Avelsbloggen

Jag vet inte hur länge och hur många gånger jag har tjatat på Jonas att han ska köpa en rosa Mullegrimma till ”Tyrbo”. Jag har lixom inte fått ngt gehör från Jonas och sist jag frågade honom sa han bara ”En hingst som ska vara tuff och manlig ska inte ha en rosa fluffgrimma”.  
Ni kanske undrar varför jag inte köper en grimma själv? Jo, det är för att jag tydligen inte får bestämma över min ekonomi för Jonas längre. Enligt Jonas så har det köpts på tok för mkt onödiga hästsaker, men jag vet inte alls vad han pratar om faktiskt. Kontentan är i varje fall att Jonas bestämmer vilka hästsaker som skall köpas och jag måste ha en bra anledning till att varför vi måste köpa just den där extra grimman, det där extra tränset eller det där extra täcket…
I helgen kom jag då på en mkt bra anledning till att vi faktiskt bara var tvungna att köpa en ny fluffgrimma till ”Tyrbo”.

Jag: Jo hjärtat, din favvohäst har fått jättemycket skav av sin lädergrimma. Jag tror att vi behöver köpa ngn typ av fluffgrimma till honom. Du kan ju kolla själv. Han har faktiskt skav och han måste ha en grimma på i hagen.
Jonas: Jaha.
Jag: Vadå jaha han har ju det säger jag ju.
Jonas: Aja, jag får väl kolla på hans skav när vi fyller vatten på betet i kväll.

Mycket riktigt tyckte då även Jonas att han hade lite skav vilket resulterade i ett besök på Hööks dagen efter. Jag gick raka vägen fram till Mullegrimmorna och tog tag i en rosa och sträckte upp den i luften likt ett barn som hittat värsta bästa grejen i en leksaksaffär.
Jonas skakar på huvudet och säger bestämt NEJ men menar att han är ok med att köpa en orange till sin ögonsten.
End of story – Alla är glada.


Visst är han gullig i sin mullegrimma? :-) Tjejerna i hagen bakom står och tittar avundsjukt på honom. ;-)


Måste tacka alla er för den respons jag fick på mitt senaste inlägg.
Tycker verkligen att det är kul att ni engagerar er i mina tankar, både om ni skriver positiva eller negativa kommentarer. Tack!

Jag måste faktiskt erkänna att jag varit lite negativt inställd till att jobba hästarna bettlöst. Varför vet jag inte men tror att en bidragande orsak kan vara att jag under en lång tid jobbade med hästar i tävlingsstall på högsta nivå. Där fanns det oftast bara en linje och det tänktes inte så mkt utanför boxen.
Vår 5-årshingst Atom aka Tyrbo har dragits med ett långvarigt tandproblem. Det har gjort att jag fått tänka väldigt mycket utanför boxen då tänderna även satt en hel del följdspår. Om jag skulle berätta allt i text skulle jag nog kunna skriva en bok om det hela och det har jag inte tid med just nu ;-)
I vilket fall så glömde jag tränset häromdagen när jag skulle tömköra Tyrbo och kände att jag inte orkade åka hem för att hämta det då klockan var strax före 22 och jag ville inte bli ännu senare än vad jag redan var. (Vi arrenderar ett stall med mark några min hemifrån). Tänkte, äsch jag ska ju bara vara på banan som har staket så jag testar att köra honom i grimma. Sagt och gjort gick vi upp till ridbanan och började känna lite på hur det fungerade. Lite svårt med styrningen i början men när han sedan förstod det hela så var han så nöjd. Vågar nästan påstå att det var ett av våra bästa tömkörningspass hittills.


Tyvärr var det väldigt mörk ute så kvalitén blev inte så bra, men ville ändå föreviga första tömkörningspasset med grimma. :-)


Blev så hooked på idén att börja jobba honom mer bettlöst framöver så stack, några dagar efter, iväg och köpte ett Sidepull (utan Jonas vetskap, tog pengar från myntsamlingen) Jag provade det, inte helt genomtänkt på vår ”Tömkörautepåvägarnadag” igår. Kom på efter cirka hälften av turen att vi var ute på vägarna men det gick bra ändå. Vi travade tom på grusvägarna i lugn trav och han lyssnade super och nästan bättre på sidepullen än tränset med bett. Vi kom hem båda två samtidigt och framförallt hade jag en väldigt nöjd hingst på gången efter passet.


Härlig kvällsrunda igår med mkt nöjd hingst!
  
Fortsättning följer helt klart på detta tema!


Läst 42511 ggr Kommentarer Kommentera

Maria Oscarius driver Stall MJ där hon föder upp hästar för framför allt dressyr.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.