Portugal-bloggen

Oj vad tiden går fort! Nu är det bara en vecka kvar tills vi ska flytta hästarna till den fina anläggningen i Esposende. Jag är väldigt taggad och det ska bli kul med ett nytt kapitel. Vi ska besikta ett par av hästarna och Jupiter är såld. Jamaica och Altivo har vi inte några köpare till än. Altivo kommer få gå ut på bete och betäcka, sedan vet jag inte vad planen kommer vara, men troligtvis blir han pensionär. Det känns väldigt tråkigt då han är så otroligt fin att rida och han har massor kvar att ge. Men kan han gå ute i flock med stona tror jag han kommer vara rätt nöjd med livet ändå. Hade han varit valack skulle han nog varit lättare att sälja. Jag har försökt få med mig honom och satsa på EM men min chef vill satsa på de yngre hästarna istället. Jag kommer fortsätta åka till Renato ett par förmiddagar i veckan och jobba de som är kvar.

Ett annat roligt projekt nu när vi flyttar är Portugal Equestrian. De har startat upp med ridsemester på anläggningen och jag kommer vara ansvarig för working equitation. Jag åkte dit och hade mina första lektioner denna vecka. Det var paret som köpte Giesta så vi hade redan träffats. Tror detta projekt kommer bli toppen och det går även att rida hoppning, dressyr och uteritter. Mycket spännande saker på gång som ni hör. Vill ni veta mer eller boka kan ni gå in på hemsidan www.portugalequestrian.com eller kolla deras instagram portugal_equestrian.

Förra helgen var jag i Örebro och hade träningar. Det var så roligt och alla som var med red så himla bra. Det spelar ingen roll vilken nivå man är på så länge man försöker och har en bra attityd. Många fina hästar som var med och alla verkade nöjda med sina pass. Fick även träffa mitt kusinbarn Sigge för första gången. Han har blivit 4 månader och är ett riktigt charmtroll. Längtar till sommaren då jag ska upp till Piteå på semester och får umgås med hela familjen.

I tisdags blev Indio valack, kastreringen gick bra men tog lång tid. Det ser ut att läka fint, men man får vara noga med att hästen rör sig flera gånger om dagen och spola med kallvatten. Han kastrerades ståendes vilket jag hört är ovanligt i Sverige. Här har jag varit med om både ståendes och liggandes, men jag tycker det är skönt att göra ståendes. Vår veterinär är höggravid så hon skulle bara vara med och övervaka. Hon har en ganska nyutbildad tjej som hoppar in nu när hon snart ska ha barn. Men Indio var inte så lätt att skära, även om hans uppförande var utmärkt. Men det slutade med att Joana satte sig på huk och gjorde nästan hela kastrationen med sin stora mage. Tror veterinärer i Sverige inte skulle gjort samma sak och med all rätt. Det slutade väl och tror hon ska föda sin bebis i veckan som kommer.

Har ni något ni skulle vilja att jag skrev om eller om ni har några frågor om stället jag ska flytta till? Kommentera här nere eller mejla mig på astrid_hedman@hotmail.com

Stor kram och ha en fin vecka!

Astrid

Det är ju så roligt att ha lektioner! Men lite trevligare temperatur i Portugal där vi har runt 25 grader nu ;)

Brille får vara snygg i solen.


Läst 43238 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
06
2019

Jag kom hem från Skåne måndag eftermiddag och sedan var det full fart hela veckan. Lektionerna i Skåne gick väldigt bra, många ekipage och rätt många nya ansikten. Kul att se att grenen växer! 16-17 mars kommer jag åka till Örebro och ha träningar. Det finns plats kvar ifall någon skulle vara intresserad. Mejla mig på astrid_hedman@hotmail.com eller skriv till Linnea Lycke på facebook.

Så äntligen fick vi en feira i Trofa utan regn! Det är en väldigt mysig feira, även om den inte är så stor finns det mycket att titta på. Vi åkte dit med Indio, Fandi och Falcao fredag morgon. Indio och Fandi har varit lite knepiga att lasta så jag har tränat hela veckan. Båda två gick in klockrent så det var en bra start på meetinget. Väl framme red jag och min elev Ana en sväng på banan innan tävlingarna började. Fandi kändes bra, han var inte tittig men stänger av lite när det är mycket runt omkring. Indio var full med energi men skötte sig. Vilket kraftpaket den hästen är! När jag red honom var det lunch för de flesta, så vi var ensamma inne på banan. Utanför däremot var det säkert 100 barn runt 5 år som tjoade och hejade på oss. Den mest högljudda publik jag ridit för men Indio verkade njuta av all uppmärksamhet. Höjden av miljöträning ;)

Fredag eftermiddag började tävlingarna i working equitation med dressyr. Ana red vid 18 och gjorde en fin runda. Det var hennes andra tävling i working equitation och det är så roligt att ha en elev som tävlar och gör det så bra! De var bara två stycken i hennes klass men hon vann dressyren på 63 %. Jag och Fandi startade 20.30 och jag var nöjd med rundan även om vi hade ett par missar jag helst hade varit utan. Vi kom tvåa på 62 % vilket jag tyckte var lite lågt, men så är det ibland och vi fick ju en bra placering. Lördag var det dags för teknik. Ana var först ut och gjorde en klockren runda. Ett par småsaker som kunde varit bättre men så är det alltid. De fick 63 % igen och vann. Fandi var lite spänd i början av ritten men slappnade av mer och mer. Samma sak där med ett par grejer som kunde varit bättre, men jag var väldigt nöjd i det stora hela. Fandi tyckte vi skulle avsluta med en liten levad vid bordet, fick dock inga extra stilpoäng av domaren.. Märkligt! Vi fick 61 % vilket jag återigen tyckte var lite lågt. Vi kom 4a men hade fortfarande chans på topp 3.

Lördag kväll var det dags för Indio att visa upp sig. Det var modell och gångartstävling som gällde. Först visar man alla 3 gångarter på en 20*40 bana under 3 minuter. Sedan plockar man av sadeln och ställer upp sig på rad med de andra hingstarna medans domarna går runt och tittar på exteriören. Indio blev inte placerad och det var många som tyckte det var orättvist då han rörde sig klart bäst. När vi pratade med domarna dagen efter sa de också att han var en fantastisk gångartshäst, men att ryggen gjorde att han inte blev placerad. Han är sänkt i ryggen av sig själv även om det blivit bättre med arbete. Problemet var att han blev så exalterad av allt och spände upp sig när jag hade honom vid hand. Då höjer han huvudet och sänker ryggen så det ser mycket mer ut än vad det är. Så vi fick bekräftat att det är en fantastisk häst med bra gångarter, men kanske inte rätt typ att avla vidare på. Så därför kommer Indio att bli valack inom en snart framtid och kan fokusera på sin karriär som tävlingshäst. Det är ett beslut jag är mycket nöjd med. Ska de inte avlas på tycker jag alltid man ska kastrera då de kan ha ett mycket bättre liv och mindre skaderisk.

I speeden på söndagen satsade vi på att rida säkert men så snabba vägar som möjligt. Jag var väldigt imponerad över Ana som bara har gjort detta två gånger nu. Hon håller väldigt bra fokus och följer planen. Tror inte hon andas så mycket men det kommer förhoppningsvis också. Hon vann sin klass och var så glad. Fandi fick lite kortslutning på ett par ställen men det han har haft svårt för gjorde han väldigt fint. Men tror jag ska träna mycket speed med honom så han lär sig att trycka på mer utan att spänna sig. Då tror jag han kommer att bli riktigt snabb för han är otroligt vändbar. Med Altivo brukar jag aldrig träna att rida fort, det gör han så bra och blir bara het. Nyttigt att rida olika hästar för alla behöver jobba med olika saker. Jag och Fandi kom 3a totalt och det var mitt mål så jag var nöjd med det. 

Nu fick ni mycket att läsa, hålla saker kort är inte min starkaste sida.

Kram på er!
Astrid
Instagram astridhedman


Jag och Ana rider på banan innan tävlingarna börjar.


Fandi i manövertestet. Gillar ni min nya hatt?


Hoppa kan han!


Hatten flög dock av i speeden.


Indio redo för action.


En kort sekvens av vår presentation.


Läst 43511 ggr Kommentarer Kommentera

Astrid Hedman skriver om sina dagliga äventyr i Portugal, där hon arbetar som beridare och tävlar dressyr samt WE.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.