Portugal-bloggen

Hej på er!

 

Igår fick jag veta att det ska vara en clinic i helgen för OS-ryttaren Goncalo Carvalho. Den kommer att hållas på min gamla arbetsplats, Classical Equines. Manuel ringde och hörde om det fanns platser kvar, vilket det gjorde, så han och jag ska få rida båda dagarna :) Jag ska rida Princess (den svarta som jag har lagt upp bilder på) och Manuel rider Queeny. Det ska bli så himla spännande, jag är taggad till tusen! Inte varje dag man får chans att träna för en så välmeriterad ryttare.

 

Goncalo tävlade en lusitano på OS, ni kanske redan har koll på det. Hästen heter iallafall Rubi och tillsammans tog dem sig till final i London. De gjorde en, enligt mig, fantastisk kür och jisses vad den hästen kan piaffera!

 

Nu går jag mest och längtar till helgen, men det har varit en bra vecka än så länge. Jag har ridit Princess på utebanan då underlaget är lite bättre nu när det inte har regnat. Det är fortfarande tungt, men förhoppningsvis får vi fibrerna nästa vecka så då håller vi tummarna att det ska bli bra. De nyblivna 3-åringarna har fått ha sadel för första gången. Allihopa skötte sig fint och gjorde ingen stor sak av det. Dem är i och för sig vana vid att ha longergjord och det var tydligen inte så stor skillnad. Jag har suttit på Ullisses för första gången igår. Jag tror jag har nämnt honom tidigare, han är iallafall på igångsättning efter att ha varit borta från arbete i ca 1 år pga strul med hovarna. Han känns fräsch och fungerar bra att rida. Jag gör såklart inget tufft arbete. Jag har bara jobbat i skritt och travat ett par varv åt båda hållen. Hoppas hoppas att han kommer gå att sätta igång för fullt. Tror det är en häst man kan ha mycket roligt med då han är välutbildad och har rutin på tävlingsbanorna.

 

Nu ska jag sova!

 

Astrid

 

 


Läst 10232 ggr Kommentarer Kommentera
JAN
05
2013

Hej alla!


Igår kväll kom Laura på besök. Vi hade en trevlig middag och idag har hon sett mig rida Queeny och Elmo. Vi tog en långlunch med familjen och sen tog vi en rundtur i det nya stallet på andra sidan av vägen. Det är en gård som ägs av min chef, han har byggt ett superfint stall med 15 boxar, ridhus 20*40 m och ett hus med rum och kök. Det är hur mysigt som helst, det är en familjegård som är över 300 år gammal och även om det är nyrenoverat finns mycket bevarat.

 

Jag är väldigt glad att jag har lärt känna henne och vi har en hel del gemensamt. Dessutom är "min" familj så otroligt varma och välkomnande så det är bara roligt att ha vänner här.

 

 

Manuel fotade lite när jag red Princess på utebanan. Enjoy

 

 


Läst 10552 ggr Kommentarer Kommentera
JAN
04
2013

Har haft en alldeles underbar dag idag.

 

Började med att jobba två av unghästarna som inte ännu är inridna. Dem skötte sig exemplariskt bägge två, både i hantering och vid longering. Efter det tog jag och Carolina en uteritt med Venturoso och Elmo. Det var helt ljuvligt, vi fick rida ganska långt efter små vägar där vi mötte en hel del bilar. Jag fortsätter fascineras över lusitanons temperament. Elmo är just fyllda 4 år och stencool! Min egen Bobo hade nog fått hjärtslag efter 100 meter på dem smala vägarna. Slutligen kom vi till skogen och berget. Vilken vy! Klarblå himmel, man kunde se hur långt som helst och lukt av eucalyptus. Det finns värre sätt att tillbringa en förmiddag på.

 

Efter lunch red jag stona Queeny och Prinsessan. Jag testade att rida på utebanan, som tyvärr är lite för blöt och klafsig ännu. Att det var lite tungt gjorde dock att båda hästarna jobbade på riktigt bra. Kändes som att rida runt på moln! Jag red såklart inte länge på det underlaget, men när jag kom in kändes dem framme och lösgjorda. Fina fina tjejer :)

 

Dessutom fick jag massor med beröm från "bossen", som tycker att jag har gjort ett bra jobb med Prinsessan och att hon har utvecklats så mycket på kort tid. :D

 

Avslutade dagen med att longera buspojken Falcao. Även om han försöker bita tag i inspänningstyglarna eller longerlinan och viftar med frambenen emellanåt, så var han riktigt duktig idag. Mycket mer avspänd och istället för att dra in nosen och busa så suger han tag och går på framåt när jag ber om det. Det tar sig!

 

Det är så fantastiskt kul att jobba med hästar och jag kan inte förstå hur lycklig lilla jag är som har världens bästa jobb. Dessutom är familjen helt underbar och jag känner mig som en medlem efter bara tre veckor.

 

 

Med ett leende på läpparna säger jag sov gott!

 

Astrid


Läst 11615 ggr Kommentarer Kommentera

People, nu kan jag blogga igen! Det var webbläsaren som var problemet, även om jag har haft internet explorer på den förra datorn. Jaja, problemet är löst. Stort tack till Johan på hippson för rådgivning :)

 

Mitt infirande av år 2013 var det lugnaste på länge. Mycket skönt att slippa stressa vilka och vart man ska vara. Vad man ska ha på sig osv. Nu hade jag och mormodern i huset en underbart god middag. Familjen befinner sig nämligen i Andorra på semester, så det är jag och mormor som håller ordning i huset (hon i huset och jag i stallet). Hon pratar ingen engelska överhuvudtaget, bara portugisiska och tyska. Jag håller mig till portugisiskan. Men vi har trevligt tillsammans och lyckas kommunicera rätt bra med varandra. Efter alldeles för mycket mat och sötsaker vandrade vi över gatan till några kusiner (? släkt på något håll), drack portvin, åt mer sötsaker och jag försökte hänga med i samtalen. Gick sådär. På tolvslaget skålade vi champagne och vid 1 gick vi hem och sov. Självklart kikade jag in till hästarna innan jag gick och la mig.

 

 

2012 har varit ett händelserikt år. Jag har varit på tre olika jobb och det känns rätt skönt att ha bestämt för att stanna här i ett år. 2013 blir med andra ord mer stabilt och förhoppningsvis med mindre beslutsångest. Men det har hänt så många bra saker 2012, jag har lärt känna nya människor och hästar som förgyllt min tillvaro. Jag har utvecklats i min ridning, jag har totalt fastnat för we och fått många roliga minnen att bära med mig. Dessutom har jag lärt känna mig själv väldigt bra. Jag känner mig stark och trygg i mig själv, jag klarar ju av så mycket mer än jag trott. Det är en av dem saker som är så utvecklande att åka iväg från allt man känner till och är van vid. Man tvingas att utsätta sig för olika situationer/människor och lära sig att hantera dem. Jag tänkte att jag bara ville bli en bättre ryttare och hästmänniska, men under min tid här har jag insett hur mycket mer som kommer på köpet. Jag känner mig typ som superwomen! De flesta dagar iallafall, de dagar jag inte gör det tar jag på mig min super t-shirt och då får jag styrkan tillbaka. :)

 

Jag tror och hoppas att 2013 blir ännu ett fantastiskt år med nya möten, utveckling och roligheter. Jag har bara varit här i tre veckor och älskar mitt jobb. Mina löften för detta år är att försöka stanna upp och njuta av hur bra jag har det. Jag ska även bli bättre på att ha kontakt med dem jag bryr mig om, inte vara rädd för misstag (de är bara en lektion i livet), följa mina drömmar och vara ödmjuk fast stå på mig när det behövs.

 

Årets första dag var väldigt vacker. Under gårdagen regnade det ordentligt och allt var grått. Idag satt jag och red Prinsessan på eftermiddagen då solen höll på att gå ned. Himlen var rosa och gav ett häftigt ljus. Hästen kändes super och jag tog in allt det fina. Livet är för underbart ibland.

 

 

God fortsättning!

 

Astrid

 

 

Min Super-t-shirt


Läst 11791 ggr Kommentarer Kommentera
JAN
01
2013

Läst 11059 ggr Kommentarer Kommentera

Astrid Hedman skriver om sina dagliga äventyr i Portugal, där hon arbetar som beridare och tävlar dressyr samt WE.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Mest lästa



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.