EM15-kollen - Fälttävlans-EM: Svenska laget på en femteplats

EM 2015

I den här avdelningen samlar vi all vår EM-bevakning. Du hittar resultat, nyheter, intervjuer, bildspel och mycket mer.


SEP
12
2015

Fälttävlans-EM: Svenska laget på en femteplats

Uppdatering klockan 17.07:
Riktigt bra jobbat Niklas! Det blev nervöst när ekipaget fick en utbrytning på ett av hindren. Niklas Lindbäck höll sig dock kall och fortsatte sin fokuserade ritt. Detta betyder att Sverige är med till morgondagens hoppning, och har arbetat sig upp för att fortsatt ha ett OS-kval inom räckhåll. Inför morgondagen ligger laget på en femteplats.

Här hittar du lagställningen efter terrängen
Här hittar du individuella resultat
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _  

Uppdatering klockan 16.39:
Nu är det riktigt, riktigt spännande! Italiens sista lagryttare har brutit terrängen, och de var vårt största hot om kvalplatsen till OS. Det betyder alltså att största fokus för Niklas Lindbäck är att ta sig i mål. 

Håll tummarna nu!

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 16.00: 
Nu går det riktigt bra för de svenska ryttarna! Sara Algotsson Ostholt på Reality 69 går i mål med ett stort leende på läpparna och belönas med en "high five" från sin man Frank. Det såg lätt ut för Sara på den tuffa banan i regn och lera – och nu gäller det. Kommer Niklas Lindbäck klara utmaningarna? Vi håller alla tummar för att det går bra ute på banan, då har Sverige OS-kvalet i sin hand igen. Kom igen nu!
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 14.45:
Regnet fortsätter att ställa till det för ryttarna, hästarna och banpersonalen i Blair Castle. Flera ekipage har gått omkull i leran, många på ett och samma ställe. Nu har arrangören gjort sitt bästa för att säkra upp hindren i den aktuella backen, men när ett av hindren hade flyttat på sig beslutade man att ta bort det helt. Svenska Louise Svensson Jähde är en av ryttarna som blev stoppade ute på banan för att ge banpersonalen tid att säkra upp hindren. Hon gick i mål med tidsfel, men var felfri på hinder. Det såg riktigt bra ut för ekipaget, som kommer att bli ännu vassare i framtiden.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 13.57:
YES! Härligt Anna Nilsson och Luron – vilken ritt i terrängen! Ekipaget är felfritt på hinder, men drar på sig tidsfel. Det har blivit riktigt halt på vissa ställen ute på banan, men Annas Luron klarar samtliga svårigheter med bravur. Riktigt härligt att se hennes glädje efter ritten, och hur det svenska teamet sprang efter ryttaren och hästen när de kom in i mål. Glatt!
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 13.43:
Wow! Michael Jung på mästerskapets yngsta häst, åttaåriga Fischer Takinou, rider en otroligt imponerande runda. Ekipaget är det enda som har klarat maxtiden hittills. Kan det måhända bli ännu en medalj för den tyska ryttaren?
Snart ser vi svenska Anna Nillson på banan.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 12.47:


Arkivfoto: Tomas Holcbecher

Nej nej, vilken mardrömsstart för svenska laget. Johan Lundin tappar balansen efter ett av nedsprången och faller av Johnny Cash. Både häst och ryttare såg ut att klara sig bra, men nu är han alltså ute ur tävlingen. Rent resultatmässigt betyder det att nu räknas alla återstående svenska lagekipage i terrängen.

Här faller Johan Lundin, ett klipp från SVT:

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 


Niklas Lindbäck och Cendrillon - bästa svenska ekipage efter dressyren. Foto: Svenska Ridsportförbundet

FÖRHANDSINFORMATION

Efter en stark inledning för det svenska laget i dressyren är det nu dags för lördagens terräng. Även om ryttarna har reagerat på att banan inte är allt för tufft byggd, varken på höjden eller till svårigheterna, så finns det en sak som kan göra det tufft – leran. Ludwig Svennerstål påpekade tidigare i veckan att om den skotska leran kommer fram, då blir terrängen riktigt tuff.
  
Följ den spännande terrängen via SVT1:s livesändning från klockan 11.55, eller på SVT Play och FEI-TV.
  
De svenska ekipagens starttider är följande:
12.36 Johan Lundin/Johnny Cash
13.44 Anna Nilsson/Luron
14.12 Louise Svensson Jädhe/Viva 29
15.20 Sara Algotsson Ostholt/Reality 69
16.32 Niklas Lindbäck/Cendrillon
Startlista

Länkar till livesändningar
SVT Play
FEI-TV

FEI-TV har lagt upp ett klipp från bangången:


Läst 73429 ggr

Fler inlägg

JUL
10
2011

Bildspel från Falsterbo Grand Prix


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

  
Här bjuder vi på ett mastigt bildspel från Falsterbo Grand Prix 2011. Klassen vanns av Patrice Delaveau på Orient Express, med Angelica Augustsson på Mic Mac Du Tillard som omåttligt populär tvåa.


Läs mer om Falsterbo Grand Prix


Läst 30527 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
09
2011

Bildspel från den magiska kürfinalen


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

  
Under lördagseftermiddagen vann Patrik Kittel WDM-küren här i Falsterbo, på svensk rekordprocent! Klicka dig igenom vårt matiga bildspel - och upplev den fantastiska stämningen på plats.

Läs mer om den fantastiska kür-finalen


Läst 32190 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
09
2011

Bakom kulisserna i de internationella stallarna


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Följ med bakom kulisserna i de internationella stallarna under Falsterbo Horse Show 2011. 


Läst 26358 ggr Kommentarer Kommentera


Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.