Avelsbloggen

Vilken sommar vi har haft. Stallet har varit helt fullt med sommargäster från juni till sista augusti. Jag är verkligen så glad att vi år efter år har förtroendet att ta hand om fina tränings- och tävlingshästar under några veckor när deras ryttare åker på semester. Vissa hästar vilar helt och går bara i hage och promeneras, medan jag håller igång andra hästar med tömkörning utöver den dagliga promenaden och lång hagvistelse.
  
Jag tror att en av anledningarna att vi har så många bokningar och återkommande kunder är att vi alltid skräddarsyr varje hästs vistelse hos oss. Den ena vill ha flugtäcke och skydd på sig, några vill ha dem ute dygnet runt men att de ändå får komma in några timmar och äta sina tillskott. Listan kan göras lång och jag försöker så gott det går hitta lösningar på alla önskemål som våra kunder har. Det är även väldigt kul att se de hästar som har varit här flera år på rad hur de känner igen sig när de lastas av och på direkten finner sig i våra rutiner.
  

Detta är en fantastiskt fin hopphäst som vi har haft förmånen att ta hand om.

Vi hade som mål att bara visa ett föl i år = Graciano MJ efter Springbank – Floricello. Vi har hela tiden känt att han skulle kunna få Stall MJ att lyftas upp till skyarna…men han blev aldrig visad hahaha.
  

Graciano MJ aka Grasse.
 
Vi anmälde honom till Mälardalens visning på Stjärnborg den 12/8, då hade han kommit in i en hemsk växtfas och var SÅ ful så att vi inte ens själva ville titta på honom utan att känna en viss gråt i halsen. Ja, jag vet att föl växer men han var extremt ful. Då bestämde vi att ta med ”Gittan” på visningen istället då vi ju redan hade betalt avgiften. <
  
Vi åkte dit och var så besvikna över att vi inte fick visa ”Grasse” och var faktiskt lite nedstämda och bittra. När vi lastar ut Gittan och mamma Greta, som för övrigt hatade att ha bett i munnen och undrade om detta verkligen var nödvändigt, skiner Gittan upp som en sol och verkar trivas med att vara på äventyr. Väl inne på banan visar hon upp fantastiska kvalitéer som vi inte riktigt har sett innan och slår till med 84,0 % och kommer totalt 3:a av 17 visade gångartsföl och är därmed också, med råge, kvalad till fölchampionatet på Strömsholm.
  
Hon är också en av vinnarna i Lövstas tävling, Lövsta Star! Alltså SÅÅÅ himla bra och jag kan lova att vi åkte hem väldigt glada. Vad som även är väldigt kul, om jag har förstått det hela rätt, är att Gittan är Sveriges högst bedömda föl efter Demand… Hur kul lixom!!!
  
 

Nästa gång vi anmälde Grasse var till Mälardalens visning i Märsta den 26/8. Även där fick vi skippa visningen med honom då han fortfarande var alldeles förskräcklig i kroppen för att visas upp utanför sommarbetets staket. Då fick han ersättas av ”Svarten” istället som även hon var inne i en växtfas men vi valde att visa henne ändå men med vetskap om just detta. Även hon slår då till med ett kval till fölchampionatet. Förvisso med en ngt mer blygsam poängrad än Gittan men ändå.
  
 
Lägg namnet Grace MJ på minnet ;-) Hon är efter DeLorean - Rambo.

Jösses vilka föl vi har fått i år, Jonas och jag är så himla glada över detta.

Jag vill passa på att pusha lite för Gittan som är till salu. Den som köper henne får verkligen ett väldigt fint föl för en mkt rimlig peng. Vi var så nöjda med hur Gittan såg ut när hon föddes så nu ligger det ett helsyskon på bakning som förhoppningsvis föds våren 2019.

https://www.hippsonmarket.se/classified/16543/


Läst 45182 ggr Kommentarer Kommentera

Maria Oscarius driver Stall MJ där hon föder upp hästar för framför allt dressyr.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.