EM15-kollen

EM 2015

I den här avdelningen samlar vi all vår EM-bevakning. Du hittar resultat, nyheter, intervjuer, bildspel och mycket mer.


SEP
13
2015

Sverige kvalat till OS i Rio de Janeiro 2016Glatt gäng efter målgång under söndagen!
Foto: Svenska Ridsportförbundet
   
Uppdatering klockan 16.31:
Nu står det klart att Tyskland segrar i EM, Storbritannien tar silvret och Frankrike belönas med brons. Sverige slutar på en femteplats, men är som sagt klart för OS 2016.
  
Individuellt slutar Sara Algotsson Ostholt och Reality på 23:e plats, Anna Nilsson och hennes Luron på en 31:a plats, Louise Svensson Jähde – som enbart red individuellt – slutar på plats 39 och Niklas Lindbäck på plats nummer 40.

Resultat


Foto: Skärmdump från SVT Play

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 15.44:
Jippie! Sara Algotsson Ostholt gör det – Sverige är därmed klart för OS i fälttävlan 2016. Det blev ingen felfri runda för Sara, ekipaget fick 12 fel. Det såg stundtals ut som att Reality blev lite lång och galopperade iväg. Laget missar EM-medalj, men som sagt – det blir OS!

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 15.14:
YES! Snyggt ridet av Anna Nilsson, 8 fel – men ekipaget är i mål! Nu hänger det på Sara Algotsson Ostholt, fullföljer hon sin ritt blir det OS. Nu håller vi tummarna!
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 13.13:
Efter första delen ser det ut som att Sverige har OS-kvalet i sin hand. Det gäller dock för Anna och Sara att ta sig i mål – då hamnar vi på kvalplats till OS i Rio.
Niklas gick i mål med 17 fel på hinder. Det här är ridsport när den är som mest spännande. En av Spaniens ryttare vägrade nämligen ut sig – så de har inte längre chans till OS-kval.
  
Louise Svensson Jähde fick två rivningar, men Viva 29 har verkligen debuterat EM med väl godkänt betyg.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 11.11:
Strålande nyheter från Blair Castle, samtliga svenska hästar gick igenom besiktningen och är redo för start i dagens banhoppning. Om vi ser till OS-kvalet, som ändå är det stora målet, ökade Sveriges chanser avsevärt när en av Spaniens hästar inte visades upp vid besiktningen. Det betyder att samtliga av spanjorernas ritter kommer att räknas.

Missa inte den spännande upplösningen strax efter lunch, samtliga länkar finns här nedan.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

FÖRHANDSINFORMATION

I dag är det dags att dela ut de åtråvärda EM-medaljerna i fälttävlan vid Blair Castle i Skottland. Även de otroligt viktiga OS-platserna till Rio de Janeiro 2016 står på spel.
  
Första utmaningen under söndagen är veterinärbesiktningen, som äger rum klockan 10.15. Det är samtliga hästar som fullföljt terrängbanan, och vars ryttare vill rida dagens banhoppning, som visas upp för FEI-veterinärerna.
Därefter börjar banhoppningen klockan 12.30, där startordningen utgår från lördagens resultatlista. Ledaren från lördagen, Michael Jung, startar därmed sist.
  
Mästerskapet beräknas vara slut klockan 16.35, då priscermonin ska äga rum.

Start- och resultatlista
Aktuell ställning, individuellt
Aktuell ställning, lag

Sändningen från SVT börjar klockan 12.25, den går att se både på SVT2 och i SVT Play.

Länk sändningen
Länk, FEI-TV


Läst 65969 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
12
2015

Fälttävlans-EM: Svenska laget på en femteplats


Uppdatering klockan 17.07:
Riktigt bra jobbat Niklas! Det blev nervöst när ekipaget fick en utbrytning på ett av hindren. Niklas Lindbäck höll sig dock kall och fortsatte sin fokuserade ritt. Detta betyder att Sverige är med till morgondagens hoppning, och har arbetat sig upp för att fortsatt ha ett OS-kval inom räckhåll. Inför morgondagen ligger laget på en femteplats.

Här hittar du lagställningen efter terrängen
Här hittar du individuella resultat
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _  

Uppdatering klockan 16.39:
Nu är det riktigt, riktigt spännande! Italiens sista lagryttare har brutit terrängen, och de var vårt största hot om kvalplatsen till OS. Det betyder alltså att största fokus för Niklas Lindbäck är att ta sig i mål. 

Håll tummarna nu!

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 16.00: 
Nu går det riktigt bra för de svenska ryttarna! Sara Algotsson Ostholt på Reality 69 går i mål med ett stort leende på läpparna och belönas med en "high five" från sin man Frank. Det såg lätt ut för Sara på den tuffa banan i regn och lera – och nu gäller det. Kommer Niklas Lindbäck klara utmaningarna? Vi håller alla tummar för att det går bra ute på banan, då har Sverige OS-kvalet i sin hand igen. Kom igen nu!
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 14.45:
Regnet fortsätter att ställa till det för ryttarna, hästarna och banpersonalen i Blair Castle. Flera ekipage har gått omkull i leran, många på ett och samma ställe. Nu har arrangören gjort sitt bästa för att säkra upp hindren i den aktuella backen, men när ett av hindren hade flyttat på sig beslutade man att ta bort det helt. Svenska Louise Svensson Jähde är en av ryttarna som blev stoppade ute på banan för att ge banpersonalen tid att säkra upp hindren. Hon gick i mål med tidsfel, men var felfri på hinder. Det såg riktigt bra ut för ekipaget, som kommer att bli ännu vassare i framtiden.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 13.57:
YES! Härligt Anna Nilsson och Luron – vilken ritt i terrängen! Ekipaget är felfritt på hinder, men drar på sig tidsfel. Det har blivit riktigt halt på vissa ställen ute på banan, men Annas Luron klarar samtliga svårigheter med bravur. Riktigt härligt att se hennes glädje efter ritten, och hur det svenska teamet sprang efter ryttaren och hästen när de kom in i mål. Glatt!
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 13.43:
Wow! Michael Jung på mästerskapets yngsta häst, åttaåriga Fischer Takinou, rider en otroligt imponerande runda. Ekipaget är det enda som har klarat maxtiden hittills. Kan det måhända bli ännu en medalj för den tyska ryttaren?
Snart ser vi svenska Anna Nillson på banan.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 12.47:


Arkivfoto: Tomas Holcbecher

Nej nej, vilken mardrömsstart för svenska laget. Johan Lundin tappar balansen efter ett av nedsprången och faller av Johnny Cash. Både häst och ryttare såg ut att klara sig bra, men nu är han alltså ute ur tävlingen. Rent resultatmässigt betyder det att nu räknas alla återstående svenska lagekipage i terrängen.

Här faller Johan Lundin, ett klipp från SVT:

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 


Niklas Lindbäck och Cendrillon - bästa svenska ekipage efter dressyren. Foto: Svenska Ridsportförbundet

FÖRHANDSINFORMATION

Efter en stark inledning för det svenska laget i dressyren är det nu dags för lördagens terräng. Även om ryttarna har reagerat på att banan inte är allt för tufft byggd, varken på höjden eller till svårigheterna, så finns det en sak som kan göra det tufft – leran. Ludwig Svennerstål påpekade tidigare i veckan att om den skotska leran kommer fram, då blir terrängen riktigt tuff.
  
Följ den spännande terrängen via SVT1:s livesändning från klockan 11.55, eller på SVT Play och FEI-TV.
  
De svenska ekipagens starttider är följande:
12.36 Johan Lundin/Johnny Cash
13.44 Anna Nilsson/Luron
14.12 Louise Svensson Jädhe/Viva 29
15.20 Sara Algotsson Ostholt/Reality 69
16.32 Niklas Lindbäck/Cendrillon
Startlista

Länkar till livesändningar
SVT Play
FEI-TV

FEI-TV har lagt upp ett klipp från bangången:


Läst 69531 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
09
2015

EM i Blair: Toppenritt av Lindbäck – Sverige ligger fyraGlad Niklas efter ritten. FOTO: FEI-TV
  
Uppdatering fredag 17.21:
Sveriges sista lagryttare i EM-dressyren, Niklas Lindbäck, fick till en superritt – frågan är om han inte gjorde det bästa travprogrammet i hela tävlingen! Cendrillion gick med bra tryck men vad samtidigt avspänd, hon har riktigt fina gångarter och kontakten med bettet var mycket fin. Sedan blev det lite skruv i en skrittpiruett och en liten miss i ena bytet men vad gör det – 75,94 procent (36,10 straff) är riktigt bra och lägger ekipaget på en individuell tiondeplats. Vi förstår varför Niklas log sig igenom programmet, Cendrillion ser härlig ut att rida!
  
För svensk del ligger vi kvar på fjärdeplatsen inför morgondagens terrängritt, där allt kan hända. Den sänds direkt i SVT1 och Play från 11.55. Missa inte det! 
  
Resultat individuellt
Tv-tider i SVT
  

Sverige ligger fyra efter dressyren, på OS-kvalplats!
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _  


Sara och Reality. Arkivfoto: Sara Sjöborg Wik
   
Uppdatering fredag 13.49:
Sara Algotsson Ostholt på Facebook-hästen Reality fick till en prydlig ritt med bra energi och fin form, dessutom sitter Sara riktigt bra. Tyvärr kom en miss i första galoppombytet vilket kostade, och kanske att hästen var en aning spänd i skritten.
Ryttaren såg inte helt nöjd ut när hon lämnade banan, så här säger Sara till Svenska Ridsportförbundet direkt efteråt:
– Reality kändes väldigt fin och bra förberedd. Jag är lite besviken på poängen, det känns som att tidigare missar inte kostat lika mycket.
  
Domarna belönade ritten med 72,24 procent vilket betyder 41,60 straff. En 14:e-plats i skrivande stund, och Sverige ligger för närvarande kvar som fjärde nation och på OS-kvalplats.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _  

Uppdatering fredag 9.00:
I dag, fredag, rids andra halvan av fälttävlans EM-dressyr vid Blair Castle. Så här startar svenskarna:
13.37: Sara Algotsson Ostholt, Reality
17.02: Niklas Lindbäck, Cendrillon
Ludwig Svennerstål har strukit sig, vilket han berättar mer om här.   

Startlista
Onlineresultat

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering torsdag 17.13:
Louise Svensson Jähde, som deltar individuellt, har nu ridit sitt dressyrprogram med Viva 29. Ekipaget fick några stora missar som blev kostsamma. Bland annat satt inte de två galoppombytena, och Viva blev lite för lydig och stannade upp i en övergång. Ekipaget belönades med 65,19 procent – vilket ger 52,20 i straff.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering torsdag 16.15:
Anna Nilsson och Luron fick till en bra dressyr på 73,8 procent – vilket gav 39,3 straff och placerar ekipaget, som ingår i det svenska laget, bland topp-tio så här långt.
Nästa svensk att starta är Louise Svensson Jähde som deltar individuellt klockan 17.02.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering torsdag 13.15:
Johan Lundin och Johnny Cash inledde med 51,7 straff – vilket är personligt rekord – i och med ett dressyrprogram som belönades med 65,51 procent. Det placerar ekipaget i den nedre halvan av resultatfältet så här långt.

Resultat
Startlista torsdag
Startlista fredagNiklas besiktigar sin Cendrillon vid Blair Castle.
Foto: Svenska Ridsportförbundet

FÖRHANDSINFORMATION

Alla de svenska hästarna klarade onsdagens hästbesiktning på EM i fälttävlan vid Blair Castle, Skottland. Det blev även svensksuccé när Louise Svensson Jähde utsågs till bäst klädda kvinna.
  
EM har med andra ord börjat väldigt bra för den svenska truppen. På onsdagsförmiddagen lottades även startordningen, där Sverige går ut som nummer 13 av totalt 15 startande lag i morgondagens dressyr.
  
Laget uttaget på plats vid Blair Castle
Efter veterinärbesiktningen utsåg förbundskapten Staffan Lidbeck vilka ryttare som ingår i det svenska laget, samt startordningen inför morgondagen. Först ut är Johan Lundin/Johnny Cash följd av Anna Nilsson/Luron, Sara Algotsson Ostholt/Reality och Niklas Lindbäck/Cendrillon.
Ludwig Svennerstål/Franzipan och Louise Svensson Jähde/Viva rider individuellt.
  
Franzipan skickades till holding box
Ludwigs Franzipan var en av de hästar som skickades till holding box under besiktningen, men han godkändes sedan vid en ombesiktning.
– Vi vet att den alltid är lite stel i början, men blir bättre om den får röra på sig. Jag var inte orolig  för att den inte skulle gå igenom, då hade vi aldrig visat den, säger svenska teamets veterinär Lisa Lidbeck till Svenska Ridsportförbundet.

Arrangörens hemsida
Startlista


Läst 74393 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
09
2015

Fem starka, svenska ekipage till distans-EM på lördagAnnelie Eriksson rider EM. Arkivfoto: Eva Oskarsson
  
På lördag avgörs EM i distansritt i Samorin i Slovakien. En sextonmilautmaning med fem svenskar på startlinjen.

– Målsättningen är medalj, säger landslagsledare Annelie Ohlén till Svenska Ridsportförbundet.
  
Svensk distans har vuxit sig stark och landslagsledare Annelie Ohlén ser fram emot EM-starten på lördag klockan 06.00, skriver SvRF i ett pressmeddelande.

– Det känns riktigt bra och gör alla sitt har vi chans på medalj, säger hon.


Toppen inom distansen har blivit bredare och med till Samorin, ett par mil utanför Bratislava i Slovakien, finns fem starka svenskar.
 Varje nation får ställa upp med fem ekipage och de tre bästa resultaten räknas i lagtävlingen.

  
Utslagsgivande bansträckning
För Sverige rider Annelie Eriksson på Shajfaklaan, Sara Henriksson på Elopolda, Camilla Kvarnström på Sokrates, Caroline Franzen på Ganzir och Charlotte Tillman på Varenne.

Totalt deltar 69 ekipage från 21 länder. Den sexton mil långa banan går i fem etapper med så kallade veterinärgrindar mellan varje etapp där hästarna ska komma ner i puls, kontrolleras noga av veterinär och ha sin obligatoriska vila innan det är dags att gå ut på nästa etapp. 
De första EM-slingorna går runt Bratislava och är långa, backiga och utslagsgivande. De sista slingorna är flackare och går längs flodområdet kring Samorin.

Mer information via arrangörens hemsida


Läst 25999 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
08
2015

SVT sänder från fälttävlans-EMDet svenska fälttävlanslaget har ett EM-silver att försvara och en OS-plats att säkra till helgen i Skottland. Arkivfoto: Ida Röök

SVT direktsänder såväl terrängprovet som hoppningen från fälttävlans-EM, som går i Skottland till helgen.

Här följer SVT:s sändningstider:

Lördag 12 september
SVT1 11.55-17.00 – direktsändning från terrängen
Eurosport 21.45-23.00 – eftersändning från terrängen

Söndag 13 september
SVT2 12.25-14.00 – direktsändning banhoppning
SVT2 15.00-16.50 – direktsändning banhoppning
  
Länk till fälttävlanssändningarna på SVT Play


Läst 21970 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
07
2015

EM-laget har laddat upp på precamp: "Är på hugget"Fälttävlans EM-team har laddat upp med paintball. FOTO: Privat

    
Svenska EM-laget i fälttävlan har en viktig uppgift framför sig denna vecka. Tillsammans ska de både försvara silvermedaljen från EM 2013 och kvala in till OS i Rio 2016. Vi ringde upp förbundskapten Staffan Lidbeck för att höra hur gänget har laddat upp.
  
Text:
Annelie Lundkvist 
  
Just nu befinner sig laget i Storbritannien, drygt sex timmars bilväg från tävlingsplatsen vid Blair Castle i Skottland, där mästerskapet avgörs senare i veckan. Sedan i fredags har både hästar och ryttare varit på plats för att finslipa detaljerna i ridningen och växa tillsammans som lag.
Hur är stämningen i laget?
– Suverän! Alla är på hugget och hästarna är i fin form. Vi ser fram emot att få komma iväg till tävlingen.
  
Fokus på mental styrka
Under fredagen valde Staffan att låta ryttarna fokusera på sig själva, bland annat kom Henrik Gustafsson från SOK till anläggningen för att delta hela dagen – mental träning stod i fokus. Enligt Staffan är Henrik en person med stort förtroende bland ryttarna och tillsammans fick de till väldigt bra diskussioner inför vad som komma skall.
I helgen har ryttarna, i sadeln på sina hästar, finslipat detaljer både i dressyren och i hoppningen. Maria Gretzer flög till exempel in för att hjälpa dem med söndagens hoppträning.
Har ni bara fokuserat på träning?
– Nej, vi åkte faktiskt iväg och sköt paintball också. Det var en riktig hit och en tuff match, där ryttarna mötte hästskötarna. Vi har verkligen jobbat för att få ihop gruppen och har gjort saker för att ha roligt tillsammans. Vårt lag är verkligen en bra grupp som trivs ihop.
  
Avrundar med en träningstävling
Direkt från helgens stora tävling i Burghley, Storbritannien, kom dressyrdomare Kicki Klingspor för att hjälpa ryttarna med de sista detaljerna innan avfärd. Måndag har alltså programridning stått på schemat.
– Dressyrprogrammet rids under tävlingsliknande former där vi filmar varje ekipage. Kicki sitter därefter ner med oss och analyserar ritterna, förklarar Staffan.
Klockan 06.00 på tisdag är det avfärd för samtliga mot Blair Castle. För hästarna väntar veterinärbesiktning på onsdagen, därefter startar tävlingarna torsdag. 
  Laget har ett EM-silver att försvara. FOTO: SvRF

Pressmeddelande från Svenska Ridsportförbundet:

"Vi ska kriga om medalj"

Tre dagar kvar. På torsdag drar EM i fälttävlan igång med dressyr. Platsen är skotska Blair Castle och förbundskapten Staffan Lidbeck har målsättningen klar.
– Vi ska definitivt kriga om en medalj.
  
De sex svenska ekipage som representerar Sverige är Sara Algotsson Ostholt med Reality, Johan Lundin med Johnny Cash, Ludwig Svennerstål med Franzipan, Niklas Lindbäck med Cendrillon, Anna Nilsson med Luron och Louise Svensson Jähde med Viva. Fyra ryttare ingår i laget.
– Lagryttarna tar jag ut på plats. Visst har jag redan en idé om vilka det blir, men jag vill se att alla hästar går igenom besiktningen först, säger Staffan Lidbeck.
Efter ett skadedrabbat år är flera av ryttarnas förstahästar inte tillgängliga för EM. Ludwig Svennerstål, Niklas Lindbäck och Louise Svensson Jähde rider alla sina andrahästar.
– Om vi hade haft förstahästarna i laget hade det varit kristallklart att vi skulle gå in och försvara silvermedaljen från EM i Malmö. Som det är nu tror jag ändå det är realistiskt att vi kan vara med och rida om en bronsmedalj, säger Staffan Lidbeck.

OS-kval på spel
Mästerskapet är också sista chansen för Sverige att kvala ett lag till OS i Rio de Janeiro nästa år. Men OS-platsen är just nu sekundär, menar förbundskaptenen.
– Vi kan inte gå in och sikta på att komma femma för att klara en OS-plats. I stället ska vi gå in riktigt hårt och kämpa för den där bronsmedaljen.
Blair Castle ligger vackert på det skotska höglandet i nationalparken Cairngorms, mitt emellan Perth och Inverness. Det vita slottet från 1200-talet omges av kullar och berg. Det är med andra ord en kuperad terrängbana som väntar ryttarna på lördag.
– Det är risk för att det blir blött och tungt i terrängen. Jag tror att det kan bli som på VM i Frankrike förra året med väldigt mycket tidsfel. Det lär inte bara bli en dressyrtävling där ryttarna stannar på sina dressyrstraff, menar Staffan Lidbeck.

Riktiga vinnarskallar
I morgon tisdag lämnar svenskgänget träningslägret i Bishop Burton, öster om Leeds, för att resa mot Skottland. Sista övningen blir programuppridning i dressyr under tävlingslika förhållanden. Ryttarna har också hunnit med bland annat banhoppningsträning och en match i paintball. Och vinnarmentaliteten verkar det inte vara något fel på.
– Det var ryttarna mot hästskötarna. Jag var med ryttarna och vi vann fyra av fem matcher, berättar Staffan Lidbeck.
  


Läst 17643 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
25
2015

Rolex summerar EM i Aachen med en film


Efter två härliga veckor i Aachen har Europa fått nya medaljörer i hoppning, dressyr, körning, reining och voltige.
Rolex, som är en av tävlingarnas sponsorer, summerar mästerskapet i en kort film – med höjdpunkter från den stora arenan i Tyskland.
  


Läst 21064 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
24
2015

Ragnar tar allt större plats i landslagsledningen


En person som hela tiden har synts tillsammans med det svenska hopplaget under EM i Aachen är Ragnar Bengtsson. Men vad är hans roll – och är han månne Sylve Söderstrands "kronprins"? 
  
Text: Annika Grundberg
Foto: Tomas Holcbecher
  
Till vardags är Ragnar Bengtsson knuten till H&M:s sponsorsatsning inom ridsporten, men sedan en tid tillbaka är han även med vid lagtävlingar som backup för förbundskapten Sylve Söderstrand.
– Jag hjälper Sylve och ingår i ledarteamet. Vi är tillsammans många timmar per dag och det gäller att skapa en bra känsla och sammanhållning.
  
Åker med till Arezzo
Tidigare under säsongen har Ragnar följt med de svenska hoppryttarna till nationstävlingarna i division två och efter EM väntar Arezzo.
– Det har blivit mer nu i och med att Henk (Nooren, reds anm.) inte är med som landslagstränare längre. Jag har varit med i Rotterdam, Varberg och Falsterbo. På tävling håller jag mig lite i bakgrunden och hjälper Sylve, självklart är det så att fyra ögon ser mer än två, säger han och fortsätter:
– Det är ett intressant jobb och vi är ett bra gäng. Vi jobbar bra ihop, Jens Fredricson som har haft hand om ponny, Jacob Hellström med ungdomarna och så vi. Vi kan resonera och har högt i tak, så det är mycket lärorikt.
  
Engagerad hockeypappa
För ett par år sedan sålde Ragnar Bengtsson och Paula Törnqvist Henriksdals gård, och slutade med hästverksamheten.
– Dagarna försvinner ändå. Jag har ju mitt uppdrag för H&M och så har jag två grabbar som spelar hockey i Frölunda. Det tar mycket tid, säger Ragnar, som numera bor i Göteborg.
– Vi har fortfarande ett par unghästar, men jag rider inte själv längre.
  
Tänkbar ersättare 
Sedan Sylve Söderstrand gick ut med att han slutar som förbundskapten efter OS nästa år, har Ragnar Bengtsson kommit upp som en tänkbar efterträdare.
– Det pratas så mycket. Jag har mitt jobb med H&M och den dagen jag eventuellt får frågan får jag ta den diskussionen då, säger han, och verkar inte helt främmande inför att åta sig uppdraget – samtidigt som han vet vad det innebär.
– Jag har varit med i ledarteamet ett tag nu och det är ett engagemang som tar mycket tid. Jag har inte fått någon formell förfrågan från förbundet. Sylve har gjort ett fantastiskt jobb med landslaget och det blir svårt för någon annan att ersätta honom.
   


Läst 37631 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
23
2015

[VIDEO] Kom knappt in på banan – men tog EM-guld!Skärmdump från SVT.
  
Vi avslutar kvällen med SVT-klippet på dagens guldmedaljör i EM, Jeroen Dubbeldam. Hans fantastiska världsmästarhäst Zenith blev så upphetsad av atmosfären i Aachen att han inte ville gå in på banan. Trots detta behåller holländaren sitt lugn, backar in och sätter nollan i första rundan. Utan att någonsin bli arg på hästen. Hatten av, snacka om nerver – en sann mästare!

Se klippet här:  

  
Här är Jeroens avslutande runda, där han och Zenith säkrar guldet:

 
En tagen segrare kommenterar guldet – och berömmer sin häst:


Läst 50785 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
23
2015

Bra avslutning av Henrik och Douglas: "Jag är imponerad"Det blev glada miner till slut i EM, när både Henrik von Eckermann och Douglas Lindelöw satte fina rundor. 
  
Europamästare i hoppning blev världsmästarekipaget Jeroen Dubbeldam och SFN Zenith N.O.P. Med bara ett tidsfel i de två avslutande finalrundorna var segern deras.
– När man ser honom rida, hur exakt han är och vilken kontroll han har... Det är det som skiljer oss ryttare åt, säger Henrik efteråt om mästaren.
  
Text och foto: Annika Grundberg 
  
Själv fick Henrik von Eckermann på Cantinero till en fin avslutning på mästerskapet. Fyra fel i första rundan och felfri i andra gav en individuell placering i klassen.
– Jag visste innan att hästen kan göra det, nu har jag fått det bevisat också, säger han och blickar framåt.
– Både jag och Douglas har två hästar som är högst kapabla inför nästa år. Nu hoppas jag att allt stannar som det är och att Rolf-Göran hittar en häst någonstans också.
  
Hoppas på att få behålla hästarna
Det han syftar på är givetvis frågan om han och Douglas Lindelöw får ha kvar sina hästar till OS i Rio nästa sommar.
– Med lite distans kommer jag säkert att vara nöjd, säger Douglas efteråt, om sina två finalrundor där det blev en rivning och ett tidsfel i varje.
– Det är en jättebra häst och jag vill kunna jobba vidare. De känslor jag har efter det här är att Casello är en häst som ska gå OS nästa år, så jag hoppas på att kunna säkra upp honom till hundra procent.
Casello ägs till hälften av familjen Lindelöw och enligt Douglas tittar man på möjligheten att även köpa den andra halvan.
– Jag vet inte hur det blir. Jag är här för att rida i sporten, inte för att tjäna pengar. Visst kan jag sälja en del hästar som inte har kapacitet för den här nivån, men utan hästen kommer man inte långt.
  
Imponerad av Henrik och Douglas
Förbundskapten Sylve Söderstrand var också nöjd efteråt.
– Det blev en bra avslutning. Framför allt för Cantinero och Henrik, efter dippen i fredags. Casello har gått fem stora klasser med den äran.
Han berömmer också Henrik och Douglas attityd och mentala styrkor.
– De skyller aldrig ifrån sig. Jag är riktigt imponerad av dem båda två.
  
Beerbaum har ställt upp för Sverige
Vad gäller ägarfrågorna kring hästarna, och OS nästa år, säger Sylve om Cantinero:
– Det är allas vilja, även Stall Beerbaums, att Henrik ska få behålla hästen. Ludger Beerbaum har varit otroligt generös mot Sverige genom att låta Henrik vara med i nationshoppningar och för det är jag väldigt tacksam.
  
Charlotte Mordasini given i nationslaget
Härnäst väntar nationshoppning i Arezzo och därefter final i Barcelona.
– Charlotte (Mordasini, reserv i Aachen, reds anm.) kommer att åka med till Arezzo och sedan vidare till Barcelona. Hon har ridit lagtävlingar förut, men bara ett par gånger med oss, säger Sylve.
I Barcelona rider även Henrik, Douglas och Peder.
– Vem vi tar ut mer är inte klart än, säger han, innan han tar adjö för det här mästerskapet – ett mästerskap som inte gick precis som förbundskaptenen ville men som slutade bra ändå.
– Dagens resultat blev lite plåster på såren, säger han med ett leende.
    
Världsmästaren blev Europamästare – till direktrapport, resultat och klipp på ritterna


Läst 47713 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 3 4 5 ... 9 nästa » sista » 


Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.