Avelsbloggen

Jag är som en människa som avger ett nyårslöfte om att börja träna, jag lovar att börja blogga och hålla i det haha. Som jag tidigare har skrivit älskar jag verkligen att blogga men behöver skärpa mig att planera in det i min kalender, det som inte står där existerar inte i min värld ;-)

Vi har tagit en rad beslut den senaste tiden och en sak är att vi ska sälja vår uppfödning/avelssto Brandy MJ. Hon har fått 3 fantastiska föl och hon är en perfekt mamma som sköter alla fölningar perfekt. Detta gör beslutet extra svårt men då vi sparat ett sto efter henne, Juwel MJ f.21 efter Sibelius-Ampere, samt att vi ska dra ned på stoantalet föll lotten på ”Brickan”. Hon är en frisk och sund individ och sattes i avelsboxen då vi inte ville sälja henne just då. Vi är på jakt efter någon som antingen vill avla vidare på henne eller någon som vill sätta igång henne och ha som ridhäst. Vi har några intressenter men vi får se hur det blir.


Brandy MJ aka Brickan efter Ampere-Landlord-Nebraska-Utrillo

Något som är extra kul är att vår uppfödning Hpnotiq MJ efter Springbank-Floricello (Brickan som jag nämnde ovan är moster till ”HP”) gick rådgivande bedömning i höstas och blev rekommenderad vidare till årets Bruksprov. Han kastrerades dock då fokus på sporten alltid har varit prio 1 men det är ändå himla kul att nämnden såg talangen i honom och ville ha honom vidare. Han lovordades för sitt fina temperament vilket också är himla roligt. Hans gångarter är stora och han är stor så han har fått tid att växa i sin kropp men en bra avvägd träning.  Är så tacksam att Linnéa köpte honom och som även ger honom en fantastisk utbildningsstart i livet med Lina Dolk i sadeln. I kväll åker han med Lina till Danmark där hon under en tid ska vara hos Daniel Bachmann Andersen och träna – huuuur spännande är inte det? Längtar redan på att få höra vad Daniel tycker/säger om HP och se filmer.

 
HP med Linnéa och Lina vid unghästtestet där han fick Diplom.

Förra årets absoluta höjdpunkt var helt klart att Bizzan aka Bizet Gersdorf på sista försöket blev dräktig. Hon tog sig på första försöket under hela säsongen med hade resorberat på 17 dygn p.g.a. att det låg några cystor i vägen för att blåsan skulle kunna växa sig större. Vi körde hela säsongen ut då vi kände att det var värt det p.g.a. hennes ålder och att hon kanske inte har ett till föl i sig. Jag trodde aldrig att det skulle gå vägen så när vår veterinär Eva-Mari var ute för att dräktighetskolla stona i början av september och hon säger att Bizzan var dräktig stod jag men öppen mun och fick inte ur mig ett ord haha. Helt fantastiskt och föds nu detta föl levande och är frisk detta är det fasen ett jäkla mirakel!!

 
Bizzan, från tävlingshäst till att vara världens bästa mamma. Älskar henne så orimligt mycket och är glad att vi får leasa henne från hennes ägare Helene.

Nu ska jag ut ock mocka lösdriften, ta in lite hästar och göra dem redo inför natten.
Vi hörs snart igen och jag hoppas att ni orkar hänga med mig i denna nystart, igen ;-)


Läst 35468 ggr Kommentarer Kommentera

Maria Oscarius driver Stall MJ där hon föder upp hästar för framför allt dressyr.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.