SHS-kollen 2013 - Svenskdominans i Stockholm Grand Prix

Stockholm Int. Horse Show 2012

Här samlar vi allt från Stockholm International Horse Show 2012. Resultat, bildspel, bakom-kulisserna-reportage och mycket mer.


DEC
02
2012

Svenskdominans i Stockholm Grand Prix

 

Svenskarna dominerade årets Stockholm Grand Prix. Till slut var det dock Malin Baryard Johnsson och H&M Tornesch som stod som vinnare efter en rafflande omhoppning.

- Tornesch är i en superbra form, jag är så nöjd, säger Malin om "Tore".

 

Förbundskaptenen i hoppning, Sylve Söderstrand, benämnde banan som den tuffaste som någonsin byggts upp under Stockholm International Horse Show. Bandesigner Peter Lundström satte verkligen ryttarna på prov med en utmaning som verkade utslagsgivande på trötta hästar, efter en hel helgs tävlande. Tre ryttare valde att utgå i grundomgången, Robert Whitaker såg ut att rida fel väg och avbröt sin ritt, medan Henrik von Eckermann och Annika Gustafsson fick varsitt stopp och valde att utgå därför.

Med till omhoppningen var hela tre svenskar. Daniel Zetterman på Glory Days hamnade precis utanför Winning round med fyra fel i grunden.

 

Tre svenskar i omhoppning

Jur Vrieling på Vdl Bubalu var först ut i grundomgången över 1,50-hinder och red felfritt på hinder, men inte tillräckligt snabbt så han drog på sig ett tidsfel. Men det räckte ändå för att ta sig till omhoppning.

Med där fanns också Emma Emanuelsson på Titan och Peder Fredricson på H&M Cash In.

Jur Vrieling gick ut först i omhoppningen men slutade på fem fel. Han kunde dock trösta sig med att kunna ta emot en bil i belöning eftersom han utsågs till meetingbäst.
- Det här är världens bästa inomhustävling. Atmosfären, publiken och allt är bara perfekt, säger en nöjd Jur efter att ha rattat bilen i arenan.

 

Trötta hästar efter ett tufft meeting

Malin Baryard Johnsson och "Tore" var nästa ekipage ut på omhoppningsbanan.
- Det är alltid svårt att gå ut så tidigt. Jag ville inte sätta för mycket press på honom eftersom jag kände att han var lite trött. Det har varit en tuff helg för hästarna, säger Malin efter att ha tagit emot vinnarbilen under prisutdelningen.

Tillsammans med "Tore" fick hon dock till en nästintill perfekt runda.
- Det är alltid kul att vinna på hemmaplan, därför känns den här segern speciell, säger Malin.

 

Tiden bättre - men rivning

Hennes tid i omhoppningen räckte alltså ända fram. Emma Emanuelsson drog på sig två nedslag i omhoppningen.
- Jag är jättenöjd med min häst, det var mina misstag som gjorde felen. Jag hade inte hästen tillräckligt framme, säger hon.
Och Peder satte upp ett rysligt tempo som sist ut på banan.
- Det är klart att jag helst hade velat vinna, men i dag är det okej att komma på tvåa också.
Peder och Cash In rev nämlingen det sista hindret i omhoppningen, tiden var dock bättre än Malins, men det räckte ju inte.
   
Resultat för klassen hittar du här.

 

Malin nollade säkert grundomgången...
  

... och omhoppningen! Härligt att se att "Tore" är i form igen.

Emma Emanuelsson var mycket nöjd med Titan.

 

Peder och H&M Cash In lade upp ett hiskeligt tempo som sista ekipage på banan. 
  

Men det räckte inte ända fram, för att vinna var han tvungen att rida felfritt. Malin och "Tore" fick ta hem bilen i årets Stockholm Grand Prix.
  

Nöjd vinnare.
  

Jur Vrieling blev meetingbästa ryttare – och belönades med en bil.

 


Läst 20898 ggr

Fler inlägg

SEP
17
2011

Bildspel: EM bakom kulisserna


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

   
Missa inte vårt matiga bildspel från EM-veckan så här långt. Det började med veterinärbesiktning och under fredagskvällen tog Tyskland lag-guld. Sverige blev femma och OS-kvalade, men svenskarna var ändå besvikna. De hade ju hoppats på medalj...
 
FOTO: Tomas Holcbecher/Holcbecher.com


Läst 19182 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
29
2011

Bildspel från EM i fälttävlan 2011


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

  
Snacka om att fälttävlans-EM i Luhmühlen var ett spännande mästerskap för svensk del. Det rörde på sig rejält i resultatlistorna mellan grenarna och länge såg det ut som att vi skulle få en individuell medalj till Sverige - genom Sara Algotsson Ostholt på Wega. Nåväl, laget kom fyra och kvalade till OS nästa år - det var det viktigaste!
 
Här bjuder vi på ett gäng härliga bilder tagna av Tomas Holcbecher/Holcbecher.com.


Läst 24911 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
24
2011

Nostalgi: Fälttävlans-EM förr och nu


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
I veckan drar EM i fälttävlan igång i tyska Luhmühlen. Vi laddar upp med lite EM-bilder från 70-talet och framåt. Roligt att se är att så många kvinnor har vunnit fälttävlans-EM genom åren!
 
FOTO: Kit Houghton/FEI


Läst 19576 ggr Kommentarer Kommentera






Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.