Paradressyr – bakom kulisserna
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Härrägud den bara försvann.. hittar ni min helg så tjoa till!

Inledde fredagkvällen med att rida, putsa o packa bussen.
Blev sen akut utringd då 112 var på G till mitt jobb för de brann. blev otroligt mkt senare än jag tänkt och somnade 01:30 istället för 20:30 som planerat 🙈


Dux och jag har vart på meeting lördag-söndag. Jag har ju en kropp som är instabil just nu. Jag har otroligt svårt för galopp. Så skadorna försämras sakta men säkert. 
Dag 1 var fokus mjuk framridning och fin ökad trav och att genomföra programmet flytande utan större störningar. 
Det lyckades vi med fast jättelåga %.

Idag vässade vi till oss så det blev en 2:a plats och jag red MSV B:1 båda dagarna. Jag har inte knutarna på tyglarna kvar för de skadar mina händer. 

Hemma rätt skapligt och gav alla djuren lunch sen en kaffe ☕️ solen med Pyret ❤️ det var så himla skönt! 
hoppas att ni med har njutit av ☀️

O så fina Romeo! Alltså 🤏 mig i armen!!!! Han blir bara fina o finare ju fler meter fin form i kroppen han får 😭❤️

Sen var jag på ridbanan och tränade Lina med sina 2 islandshästar Litli-Spói från Charlottenberg och Diva från Slätten. 
jag köpte Spoi till mig före Romeo men tölt går inte för min kropp tyvärr.
Men Lina lotsar honom strålande ❤️ Spoi är STOR, runt 150.. han är sååå fin❤️ Lina har ridit in och utbildar Diva själv. Diva är femgångare dvs hon har passgång med. Spoi har inte pass men massor med tölt! 
Lina är jätteduktig med dem! 💪

Såååå mkt knott …. Det är hemskt!

Nu är bussen urpackad och jag inser att jag behöver verkligen ett rejält Sadelskåp!
www.tmac.se  har så fina skåp! Kan verkligen rekommendera dem! 

Nu ska jag plugga lite mental träning! 
Avslappning står på schemat 

Men så måste jag ju gratta Nea och Rambo som igår kvalade till SM 2024 🇸🇪 Grattis Nea!!!! Så kul och ni är så fina! O vad roligt vi kommer att ha på SM! 

Nä hörni nu är det over and out… 

Sov Gott alla! 

kram ❤️


Läst 152 ggr Kommentarer Kommentera
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Alltså vad är de med vädret?!? 

Nytt snörekord i Kiruna - de fått 38 cm snö…. Imorgon väntas ännu mer! 
Här har de vart sidvärtsregn varvat med myggor 🦟 stora som dasslock… ORKA!! 

Jag som alltid sätter säkerhet i första hand har lite svårt med att tycka om stormen, dock myggfritt …

Bildbomben idag är …. 

Møllegards Romeo e.Blue Hors Romanov har fått komma igång efter en del otur i livet. 
Han börjar att bli riktigt fin i formen! Romeo är ingen lätt häst han. Älskar att hoppa gör han, de var en tid han fick hoppa med en jätteduktig tjej som heter Frida Toresson. De två klickade så fint i hoppningen. Han är rätt så orörd där eftersom jag inte längre får hoppa. 

Dux har blivit klippt då han är så himla fjompig med att det kliar och sticks vid pälsbyte. 

Jag har varvat med sjukhusbesök, fler utredningar, varav ett preliminärt beslut om att det blir inte operation då det bedöms i första steget som för riskfyllt. 
Mentalt har det vart en utmanade vecka…

Jag har förmånen att samarbeta med en jätteduktig mental coach Christina Bolinder. Hennes böcker 📚 finns på Amazon att köpa. Ha ha jag har dem alla och jag älskar dem! Det gjorde jag innan samarbete inleddes!Just nu är det en webbaserad kurs som leds av henne och Mikael Windal ~ Tänk dig till bättre ridning! Det är så nyttigt att få vetskap om hur höger vs vänster hjärnhalva agerar i olika situationer. Eller hur jag kan visualisera mina ridpass! 

Ha ha ni ska framöver få se en filmsnutt på världens sötaste ponny! Eller så följer ni mig på Instagram marieparadressyr … tusen tack!
Jumjum 32 år! Han är helt underbar! Världens snällaste och har en gång i tiden tävlar aktivt i hoppning! Så känner ni igen Jumjum sen förr så hör av er! 

kram på er ❤️


Läst 1313 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
15
2023
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Hej alla! 
Då var de dax för premiärinlägget.... Ha ha  skräckblandad förtjusning att få äran att vara en del av Hippsons husbloggare!

Jag har tidigare varit med i lite olika reportage men för er som inte vet så har jag omfattande bäckenskador - o nää de syns inte på utsidan ;-)
Har opererats för 2 mycket stora aggressiva tumörer i bäckenet, varav den ena växte likt en fet rund boaorm runt ryggslutet på mig och krossade sitt byte. 
Det har vart en hemsk resa, men nu är jag här! Med stor ödmjukhet till livet :-)
En lång turbulent resa åter men det som inte dödar det härdar - sägs det. Kanske är det lite så också, det är ju som det är och man får göra det bästa man kan med de förutsättningar man har. Jag valde att kämpa och säger ...  FUCK CANCER !!! 

Många år senare vågade jag ansöka om klassificering på Svenska Ridsportförbundet.. Jag såg helt enkelt ned på mig själv, mina skador syntes ju inte vilket jag alltförofta fick höra på mer eller mindre schyssta sätt. 
Tack vare Pia Fälth så tog jag mig tillslut modet att klassificeras för ett medicinskt kort, det blev Grad 4!

Bilderna i detta inlägg är mina ena partner in crime, the one and only - Dalgaards Dux, e. De Noir - Lordship. 

Dux och jag har placering på SM 2023, en underbar 2:a plats i Grand Prix grade 4 efter legenden Louise Etzner Jacobsson, så himla duktig!
Vi har utöver de vinster och placeringar upp till Msv B i sk. "vanlig klasser", eller vad man nu kallar de. "Vanliga".. känns fel att skriva så. Vi är alla vanliga, vi har bara olika förutsättningar. 

Dux och jag ingår i Svenska Paradressyrlandslagets utvecklingstrupp och våra kommande större mål är SM 2024 och vår första Internationella start! 

Nä hörrni, nu är de dax för mig att gosa ner mig i soffan tillsammans med Pyret - tack för att ni läst och klicka gärna i att följa min blogg :-D

Trevlig fredag! 

Kram på er


Läst 2480 ggr Kommentarer Kommentera

Här hittar du alla våra husbloggare


Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.