GHS-kollen 2013 - Tinne på "Anton" fyra i världscupfinalen!

Göteborg Horse Show 2013

Här samlar vi all bevakning från Göteborg Horse Show 2013. Nyheter, bakom-kulisserna, intervjuer, bildspel, Hippson ShoppningCam, erbjudanden och mycket mer.


APR
27
2013

Tinne på "Anton" fyra i världscupfinalen!

  
Vinnare av världscupfinalen är HELEN LANGEHANENBERG - Tinne Vilhelmson Silfvén slutar fyra! 
Patrik Kittel blev final-sjua och Minna Telde tia. Mer information och intervjuer kommer inom kort.
  
Fullständigt resultat
  
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
  
LÄS DIREKTRAPPORTEN I EFTERHAND
 
 
16:26
Man kunde se att Adelinde Cornelissen var revanschsugen när hon äntrade banan på ståtlige Parzival. Borta var torsdagens istadighet, även om valacken fortfarande gapade en del, och svårighetsgraden på programmet var mycket hög. Svaret från domarna blev 86,500 procent och en andraplats.
    

16:17
Holländske Edward Gal på Glock's Undercover bjöd på en kanonritt som belönades med 84,446 procent av domarna. Därmed petade han ner Tinne till tredjeplatsen.
  
16:08
Det står redan klart att Tinne Vilhelmson Silfvén på Don Auriello blir bästa svensk i denna världscupfinal. Ekipaget visade en härlig kür som belönades med 82,661 procent - hästen har en fantastisk utstrålning även om han tidvis kröp ihop lite i formen, och vissa moment red Tinne på en hand. Just nu räcker poängen till en andraplats, bara två ryttare återstår (men inte vilka som helst, Edward Gal och Adelinde Cornelissen)!
  

  
15:59
Inte helt oväntat gick just Helen Langehanenberg på fantastiske Damon Hill upp i ledning - med imponerande 88,196 procent. Det innebär att Patrik ligger fyra och Minna sjua när tre ryttare återstår.
  
15:46
Tyska Isabell Werth på maffige Don Johnson gick just upp i ledningen med 80,429 procent. Därmed petade hon ner Patrik till tredjeplatsen.
  
15:37
Patrik Kittel plockade fram Depeche Mode-küren igen till finalen, han har ju ridit till Billy Idol ett tag. Och vilken revansch det blev, Scandic var helt med husse och struntade i de "läskiga" blommorna. Han går in på en andraplats med 78,393 procent (kanske lite snålt?), bara Valentina Truppa har varit bättre hittills.
  

   
15: 26
Danska Anna Kasprzak gick precis om Minna och klev in på andraplatsen med 77.857 procent.

15:18 
Minna Telde red först av svenskarna i dressyrens finalkür - på sin enögde Santana. Queens "Another one bites the dust" gick som en röd tråd genom det poppiga programmet. De fick ett par missar, men Minna gav ändå sin häst en jättekram efteråt!

Poängen blev 74,107 procent, vilket ger en tredjeplats efter tio starter. Men det är klart, alla favoriterna återstår...
  

 

Här kommer du till resultatet.

Här hittar du SVT Play-sändningen.


Läst 6241 ggr

Fler inlägg

APR
28
2013

Tips om en nylanserad sadel från Hoffsteiner Frankrike



Läst 23012 ggr Kommentarer Kommentera

APR
28
2013

Shoppingtips från Tova Ekelund



Läst 22736 ggr Kommentarer Kommentera

APR
28
2013

Shoppingtips från Ronja Sandros



Läst 22766 ggr Kommentarer Kommentera






Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.