Hästliv

Hej!

Nu är sommaren här. Juni har officiellt startat och det är faktiskt sommar då. Oavsett vad någon annan säger ;-) 
Här i Stockholm har det varit blött, blött och lite mer blött. Jag har dock hållit humöret uppe och sagt att det är bra för gräset. Något det inte varit bra för är dock stonas brunsten. Det växlande vädret har gjort det svårt för dem att komma in i riktigt bra vårbrunster. Jag hoppas på ändring nu när värmen kommer. 

På avelssidan får vår del så resorberade mottagarstoet Chippens embryo, men vi har ett nytt embryo i ett annat mottagarsto som vi håller tummarna för. Koll om det växer i nästa vecka! Vår Cajza var inte dräktig vid första försöket, men är omseminerad. 
Unga Rose har inte fått någon stark brunst att seminera på ännu, så vi avvaktar och väntar på värmen.


Ett sto från seminstationen får sova över när ägarna är upptagna på tävling.


Ett annat sto sov över - inseminerad med Vitalis.


Med alla brunstiga ston hemma på gården så har vi släppt iväg Conny och Lunatic på sommarbete. 
Conny kastrerades för drygt 3 veckor sedan. Allt har läkt ihop superfint, och han har landat lite i att vara valack, men ibland tänder han till lite på damerna ;-) Så de får gå i skogsängen där de kan äta gräs och inte bli distraherade. Conny är nu 2 år och Lunatic 24, åldersskillnaden märks dock inte nämnvärt!


Conny får öka farten för att hinna med Luna!


Här var Conny mindre, senhösten 2020. Tillsammans med Lunatic som var "nanny" vid avskiljningen. 

Hemma i stallet så har det varit full rulle denna vecka. Vi har både släppt hem hästar, men också med kort varsel fått in nya hästar. Hem släppte vi semesterhästar och den läkta frakturen. in kom en uppskuren och gipsad hov pga hålvägg, en kotfraktur och två seminston. Full rulle med andra ord. För att göra saken lite mer spännande så har Elwira, 2 år, varit med mamma hela veckan. Smått febrig och lite snorig gör att man får leka med mamma istället för kompisarna på förskolan. 


Glada miner och mammas mössa på seminstationen.

Vi gör även vårt yttersta för att hinna med Towes onsdagar på ridskolan. Det är så härligt att se gruppen bli kompisar och barnen får känna spänningen med att få en ponny tilldelad, pirret att göra iordning och sedan rida. I veckan fick de hoppa, superroligt tyckte alla och ponnyerna är ju världens snällaste <3


Towe har hittat Kiwis favoritställe att bli kliad på. 

Denna helg är jag ensam hemma med alla hästar och barnen. Per är på svensexa i Berlin fredag - söndag, så det är bara att köra på. I dag skiner dock solen, så det blir en mysig dag utomhus!


Elwira morgonfodrade och släppte ut med mig. 

Nu är barnen otåliga här och vill gå ner till stallet. Får fortsätta blogga en annan dag!

Mvh Annelie @stallsteningeby på instagram


Läst 35958 ggr Kommentarer Kommentera

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.