FHS16-kollen - Caroline föll direkt för segerhästen Zumba

Falsterbo Horse Show 2016

Här samlar vi all bevakning från årets Falsterbo Horse Show. Det blir resultat, bakom-kulisserna, bildspel, intervjuer och mycket mer.


JUL
08
2016

Caroline föll direkt för segerhästen Zumba


Både Zumba och Caroline Persson njöt på prisutdelningen.
  
Femåringarna ställdes inför en utmanande uppgift i dagens final. Att gå in i skuggan i slutet visade sig vara en av de största svårigheterna på banan, som endast tre hästar klarade felfritt.
  
Text och foto:
Annelie Lundkvist
  
Caroline Persson red hem segern på Zumba efter en omhoppning med två ryttare och tre hästar. Talangfulla Stephanie Holmén hade nämligen två hästar till omhoppningen. För Carolines del kunde hon se Stephanies ritt innan det var dags för henne själv, och tränaren Maria Gretzer fanns på plats.
– Det finns ingen som känner hästens föräldrar bättre än just Maria, konstaterar Caroline, och syftar på att Maria både har ridit stoet och pappa Feliciano.
  
"Allt är till salu"
Efter en framgångsrik tävling som detta är det inte ovanligt att buden kommer på de unga hästarna, ägarna måste besluta sig för om de vill satsa mot framtiden eller sälja.
– Allt är självklart till salu, speciellt nu när vi bygger om stallet hemma. Men drömmen är att behålla och rida både unghäst-VM och de stora klasserna. Men man måste vara realistisk, konstaterar Caroline.
  
Teamwork bakom resultatet
För Stephanie Holmén var det en stressig klass med totalt fyra hästar. I omhoppningen blev det tight med hennes båda starter, men hon hade hjälp av lillasyster Nicole som satt med och red på framridningen.
– Jag har även tre fantastiska tjejer som hjälper mig med allt runt omkring och tar hand om hästarna, berömmer hon.
Inför omhoppningen var det arbetsgivaren Peder Fredricson som gav råd om var hon skulle plocka bort galoppsprång och ta snävare svängar. 
– Det är svårt att rida upp mot läktaren och avsluta banan i skuggan. Hästarna blir spända när man vänder upp, förklarar hon.
 
Bästa hästen var med om olyckan
Stephanie har endast ridit Balouca i drygt fyra veckor. Detta efter att den ordinarie ryttaren, danska Jennifer Fogh Pedersen, drabbades av benbrott i samband med den läskiga olyckan med hästlastbilen. Balouca stod med på lastbilen, men samtliga hästar klarade sig utan skador. Nu ser det dock ut som att Stephanie får fortsätta att rida hästen, arbetsgivaren Grevlunda och familjen Björklund har nämligen gått ihop och köpt den.

Resultat



Zumba var på hugget i omhoppningen.


Baluca gick ut först och visade vägen.


En rivning kostade Steffi segern med andra hästen Sienna SN.


Baluca fick ta emot priserna.


Läst 22234 ggr

Fler inlägg

SEP
18
2011

Rolf-Göran har tagit EM-guld!!!!!!!!



Rolf-Göran Bengtsson har tagit det första svenska mästerskapsguldet i modern tid. FOTO: Tomas Holvbecher/Holcbecher.com
 
Söndag 18/9 kl. 18.53: Nu gråter jag och skriver samtidigt, fantastiske Rolf-Göran Bengtsson Ninja La Silla har just tag individuellt guld på EM i hästhoppning. Att han är Europas, och världens, bästa ryttare visste vi redan. Men nu får han medaljen som bevisar det.
Rolf-Göran fick bara ett tidsfel medan Nick Skelton, Carsten-Otto Nagel och Gerco Schröder rev. Gåshud - vilken spänning klassen bjöd på!

/Anki
 
Guld: Rolf-Göran Bengtsson, Sverige
Silver: Carsten-Otto Nagel, Tyskland
Brons: Nick Skelton, Storbritannien
 
Henrik von Eckermann slutade på en fantastiskt fin femteplats.
 
Resultatlista, EM i hoppning


Läst 75787 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
18
2011

Rolf-Göran tar medalj


Söndag 18/9 kl. 18.45: Rolf-Göran Bengtsson på Ninja La Silla red ännu en lysande runda och fick bara ett tidsfel. Eftersom Nick Skelton fick en rivning räcker det till medalj - vilken blir det?

Löpande resultat i klassen
Löpande ställning, individuella EM


Läst 71220 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
18
2011

Henrik nolla – slog chefen Ludger Beerbaum!


Söndag 18/9 kl. 18.33: Henrik von Eckermann på Coupe de Coeur startade elva av de 20 finalryttarna och gick just nolla igen - vilket ekipage! Henrik har faktiskt slagit sin mentor Ludger Beerbaum, som lånat ut hästen till honom, redan. Det såg extremt mjukt och stadigt ut, vi får se vilken placering det räcker till.

Löpande resultat i klassen
Löpande ställning, individuella EM


Läst 71708 ggr Kommentarer Kommentera


Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.