kombinationerna inga problem så det känns jättekul att även hon hoppar de här klasserna nu!

Omhoppningen med LORD gick fint, han var med i svängarna och vi hade bäst tid men det blev en fjärdeplats efter vårt nedslag då de andra höll sina resultat. Extra Grattis till Jens som var dubbelt felfri med sina hästar och vann och var tvåa!

Jag var jätteglad för vår fjärdeplats och jag kan säga att jag var extra glad att LORD inte hittade på någon bakutspark över något hinder som i Kumla! 

LORD nosade på de gulliga tjejerna som skötte prisutdelningen.




Läst 47660 ggr Kommentarer Kommentera
JUL
21
2017

Whoops så har en hel vecka sprungit förbi! Det får bli en liten återblick på veckan som gått. 
Hästarna hoppades förra torsdagen, en markarbetes övning som vi gjort på träningen för Jos Kumps. Nyttig men svår. Så på fredagen skrittade de ut i skogen och jag åkte på en semestertripp till Varberg över helgen! Hästarna reds då ut i skogen och longerades. 
Innan vi åkte till Varberg så åkte vi till Askö hingststation med CARLINA och BONNAIRE på morgonen. Förhoppningsvis går allt bra så får BONNAIRE ett syskon nästa år, då CARLINA är betäckt med BRAVOUR igen! 

Trippen till Varberg var tillsammans med Björn och min mamma och pappa och vi hälsade på Björns familj som bor på västkusten. Björn och pappa var ute på en åttatimmars fisketur i lördags och fiskade makrill och andra fiskar. Det var pappas födelsedagspresent från oss, att åka ut och fiska! De hade en mycket lyckad dag med strålande sol, fint väder, ingen blåst=inga vågor och de fick upp massa fisk!

På söndagen spöregnade det och då åkte vi till Ullared och shoppade på Gekås! Hur kul som helst och det var en fullpackad bil som rullade hemåt i måndags!

I tisdags så red vi ut och konditionstränade hästarna. Jag är så glad, för vi har mycket grusvägar här och den vi bor efter går långt upp i skogen. Nu har vi inte ridit och konditionstränat upp för den på säkert ett år för efter att timmerbilarna kört där i några månader så grusade de upp vägen med grovt väg-grus, inte så ridvänligt. Jag fick en ide om att rida upp och kolla hur underlaget var nu ett år senare och till min stora glädje så var det jättebra!

Gruset är nedkört och det har vuxit upp gräs i mitten på vägen, till och med sviktade det så vi kunde rida i både trav och lugn galopp! Jag är så glad att vi kan rida där igen, det är det mest perfekta att konditionsträna på kuperad grusväg i flera kilometer. Hästarna får styrketräna när det går uppför och nerför samt konditionen samtidigt. Den svängen vi rider tar en timme och tio minuter. 

I onsdags så joggades hästarna lätt och på eftermiddagen var det födelsedagskalas för tvillingarna Erik och Alice (min systers barn) som fyllde fem år!

Födelsedagsspex!!!

I onsdags hämtade vi även hem CARLINA och BONNAIRE från Askö, om två veckor är det dräktighetskontroll så vi får hålla tummarna att allt går bra!

My är glad att BONNAIRE är hemma igen, hon älskar fölet!

Igår hoppade jag hästarna, byggde upp en enklare bana. De var alla pigga och fina!

Idag blir det skritt och i eftermiddag åker vi mot Värmland och Kristinehamn för tävling lördag och söndag. 

Nu ska jag laga lite mat som ska med i helgen och så ska lastbilen packas och hästarna tvättas!


Läst 26423 ggr Kommentarer Kommentera
JUL
13
2017

Jahapp, då var det redan torsdag. Min dag började med morgonfodring och utsläpp av några hästar. Frukost till mig själv och sedan utsläpp av resten av hästarna (några hästar äter hö inne och andra ute därför uppdelat utsläpp). Körde fram en ny hörulle till stallet och en upp till lösdriften. Fixat med lite grejer och vid klockan ett hade jag tid hos sjukgymnasten Johan. Efter att jag flög av på tävlingen så har jag haft ont i nacken, mellan skulderbladen och ryggen. Malande smärta som sitter i hela tiden och i natt vaknade jag av att det gjorde ont.
Som tur var hade Johan en tid idag! Han fick loss mina stelheter, det knastrade som när man krossar knäckebröd när han fixade nacken. Jag dansade ut till bilen på lätta moln och var tvungen att ringa Björn i ren glädje över att det inte gör lika ont längre!!!

Strax ska vi åka och hämta en pall med spånpellets sedan ska jag rida fyra hästar. Hovslagaren kommer ikväll och skor lite häst sen blir det grillkväll!

Red ut i skogen i förrgår, här på DON och Maja på STEFFE.

I brist på andra bilder så kommer en film från igår när jag red LILL-LADY på gräsvallen. Där trimmade jag även de andra hästarna igår, så härligt!


Läst 17036 ggr Kommentarer Kommentera

Igår var det ponnytävling och Maja och Steffe tävlade!

Framridningen!

Det var deras andra grästävling och första gången de gick rakt in i 85 centimeter. Förra tävlingen debuterade de på den höjden felfritt och igår hoppade de felfritt igen! Så duktiga!

Det är roligt att vara tränare och följa deras utveckling!

Planen som vi hade var att om det gick bra i första klassen så skulle det bli debut på 95 centimeter.

Eftersom det gick så bra, banorna var bra så blev det debut och en rosett även efter den rundan!!!

En rolig förmiddag på ponnytävling och när vi kom hem så firade vi med pizza!

Jag tänkte även att om det finns någon som vill lämna ponnys på inridning, utbildning och tävling så tar jag emot ponnys också. Med två duktiga tjejer i stallet som rider och tävlar ponny och jag som tränar dem så kan det bli ett bra upplägg.
Så har du/ni ponnys ni vill lämna i träning? Eventuellt söker vi även för längre samarbete och tävling. Kontakta mig på 070-7975888 eller mail stallbacktorp@hotmail.com


Läst 22028 ggr Kommentarer Kommentera
JUL
08
2017

Dagen efter pappas födelsedag, igår, så körde vi hö. Det har legat slaget några dagar och det är vänt en gång. Igår var det dags att stränga och rulla ihop det! Vi tar in vårt eget hö och torrhö. Det behöver flera dagar fint väder och absolut inget regn för att det ska bli riktigt bra. Så igår vid halv nio började pappa stränga, sen tog jag över den traktorn och pappa balade. Tio timmar satt jag och skumpade i den gamla traktorn och strängade hö!!!!

Allt "rullade på" bra förutom ett stopp i balmaskinen på kvällen. Då får man krypa in i den och få ut allt hö, inte roligt med höboss precis överallt! Pappa och Björn fick skruva och meka men efter en timme fungerade allt igen och det sista höet rullades ihop.
När allt var rullat var det bara att koppla traktortåget och köra hem allt för att stapla in det. Regnet skulle komma idag vilket det gjorde och då vill vi inte ha de fina höbalarna stå ute.

Traktortåget med höbalar som jag körde hem inatt!

Klockan två i natt var vi färdiga, hökörning non stop i sjutton timmar!
Det var en tredjedel av allt hö som ska in. Resten ska slås så fort vädret blir bra igen.

Pappa körde in balarna och jag vilade en stund på en stol!

Sen sov jag gott vill jag lova och vaknade till regn! Gissa om det var en bra känsla att allt hö var under tak då!

På eftermiddagen har jag ridit och hästarna fick ett joggingpass i ridhuset. Här är det LOVELY! tack till mina duktiga tjejer som fixar med hästarna och stallet när jag körde hö, riktigt teamwork!


Läst 25927 ggr Kommentarer Kommentera
JUL
07
2017

Pappa hade födelsedag igår och vi firade honom hela dagen, från morgon till natt!!!! Så trevlig dag och många vänner som kom och firade pappa. GRATTIS ännu en gång lilla pappa!!!!smiley

Fin bild på pappa som min kompis Linda fotat!

Själv så börjar jag få en stabilare hjärna och kände igår att jag börjar må bättre efter den lilla hjärnskakningen jag fick när jag flög av i lördags. Hela veckan har jag haft tryck i huvudet och mått illa. Nu känns det mycket bättre, förutom nackspärr!! Så jag ska dra på mig hökostymen, hörselskydd och hoppa in i hövändan och stränga hö hela dagen idag. Solen skiner, höt är torrt och tjejerna hjälper mig och skrittar ut alla hästar i skogen så blir det både motionerat och hö rullat. Teamwork!


Läst 25295 ggr Kommentarer Kommentera

CARLINAs hingstföl som ska heta BONNAIRE SB är nu lite mer än två veckor gammal. Pigg och busig som bara den. Jag kallar honom för krokodilen för han ska gnaga på allt, tänderna börjar växa fram så det kliar väl?
 

Hans namn BONNAIRE är en god champagne. Vi var på provning hos det champagnehuset när vi var i Frankrike för två månader sedan. Var ju tvungen att veta om champagnen var god så jag inte döper honom efter något som inte smakar gott!!!
  

Sötnos!
 

God champagne!
 

Hej, hej!!!
  

Mor och son kopplar av!
 


Stolt mor med sin son!


Läst 27791 ggr Kommentarer Kommentera
JUL
04
2017

Här kommer först LOVELYS 130 runda från i lördags. Felfri och placerad på sjunde plats!

Sen har vi 140 rundan, debut på höjden! Ett nedslag på hinder nummer två, resten klockrent! Blev placerad som sexa!!!

Hon är en fantastisk häst som älskar att tävla, som vill göra rätt hela tiden och gör det! Placerad i båda klasserna, hon har varit placerad på varje tävling som hon gjort i år tror jag? Ska göra en koll på det!


Läst 25806 ggr Kommentarer Kommentera

Hej på er! En vecka har rullat förbi och den har varit innehållsrik! Måndag och tisdag förra veckan tränade jag för JOS KUMPS. Nyttig träning för både mig och hästarna. LORD, LOVELY och LILL-LADY hade jag med till träningen och fick bra hjälp med alla tre. Tyvärr har vi knappt tagit några bilder från träningen men en del film som kommer upp senare i någon vlogg kanske.

LOVELY och jag innan träningen.

Efter två intensiva träningsdagar så fick hästarna skritta ut i skogen och njuta av livet!

Onsdag förra veckan så firade vi min systerson Filip som fyllde åtta år! GRATTIS igen lilla Filip!

Lillasyster Alice hade finklänning på födelsedagskalaset, jag körde sommarstilen!

I lördags var vi i Kumla och tävlade. Måste börja med att säga Tack Kumla för jättefina tävlingar. Framförallt så var det så trevliga och hjälpsamma funktionärer!

På bilden har vi LILL-LADY som hoppar fram. Jag tycker att det var perfekt med framhoppning i det stora svala ridhuset!

Vi behövde inte trängas då de flesta valde att hoppa fram ute. Perfekt med valmöjlighet och även framridning i det lilla ridhuset.
LILL-LADY fick gå rakt in i en 120 klass för första gången och gjorde det jättebra. Det är en stor bana med massor att titta på, hon blev lite spänd när vi kom in men jag red runt överallt innan start så det släppte och hon bjöd framåt, nästan för mycket!!! Hon rev båda utsprången i kombinationerna, hon behöver mer rutin och styrka, för övrigt jättebra och jag var så glad när jag kom ut. Tänk att man kan vara så nöjd fast det inte är felfritt. Men det är inte bara det som räknas alla gånger. Utan helheten, hur hästen kändes, hur vi tog oss runt, sprången, inställningen , resan hit osv. Jag tror att om ett år och lite till, då kommer hon vara riktigt bra!

LORD och LOVELY hoppade sedan 130 klassen. Båda två hoppade superfint och felfritt och blev placerade!!! Så duktiga!


LORD på banan.

Towe och LORD!

Sista klassen för dagen var en 140 hoppning och den startade jag både LOVELY och LORD i. För LOVELY var det debut i 140 utomhus! Det var en rejäl banan, en riktig 140. Grundomgången var tio hinder med tolv språng!

Jag går banan!

LOVELY hoppade helt fantastiskt, vilken häst!!!! Det kändes inte för svårt, hon är så modig och har ett stort hjärta! Vi fick fyra fel, rev hinder nummer två, fick lite trångt på de sju sprången, jag blev lite lurad på hennes stora galopp och borde ha tagit tillbaka lite. Men resten, WOW!!! Dessutom räckte det till sjätteplats så hon blev placerad i sin 140 start också!!!!

Vilken GLÄDJE efter vår runda! Både Björn och jag är så glada för våra fina hästar!

Tillbaka till lastbilen och byta häst!

Hästbyte från LOVELY till LORD.

LORDs 140 start var jättebra, tills vi kom till hinder nummer åtta och han lägger av en riktig bakutspark i luften över hindret så jag hamnar i obalans och flyger av!!!! Asså mamma Mia!!!! När jag låg i sanden tänkte jag bara, fan-skulle det sluta här, när vi var felfria och han hoppade så bra!!! Kände i ögonvrån hur någon tittade på mig, och det var LORD som stod kvar som ett frågetecken och tittade på mig, ungefär som Vad gör du där nere?!!! Där stod han tills Björn kom in och tog honom och sjukvårdarna tog hand om mig.
Nu gick det ganska bra, jag slog i huvudet ordentligt och det känns fortfarande, det gör ont i huvudet. Lite öm i höften men annars är det ok. Lite "vila" så går det nog över på några dagar.
Så ja, det var en innehållsrik dag! Synd på flygturen när hästen hoppade som en miljon!

Prisutdelning till fots efter avfallningen! LOVELY sjätteplacerad i 140!!!!

Sjukvårdarna höll koll på mig eftersom det flimrade lite för ögonen men det gick över som tur var!

Med syrran på lastbilstrappen, hon var glad att storesyrran klarade sig bra!


Läst 37513 ggr Kommentarer Kommentera

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.